Utopija je napisao:
sad jedno krajnje glupo pitanje - da li se i na mobilnim telefonima moze nadogradjivati ram kao i za pc.
Prilično sam siguran da ne može, ali neka me neko ispravi ako griješim

Ja sam htio isto pitati za bateriju, može li se staviti jača, kao kod digitalnih fotoaparata, ali mislim da ni to ne može.
Utopija je napisao:
nije logicno da "napucavaju" ostale specifikacija a da tu stede
Iz njihovog ugla je logično, to namjerno rade, već sam malo pisao o tome. Recimo sve urade super a stave malo memorije, ili neodgovarajuće slabu bateriju. Istovremeno izbace neki drugi model koji bez problema ima jaču bateriju i više RAM-a, a da je opet jeftiniji jer ostale stvari ima slabije. Kod svakog modela moraš da praviš kompromise, a ako ne želiš da ih praviš, ili ne želiš da ih ima puno, onda si prinuđen da kupiš nešto iz jače klase. Mada i u najjačoj klasi ima "bisera", Samsung Galaxy S nema blic na kameri a mnogo jeftiniji modeli to imaju

, onda su tu često slabije baterije nego na nekim jeftinijim modelima, i slično.
Što se tiče malo RAM-a na Galaxy Ace to zavisi od tvojih potreba, i ti i ja bismo trebali malo da radimo sa Androidom da vidimo te potrebe, teško je ovako napamet reći, ali mislim da to nije prevelik problem, RAM mu služi da drži više aktivnih aplikacija, ali ako ne držiš puno pokrenutih aplikacija odjednom onda nije toliki problem. Pogledaj ovog nekog Indijca na YouTube
Samsung galaxy Ace S5830 performance review based on RAM sizeMene više brine mala interna memorija jer neke aplikacije moraju da idu u nju, džaba ti što ovamo imaš veliku memorijsku karticu.
Nego, onaj Samsung S8500 Wave, često njega savjetuju, kažu da je prava zvijer i da su mnogi iz te klase dječija igračka prema njemu, hardver mu je ekstra jak a nije previše skup, kamera dobra, odličan video u 720p, ekran ponajbolji uopšte (ako sam dobro shvatio, ni skuplji modeli nemaju taj Super AMOLED), CPU na 1000 MHz, 2 GB interne memorije, generalno veoma jak za multimediju, glatko pušta DivX, XviD, MP4 i MKV u 720p (nije da meni ovo treba ali samo govori koliko je jak).
Pogledaj hardver
Samsung S8500 Wave vs Samsung Galaxy AceJedina mana...nije Android

, po mnogima je toliko dobar da to i nije mana. Mada bih ja rado Android.
Pitanje za milion dolara: ima li neki Android sa takvim hardverom za tu neku cijenu (oko 250 €)? A toliko košta i ovaj Samsung Galaxy Ace koji je hardverom slabiji.
Lukava promocija Bade, telefon je toliko jak da su neki koji su ganjali Android na kraju kupili ovaj Wave jer je djelovao previše privlačan, i tako se povećava broj Bada korisnika, i to prije svega veoma zadovoljnih Bada korisnika jer je telefon dosta kvalitetan i sa jakim hardverom. Lukav potez za Samsung.