banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2013, 14:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Hertzog je napisao:
Zaradjuje vise jer imaju veci asortiman proizvoda. Citao sam da Apple planira ubaciti jos 2-3 nova telefona iPhone mini, pa do telefona sa 4,8" ekranom. Sve to je planirano u 2013., a takodje planiraju nove ekrane gorila glass 3, ne secam se sta i kako, ali ce sve biti ukomponovano u jedno

Kako da ne. Od tebe bih računao da bolje razumiješ Apple aka keep-it-traditional-and-let-them-pay-the-premium ekonomsku politiku. Uzevši u obzir brzinu izbacivanja, novi retina mini bi mogao krajem godine, iPhone 5s krajem ove ili dogodine, a 4.8" nevahh-evaah u bliskoj buducnosti (4" je po meni ok na petici). Oni izbacuju polako, ali kontinuirano, ali je održivost njihovog business modela upitna.

Ipak, vratiše se sa prodajom ovaj kvartal:

Citiraj:
Apple Reaches Highest-Ever U.S. Smartphone Sales Share At 53.3%; Android Consolidates In Europe

According to 12-week sales numbers out from Kantar Worldpanel Comtech — the WPP division that tracks smartphone sales across several key markets on a monthly, rolling basis — Apple is at its highest-ever share of smartphone sales in the U.S., at over 53%. But the question remains whether that is strong enough to offset the fact that Android is increasingly gaining prominence everywhere else. In Europe, Android is at its highest-ever share of sales, at 61%, with Samsung leading the charge; and it is also in the lead in the other key markets that Kantar assesses: Australia, China and Brazil.

Meanwhile, Windows Phone is continuing to gain some momentum. The platform has now surpassed RIM in the U.S. market as the third-most-popular platform, but it’s still miles behind the top two by quite a long way.

The researchers note that in the last 12 weeks ending November 25, Apple’s iPhone range accounted for 53.3% of all smartphone purchases, a rise of more than five percentage points on last month’s 48.1%. As was the case last month, a lot of the momentum is coming from sales of the iPhone 5, Apple’s latest addition to its smartphone line, introduced in September.

http://techcrunch.com/2012/12/21/apple- ... in-europe/

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa upravo ovo sto sam ja naveo je promena modela poslovanja. Oni su telefone izbacilvali skoro scake godine u septembru, uvodjenjem novih modela bi dobili kontinuitet, raspodelili bi ih i tokom godine stalno nesto novo predstavljali. U danasnje vreme ne mozes poslovati sa politikom kap sto oni imaju.

Nesto moraju promeniti, iOS 6 je totalni promasaj, nista novo i revolucionarno, i5 takodje, iPad mini ke dobar ali skup. Ako zele da zadrze primat, onda moraju praviti premium modele u nizim klasama. Isto kao i u automobilima, danas sportski brendovi proizvode dizel vozila, sa cetvero vrata, dzipove...

Procitao sam da je Apple imao najvecu prodaju od 25. Novembra pa do kraja praznika, tako da oni opstaju u vrhu.

Btw:
http://www.redmondpie.com/iphone-5s-rel ... ond+Pie%29

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Cayenne nikad neće biti Porsche, pa ti vidi...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Mozillini telefoni na tržištu ove godine
Pametni telefoni koje je razvila kompanija zaslužna i za razvijanje browsera Firefox bi se trebali naći na evropskom tržištu ove godine.
Iz ZTE-a, kineske kompanije za proizvodnju telefonske opreme, je rečeno da trenutno rade sa nekim evropskim operaterima na planiranju prodaje pametnih telefona sa operativnim sistemima Mozilla Firefox.

Cheng Lixin, izvršni direktor ZTE-a, je također naveo i da bi se ti telefoni ove godine mogli početi prodavati i u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi BBC.

Kada budu završeni, ovi telefoni će predstavljati konkurenciju Googleovom Androidu, ali samo u onom segmentu tržišta u kojem se nalaze nešto slabiji pametni telefoni.

Jay Sullivan, potpredsjednik za proizvodnju Mozille, je rekao da njegova kompanija na proizvodnji uređaja također sarađuje i sa proizvođačima telefonske opreme Qualcomm.

"Interes za operativni sistem Firefox je u velikom porastu", kazao je Sullivan.

Što se tiče američkog tržišta, Cheng je rekao: "Pratimo tržište i njegovu evoluciju. Ako tržište bude spremno i ako ankete pokažu da su korisnici spremni kupiti telefone, onda ćemo ih početi prodavati i tamo".

Neki analitičari predviđaju da će ove godine operativni sistem Firefox preuzeti tek 1 posto tržišta pametnih telefona.

I malo o tome na eng

ZTE To Sell Mozilla Smartphone In Europe

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, sve ima smisla.

I Qualcomm i ZTE su dobri. Ali čemu?
I, zna li se na kakvoj osnovi ovo misli funkcionisati?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 12:22 
Ja prvi put cujem za taj OS, mislim firefox...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bilo je price o tome da oni razvijaju svoj OS i da zele da udju na trziste telefona... Ocigledno su uzeli ove jeftinije brendove, da preko njih pokusaju uzeti svoj deo kolaca... Ostali jaci brendovi ne bi tako lako pristali da menjaju OS, a ovako ako bude uspeha ZTE ce imati prednost u buducoj saradnji...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firefox-os-simulator/

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Bilo je price o tome da oni razvijaju svoj OS i da zele da udju na trziste telefona... Ocigledno su uzeli ove jeftinije brendove, da preko njih pokusaju uzeti svoj deo kolaca... Ostali jaci brendovi ne bi tako lako pristali da menjaju OS, a ovako ako bude uspeha ZTE ce imati prednost u buducoj saradnji...

Jeftinije brendove, kao na primjer, Qualcomm?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zte

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ZTE, realno, radi jako dobre mašine.
Samo nećemo to TenSsi reći. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 02:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
A šta se dešava sa Nokijinim 'flegšipom',modelom Lumia 920? Puštena u prodaju ili nije?

Vidim nema je na Pik.ba kod ovih naših 'dobavljača'.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
LAS VEGAS--It sounds like a bad "Star Wars" pun, but the YotaPhone, a spinoff from a company responsible for making LTE routers and modems, is bringing a whole lot of Android innovation to a crowded field. In fact, it's the most interesting smartphone I've seen here at CES, and this is only the first device prototype out of a planned total of three before launch...

YotaPhone: An LCD, e-ink Android mashup

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 10:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Huawei Ascend P2

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 10:27 
U jbt, koja masina...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledaj pesme na displeju "Emo Mamma" :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 17:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Za sada samo glasine, ali po njima telefon će biti impresivan...

Citiraj:
Yu told us exclusively that at MWC next month, Huawei will be unveiling a super slim follow-up to the current P series Android phones. We asked if it'll be even thinner than 6.45mm (the thickness of the Alcatel One Touch Idol Ultra announced at CES), and Yu said yes. The exec added that the new phone will have a beautiful metallic body as well.

Uglavnom, spominju se dijagonale od 4.5" i 5" (mada je ova prva vjerovatnija zbog D2 modela), Full HD rezolucija (na 4.5"? teško...), quad core procesor, 2 GB RAM-a, 13 Mpix kamera (realno, zabole me :D ) i metalno kućište u vrlo tankom pakovanju... sve u svemu, sve više liči na moj budući telefon... :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Apple lost its spot as the world's most valuable company today to Exxon.
As of this writing, according to Google Finance, Apple's market cap is $414.09 billion versus $416.36 for Exxon.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ovo je moj sljedeći telefon.
http://blog.gsmarena.com/images-show-sa ... y-note-ii/
Da, da telefon, obratite pažnju na zelenu ikonicu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ma daaaaaj. Ja vidio nekog klinca sa ovim Note II, smijesno gledati kad prica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]