banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 20:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znači radi baš precizno? Nije da ti vidiš jedno na nebu a ona prikazuje nešto deseto?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nema Google sky za iPhone koliko ja znam :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Da, kod mene nije griješio... gledao sam najsjanije zvijezde na našem nebu (praktično jedino što se može vidjeti iz grada) i sve su bile gdje je i crtao. Takođe je i mjesec gdje bi trebao biti...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nadjoh slicnu aplikaciju... Star Walk se zove... Jao lude fore :D
Inace radi samo na iPhone 4 jer on koristi ziroskop

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
http://www.mobitech.rs/test-samsung-galaxy-ace-s5830/

ovi ga ovde predstavise ko smece a telefon je dobar, usporađuju ga sa telefonima iz najvise klase pa daju minuse na poljima koje nije zaslužio

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ti što su ga tu testirali se žešće provaljuju. Ne zbog toga što su ga loše ocijenili već zbog opšteg pristupa testu. Kao da je test radio napaljeni klinac kojeg ne zanimaju telefoni ispod 1000 KM. To se može viđati i na forumima, takvi klinci, sve ispod tog nekog "1000 KM nivoa" im je "za zaobići" :)

Čitao sam s druge strane i stručnije testove, recimo na gsmareni su ga prilično nahvalili. Ali generalno vidim poveliku razliku opšteg utiska i ocjenjivanja na testovima, ne samo za ovaj model već inače. Kod jednih je kamera ocjenjena dosta loše a kod drugih prilično dobro, tako i ostale stvari.

Nisam uspio naći Galaxy Ace u gradu da ga vidim.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
taj samsung ace mi se kao akstremnom laiku cini krajnje ok.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I meni se čini tako. Jedino me brine ta mala interna memorija od 158 MB, više me to brine nego takođe mala RAM memorija od 278 MB. RAM je bitan za pokrenute aplikacije ali ako ne divljaš sa tim trebalo bi biti u redu, ali sa druge strane neke aplikacije se instaliraju isključivo u internoj memoriji i to bi možda mogao biti problem. Ne znam koliko je to problem, možda će neko ovde znati, ili vidjeti koliko je kod njih zauzeta interna memorija.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
sad jedno krajnje glupo pitanje - da li se i na mobilnim telefonima moze nadogradjivati ram kao i za pc. meni taj samsung, sad kad si ga spomenuo, djeluje krajnje obecavajuce a i nekako mislim ako je mobilni izasao ove godine, ima manje vise sve ostale elemente kao i ostali mid-range modeli koji su trenutno aktuelni, nije logicno da "napucavaju" ostale specifikacija a da tu stede, narocito ako je predvidjeno da pokrece android 2.2 (pretpostavljam da svaka novija verzija vuce sve vise i vise resursa). najvjerovatnije sam se provalio ali taman da me neko ispravi da se ne uvalim mozda sa tim modelom ako stvarno kiksa zbog malo ram-a. i da za kraj, da li android aplikacije imaju kao i na pc-u preporucene specifikacije hardvera koji je potreban da bi bile pokrenute i da rade normalno?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
Opet se vracaju cigle u modu :D

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
izlazak s drustvom a svi se cude cigli....
...neprocjenjivo...
neke se stvari ne mogu kupiti novcem :p

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utopija je napisao:
sad jedno krajnje glupo pitanje - da li se i na mobilnim telefonima moze nadogradjivati ram kao i za pc.

Prilično sam siguran da ne može, ali neka me neko ispravi ako griješim :)

Ja sam htio isto pitati za bateriju, može li se staviti jača, kao kod digitalnih fotoaparata, ali mislim da ni to ne može.

Utopija je napisao:
nije logicno da "napucavaju" ostale specifikacija a da tu stede

Iz njihovog ugla je logično, to namjerno rade, već sam malo pisao o tome. Recimo sve urade super a stave malo memorije, ili neodgovarajuće slabu bateriju. Istovremeno izbace neki drugi model koji bez problema ima jaču bateriju i više RAM-a, a da je opet jeftiniji jer ostale stvari ima slabije. Kod svakog modela moraš da praviš kompromise, a ako ne želiš da ih praviš, ili ne želiš da ih ima puno, onda si prinuđen da kupiš nešto iz jače klase. Mada i u najjačoj klasi ima "bisera", Samsung Galaxy S nema blic na kameri a mnogo jeftiniji modeli to imaju :lol:, onda su tu često slabije baterije nego na nekim jeftinijim modelima, i slično.

Što se tiče malo RAM-a na Galaxy Ace to zavisi od tvojih potreba, i ti i ja bismo trebali malo da radimo sa Androidom da vidimo te potrebe, teško je ovako napamet reći, ali mislim da to nije prevelik problem, RAM mu služi da drži više aktivnih aplikacija, ali ako ne držiš puno pokrenutih aplikacija odjednom onda nije toliki problem. Pogledaj ovog nekog Indijca na YouTube

Samsung galaxy Ace S5830 performance review based on RAM size

Mene više brine mala interna memorija jer neke aplikacije moraju da idu u nju, džaba ti što ovamo imaš veliku memorijsku karticu.

Nego, onaj Samsung S8500 Wave, često njega savjetuju, kažu da je prava zvijer i da su mnogi iz te klase dječija igračka prema njemu, hardver mu je ekstra jak a nije previše skup, kamera dobra, odličan video u 720p, ekran ponajbolji uopšte (ako sam dobro shvatio, ni skuplji modeli nemaju taj Super AMOLED), CPU na 1000 MHz, 2 GB interne memorije, generalno veoma jak za multimediju, glatko pušta DivX, XviD, MP4 i MKV u 720p (nije da meni ovo treba ali samo govori koliko je jak).

Pogledaj hardver

Samsung S8500 Wave vs Samsung Galaxy Ace

Jedina mana...nije Android :-?, po mnogima je toliko dobar da to i nije mana. Mada bih ja rado Android.

Pitanje za milion dolara: ima li neki Android sa takvim hardverom za tu neku cijenu (oko 250 €)? A toliko košta i ovaj Samsung Galaxy Ace koji je hardverom slabiji.

Lukava promocija Bade, telefon je toliko jak da su neki koji su ganjali Android na kraju kupili ovaj Wave jer je djelovao previše privlačan, i tako se povećava broj Bada korisnika, i to prije svega veoma zadovoljnih Bada korisnika jer je telefon dosta kvalitetan i sa jakim hardverom. Lukav potez za Samsung.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BARABA-IT je napisao:
Opet se vracaju cigle u modu :D

Držao sam XPERIA X10 u ruci, kad smo već kod cigli :)

Ne sviđaju mi se te dimenzije. Ni ovaj Wave nije kraći, samo je nešto uži. Više mi se sviđaju dimenzije ovog Galaxy Ace, ili još više HTC Wildfire (S). Kako zasad stvari stoje biraću između Galaxy Ace i Wildfire S.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Vader je napisao:
Utopija je napisao:
sad jedno krajnje glupo pitanje - da li se i na mobilnim telefonima moze nadogradjivati ram kao i za pc.

Prilično sam siguran da ne može, ali neka me neko ispravi ako griješim :)

Ja sam htio isto pitati za bateriju, može li se staviti jača, kao kod digitalnih fotoaparata, ali mislim da ni to ne može.

Utopija je napisao:
nije logicno da "napucavaju" ostale specifikacija a da tu stede

Iz njihovog ugla je logično, to namjerno rade, već sam malo pisao o tome. Recimo sve urade super a stave malo memorije, ili neodgovarajuće slabu bateriju. Istovremeno izbace neki drugi model koji bez problema ima jaču bateriju i više RAM-a, a da je opet jeftiniji jer ostale stvari ima slabije. Kod svakog modela moraš da praviš kompromise, a ako ne želiš da ih praviš, ili ne želiš da ih ima puno, onda si prinuđen da kupiš nešto iz jače klase. Mada i u najjačoj klasi ima "bisera", Samsung Galaxy S nema blic na kameri a mnogo jeftiniji modeli to imaju :lol:, onda su tu često slabije baterije nego na nekim jeftinijim modelima, i slično.

Što se tiče malo RAM-a na Galaxy Ace to zavisi od tvojih potreba, i ti i ja bismo trebali malo da radimo sa Androidom da vidimo te potrebe, teško je ovako napamet reći, ali mislim da to nije prevelik problem, RAM mu služi da drži više aktivnih aplikacija, ali ako ne držiš puno pokrenutih aplikacija odjednom onda nije toliki problem. Pogledaj ovog nekog Indijca na YouTube

Samsung galaxy Ace S5830 performance review based on RAM size

Mene više brine mala interna memorija jer neke aplikacije moraju da idu u nju, džaba ti što ovamo imaš veliku memorijsku karticu.

Nego, onaj Samsung S8500 Wave, često njega savjetuju, kažu da je prava zvijer i da su mnogi iz te klase dječija igračka prema njemu, hardver mu je ekstra jak a nije previše skup, kamera dobra, odličan video u 720p, ekran ponajbolji uopšte (ako sam dobro shvatio, ni skuplji modeli nemaju taj Super AMOLED), CPU na 1000 MHz, 2 GB interne memorije, generalno veoma jak za multimediju, glatko pušta DivX, XviD, MP4 i MKV u 720p (nije da meni ovo treba ali samo govori koliko je jak).

Pogledaj hardver

Samsung S8500 Wave vs Samsung Galaxy Ace

Jedina mana...nije Android :-?, po mnogima je toliko dobar da to i nije mana. Mada bih ja rado Android.

Pitanje za milion dolara: ima li neki Android sa takvim hardverom za tu neku cijenu (oko 250 €)? A toliko košta i ovaj Samsung Galaxy Ace koji je hardverom slabiji.

Lukava promocija Bade, telefon je toliko jak da su neki koji su ganjali Android na kraju kupili ovaj Wave jer je djelovao previše privlačan, i tako se povećava broj Bada korisnika, i to prije svega veoma zadovoljnih Bada korisnika jer je telefon dosta kvalitetan i sa jakim hardverom. Lukav potez za Samsung.

Sto se tice Wave-a nema trenutno nista toliko jako za takve pare. AL da je zvijer, jeste i to u pravom smislu rijeci. Super Amoled ima jos na Samsung Galaxy S, ja kod sebe osvjetljenje drzim na 3/10. I vidi se poprilicno dobro u svim mogucim vremenskim uslovima. Kad stavim na 10 nema tog sunca koje te moze sprijeciti da nesto procitas, znaci apsolutno perfektan ekran. Sto se tice velicine i ja sam mislio da ce mi biti poveci nego sto treba, pogotovo sto sam navikao da tel drzim u desnom dzepu hlaca. Ali ne osjeti se uopste, jer je telefon poprilicno tanak, a uz to cvrst.

Jedina zamjerka po meni je sto nema navigacije, tj. ima, ali nema kvalitetne mape za BIH, dok sve ostale zemlje imaju odlicne mape. Radi se o nDrive navigaciji.
Izasla je i Navtel navigacija samo se ceka krek i da to onda bude to, jer Navtel koristi garmin mape... Uz sve to u junu dolazi Bada 2.0 koja ce biti dosta unaprijedjena u odnosu na sadasnje stanje sa 1.2. Prvenstveno ce biti uradjen multitasking sto trenutno nema. Govori se da ce i kamkoder dobiti autofokus...

Osim bade 2.0 uveliko se radi i na portu androida na ovaj telefon i moglo bi i to biti veomo skoro sredjeno. Po pitanju toga mozes pratiti ovdje http://forum.xda-developers.com/showthr ... 56&page=28

A evo kako to sada izgleda:
http://www.youtube.com/watch?v=yiHfJct1 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=FHehTXZm ... r_embedded

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

RAM ne moze da se nadogradi, a aplikacije imaju specifikaciji i rade se za odredjenu verziju softvera tako da neke novije aplikacije prave iskljucivo za zadnju verziju softvera, dok update starih moze da radi OKi na starijem softveru, ali isto tako moze da baguje. Zavisi od velicine i zahtevnosti aplilacije. A tij 150MB RAMa mi ipak deluje premalo i ja bih ga zaobisao

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema 150 MB RAM-a već 278 MB. A interne memorije ima 158 MB.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kod Galaxy ACE ima dovoljno i RAM i ROM memorije jer je na SD karticu. za RAM isto nema problema jer ima telefona sa manje rama pa rade odlicno.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 01:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

goxon je napisao:
kod Galaxy ACE ima dovoljno i RAM i ROM memorije jer je na SD karticu.

Šta je na SD karticu? Uz njega valjda dođe SD kartica od 2 GB, ali to nije problem sve i da je ja kupim, nego ne znam da li bi interna memorija zezala, zbog programa ili dijelova programa koji bi išli na nju.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 03:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

greska kod kucanja. kod Androida 2.2 se aplikacije mogu instalirati na SD karticu tako da je i 150MB ROM memorije dovoljno. 2GB je mozda malo zbog navigacije i svega ostalog

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2011, 08:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Onda bih uzeo veću SD od 2GB, ne znam do koje veličine se mogu naći ovde kod nas i koja je cijena ali mislim da to ne bi bio problem. Gledam ovaj Google Maps 5, izgleda jako dobro, dosta je optimizovaniji, radi brže i učitava dosta manje podataka sa interneta, pri tome kešira sve što otvori pa kasnije može da radi bez internet konekcije što je odlilčno, ali sam vidio da ljudi traže da se keširani sadržaj može smjestiti na SD karticu jer kako neko reče: Please allow to move google map application to sd card... It's crtical for most phones.

Znam da Android 2.2 omogućava da aplikacije idu na SD karticu ali samo ako to i aplikacija podržava.

Koliko recimo ti imaš zauzeto interne memorije?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]