Rider on the storm je napisao:
Neki_to_vole_vruce je napisao:
U11 ima najbolju kameru na trzistu.
Zapravo Google Pixel ima najbolju kameru na tržištu, ali sve je to u pet deka.
Profesionalno se bavim fotografijom i kamera je prva (usudio bih se reći i jedina) stvar koju gledam na telefonima. Ne znam kako vi odlučujete koja kamera je bolja i šta znači najbolja, ali moje neko mišljenje je da ajfon (znači od 6 pa na dalje) ima najbolje i najljepše boje i najbolji metering. Podešavanja nema skoro pa nikakva, ali dovoljno dobro radi i sam.
Samsung je preoštren i digitalan, boje su tipične za jeftine senzore kompakt aparata. Dosta podešavanja ali u suštini uvijek dođe na isto. Jako brzo radi.
LG uvijek podbaci nekako. Loše boje, ima manual podešavanja ali nema podešavanja kontrasta npr. Slika izgleda kao sa telefona niže klase. White balance uvijek vuče na plavo. Video smiješan, neupotrebljiv.
Huawei - vrhunska kamera, jako oštra stakla, ona crno-bijela kamera je prava stvar ko voli (većinu nije briga) ali i dalje troma aplikacija, na idućoj generaciji će imati dobre boje vjerovatno.
Moja cura ima Asus zenfone 2 i prijatno me iznenadio kamerom. Boje su i dalje smeće, ali je lowlight impresivan.
Oni portrait mode-ovi su smiješni, neću ih komentarisati.
Ovo su moja iskustva samo za telefone koje sam lično probao i poredio, napisano brzinski. Oko mi je naučeno na boje koje izbacuju canon aparati, ako se neko razumije u aparate, ta informacija će mu značiti vjerovatno.