Isto sam se i ja pitao. Pretpostavljam da je većina Android aplikacija manje ili više nekorisna, ali ima ih dosta dobrih kojih nema u BadaOS. Ne znam da li Bada ima Google Maps 5. Vjerovatno nema ništa od tih Google aplikacija, Google Sky Map, Google Earth. Nema Tapatalk. Android je više podržan, ima puno savjeta, uputstava, programa, novih verzija, navigacionog softvera. Čak ima i rutovanja i overklokovanja

, nekih "custom romova" (šta god to bilo, pretpostavljam da malo mijenja OS).
Koliko sam shvatio Wave je dosta jak za multimediju, ali kad razmislim meni to nije previše bitno, na primjer neću gledati filmove na mobilnom (DivX ni MKV), ne znam da li to neko gleda

; snimanje videa u HD mi takođe nije nešto, video snimanje me inače ne zanima, kod kamere me mnogo više zanima kvalitet fotografija; igre na mobilnom me takođe ne zanimaju, za to imam desktop, možda bih tu i tamo nešto odigrao ali se ne bih zaluđivao sa zahtjevnim igrama. Ako bih birao između ovih stvari i podržanijeg operativnog sistema sa brojnim aplikacijama onda bih radije ovo drugo. To je sve stvar ličnih potreba. Nekima su najbitnije igre na mobilnom telefonu a meni je to među najmanje bitnim stvarima, itd.
Ali za pravu odluku o tome da li je Bada dovoljan ili je ipak potrebni Andoid bi ipak trebalo malo probati jedno i drugo pa odlučiti, ovako za nekoga ko nikad nije koristio ni jedno je malo teže, ali sam ja odlučio da bih sada radije neki Android

P.S.
zašto gledaš s8530 wave II a ne prvi wave?