banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 313  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2015, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Choban je napisao:
:D
Nije bug

Vjerovatno jeste bug, ako se nesto ponisti, a ne skroz onda je bug :P

Uostalom i nek raja to radi, ionako njihova politika oko tog isteka nije fer. Drze pare zarobljene...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
BH Telecomu drasticno pala dobit..

Zna li neko podatke oko RS koliko mtel ima korisnika a koliko ostali operateri? I dalje kontam da mtelu niko nista ne moze ni sad ni na malo duzi period. A volio bi da se malo osvjeste...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Negdje sam citao da ih kupuju stranci, ako se to desi ikad oni ce promjeniti komplet sve. Tamo ionako treba otpustiti velik broj budala koji ne znaju raditi i onda zaposliti manji broj ljudi koji znaju.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sehxor je napisao:
Choban je napisao:
:D
Nije bug

Vjerovatno jeste bug, ako se nesto ponisti, a ne skroz onda je bug :P

Uostalom i nek raja to radi, ionako njihova politika oko tog isteka nije fer. Drze pare zarobljene...

Poništi dopunu, ostanu kerme u padže :P

btw, bolja je politika kod isteka dopuna u Srbiji kod kompanije koja je vlasnik mtel-a... al' jeb'ga u Srbiji imaju par jakih operatera sa kojima se bore za tržište...ovdje je situacija drugačija.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Sehxor je napisao:
Negdje sam citao da ih kupuju stranci, ako se to desi ikad oni ce promjeniti komplet sve. Tamo ionako treba otpustiti velik broj budala koji ne znaju raditi i onda zaposliti manji broj ljudi koji znaju.

Koga kupuju M:Tel ili BH Telecom? Koji stranci ako nije problem da navedeš. Jesu li to Njemci (T-Com), Austrijanci (Telekom Austria) ili neko treći?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2015, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Valjda je bila neka prica za Austrijance.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Nisu mi jasni ljudi koji koriste mtel, majke mi.
Promotivni sms koji sam stalno dobijao je bila kap koja je prelila čašu, neću više koristiti mtel i da im razgovori i poruke budu besplatni.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2015, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Ja sam pravo odmorio od glupih poruka od kad sam otišao sa M:ser-a.
A o tome da više pričam, a račun 3 puta manji i da ne pričam..

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 11:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2012, 16:35
Hercegovac je napisao:
Ja sam pravo odmorio od glupih poruka od kad sam otišao sa M:ser-a.
A o tome da više pričam, a račun 3 puta manji i da ne pričam..

A na koju mrežu i tarifu?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2015, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
m:tel je razvio umjetnost prodavanja usluga koje ti ne trebaju do savrsenstva. Koji god tarifni model sam imao, nikada nisam upio ga iskoristiti do kraja. Ja imam u planu preci na Blicnetov Mobi1. Platis koliko i potrosis i cao.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 18:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Problem sljedeci. Uzeo sam Galaxy S6 Edge na ugovor i primijetio da u desnom donjem uglu ne radi dio ekrana. Uredno sam prijavio gresku i receno mi je da odnesem u prodajno mjesto u Borik da salju u servis. Koja je procedura, jer sam telefon dobio od njih neispravan i ovo se ne popravlja, osim da mi daju novi telefon. Koliko se ceka na "servis" u ovom slucaju i sta od zamjenskih telefona daju dok je ovaj na "popravci", jer imam nano sim ? Ko im uopste servisira samsung telefone ? U BL neko ili salju dalje ?

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 18:53 
Auh, sretno sa mtelom i njihovom "garancijom"...Procedura je takva da ga moraju popraviti u cini mi se 40 dana ili ti dati drugi telefon...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ne moraš uopšte čekati da poprave taj telefon, pogotovo ako si taj kvar odmah uočio, to jest dobio si takav telefon... Samo insistiraj da hoćeš novi telefon... Pogledaj zakon o zaštiti potrošača u rs, a ima negdje i tema ma forumu, ne mogu sad tražiti sa telefona...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tačno. U pitanju je nov uređaj, a problem si primjetio odmah, nije prošlo puno od preuzimanja.
Ukoliko ti ne budu htjeli dati novi uređaj, mislim da se možeš žaliti republičkoj inspekciji.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, ali sve prvo napismeno, pre inspekcije, cisto da imas.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 20:54 
Pripravnik
Pripravnik

Za sada napismeno imam da sam im se obratio u vezi problema i odgovorili su mi prvo kovertom na kucnu adresu da ce upit poslati ovlastenom servisu, a onda su poslali i drugu kovertu u kojoj kazu da se javim na prodajno mjesto, pa ce oni dalje proslijediti u servis...... Mislim, kakav servis i mogu li ja licno otici u "taj servis" da vide da telefon nije ispravan i da mi izdaju novi, jer radnica na salteru mi sigurno nece dati novi telefon, po dosadasnjim iskustvima. Prekosutra cu otici tamo gdje su rekli i traziti novi telefon. U slucaju da ga ne dobijem, koja je procedura za zalbu republickoj inspekciji ? Jer i u ugovoru stoji da mi moraju predati ISPRAVAN UREDJAJ.

Posto sam defekt prijavio u roku od 8. dana, mogu li se pozvati na ovaj zakon i traziti na osnovu njega novi uredjaj, u protivnom zaprijetiti inspekcijom ?

viewtopic.php?p=2251112#p2251112

Nadjoh i sliku prvog paljenja i restora, isti problem je bio i tada, sve cu im ovo priloziti.

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve je despot777 napisao u toj temi za koju si stavio link
despot777 je napisao:
Dakle po tvom izboru oni moraju „zamijeni proizvod sa nedostatkom drugim istovjetnim novim ispravnim proizvodom“

Ja bih na tome insistirao i ne bih prihvatio da oni servisiraju novi proizvod...zakon je jasan... samo im ovo podmetni pod nos i zaprijeti inspekcijom ako ti ne daju drugi TV...

Nije u pitanju fen za kosu od 20 kermi, pa da te libo tuki oćel' popraviti il' dati novi, ipak je to skupa igračka.

Imaš papire da si se žalio, ponesi ih sve i pravac inspekcija ako ti ne budu dali novi uređaj.
I trebao si odmah otići i tražiti novi uređaj, kakve prijave defekta i kakvo dopisivanje sa mtelom :confused2:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik

Otisao sam odmah, ali u Doboju, ne u BL i rekli mi da vratim tamo gdje sam i kupio, misleci na prodajnio mjesto u Gospodskoj, a ista firma :D :D :D I, onda sam se poceo dopisivati, ali eto, nadam se sve na vrijeme. Ako mi ne budu dali novi uredjaj, ide inspekcija . Hvala ekipa 8)

edit: I, mozete li mi reci koji je zakonski rok za dobijanje novog uredjaja ili ga moram dobiti odmah na licu mjesta ? Taj dio zakona mi nije jasan.....

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2015, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik

EDIT:

Da li je ovo taj rok od OSAM dana nakon sto im predam na uvid telefon da utvrde gresku ?

"Члан 31.

(1) Ако се производ који је потрошач дао трговцу ради упућивања у овлашћени сервис на поправку, одржавање или дораду, не поправи, изгуби или уништи, трговац је дужан да потрошачу по његовом избору:
а) у року од осам дана од дана подношења захтјева потрошача испоручи нови производ са истим својствима и за исту намјену или
б) без одгађања врати износ у висини малопродајне цијене новог производа.
(2) Ако трговац или овлашћени сервис оштети или поквари производ који је примио на поправку, одржавање или дораду, дужан је да о властитом трошку поправи оштећење, односно отклони квар, одмах по пријему рекламације потрошача за извршену поправку, одржавање или дораду, а најкасније у року од три дана од дана пријема рекламације, уколико се на тај начин не смањује вриједност и употребљивост производа.
(3) Уколико трговац или овлашћени сервис не поступе у складу са ставом 2. овог члана, потрошачу припада право из става 1. т. а) и б) овог члана.
"

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2015, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik

Znate li kako mi se slucaj razvija ? Rekli su mi da sam ja prouzrokovao KVAR DISPLAYA,postu su uocili jednu ogrebotinu na lajsni :D :D Kriminalom su se poceli baviti, ovlasteni serviser im je https://www.facebook.com/RoamingElectro ... jBanjaLuka
I to su oni "utvrdili" da nije fabricka greska !!!!

Kad nisam slom zivaca dobio. Moze li me neko uputiti na koji nacin da se obratin inspekciji, jer cu se zaliti, ocigledno ne zele da mi daju novi telefon !!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 313  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]