Jedini telefon koji me trenutno zanima, tj. uklapa mi se cjenovno, a postoji i u m:tel ponudi, je
Lenovo P70.
Malo sam čitala recenzije i iskustva korisnika. Glavna prednost je 4000Mah baterija koja, kako testovi pokazuju, drži do dva dana normalne upotrebe. 2 GB RAM i 16 GB interne memorije mi zvuči dobro nakon mog sadašnjeg telefona (512 mb i 4 GB).
Procesor je osmotaktni, neki uobičajeni za tu klasu, ništa posebno.
Dakle, moja očekivanja su da ne zapinje pri nezahtjevnoj upotrebi (telefoniranje, Viber-uvijek sam online-, i možda pokoja poruka, tu i tamo neki surf i možda ponekad video/film) i da ga ne moram puniti svakih nekoliko sati.
Kao negativne strane mu se navode video i foto snimanja (to mi svakako nije bitno) i dizajn (takodje nebitno, svi su mi slični)...
Ono što me zabrinjava, a može se pročitati u iskustvima korisnika, je to da telefon ima problem sa notifikacijom Viber i WA-poruka, pošto navodno ekran na to ne reaguje, tj. ne reaguje na ništa što nije "matična" aplikacija.
Pa ipak, pošto mi je istekao ugovor i jedva čekam da se riješim postojećeg telefona (Uh!), te bih rado da osjetim poboljšanja sa novim telefonom, a niti sam u mogućnosti da iskeširam mnogo para za novi telefon, niti sam neko ko troši više od 20 KM mjesečno tako da uzimam skromnu tarifu, ovo mi izgleda kao možda dobro i jedino moguće rješenje u ovom trenutku (do 180 KM jednokratno, 24 mjeseca, na tarifi 20 KM mjesečno).
Ima li ovdje neko da iznese iskustvo sa ovim telefonom? Da li ove gore brojke (2 GB RAM, 4000 mAh baterija, 8-taktni procesor...) po kojima sudeći je ovo telefon sa veoma dobrim performansama treba da budu shvaćene ozbiljno s obzirom da je ovo kineski proizvod? Mislim da možda i da, pošto je Lenovo ipak malo ozbiljniji proizvođač u tom rangu. Uostalom, imam sjajno iskustvo sa Lenovo računarom na poslu (star preko 7 godina, jednojezgarni, radi bez problema).