banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 15:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2006, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ne znam kad si rekao da ne radis.Ja sam cuo da ljudi na ovom forumu pricaju da radis a ti ih nisi demantovao.
I jesi sad pametniji ako si vise potrosio na telefon,ne bih rekao samo si telekomu povecao profit nista drugo.Ja trosim koliko mi treba i kad imam love.Uostalom i ne znas koliko tacno trosim.pozz

Poslednji put menjao BL Boy dana 15 Feb 2006, 14:20, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 03:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Citiraj:
Glas Srpski 15.02.2006.

Specijalna ponuda Telekoma RS

Danas je Telekom RS, putem oglasa u novinama, ponudio izvesnoj osobi koja pod nick-om BL Boy posjecuje forum.blic.net (inache omiljeno mesto za razmenu mishljenja mladih Banjaluke, a i shire) specijalne uslove da dotichna osoba predje na 065 (odnosno da postane korisnik Mobis-a).

Kako nezvanichno saznajemo, ponuda Telekoma dotichnoj osobi se sastoji od 720 besplatnih sati razgovora mesechno, 1500 besplatnih sms i oko 450 mms poruka mesechno .
Saznali smo da je Telekom RS obecao dotichnoj osobi da ce ubuduce biti obazriviji prema svojim korisnicima (a narochito prema pree-paid korisnicima), te da ce u narednih 6 meseci uvesti uslugu "ko je zvao" i "integralna sekunda".

Shta je razlog ovakvoj ponudi josh se sa sigurnoshcu ne moze potvrditi, ali se medju radnicima Telekoma se shushka da se uprava na ovaj korak odluchila jer je bila suochena sa masovnim prelaskom korisnika mobisa na druga dva mobilna operatera u BiH (a narochito na eronet).
U upravi Telekoma veruju da je ovaj masovni odliv korisnika zapocheo onoga dana kada je BL Boy (f.k.a. Hadzialagic) pocheo, na gore pomenutom forumu, svoju (negativnu) propagandnu kampanju uperenu protiv Mobisa i Telekoma RS.

Ovom prilikom uprava Telekoma se ogradila i od izvesne osobe koja se krije pod nadimkom Godfather, a koja strashno nervira BL Boy-a (valjda zato shto ga ovaj konstantno naziva "omladinac"). Oni su decidno izjavili da dotichna osoba nikad nije, niti ce ikada raditi bilo kakav posao u telekomu. Istakli su i da vecina chlanova u.o. Telekoma navija za C.Zvezdu.

U Telekomu se nadaju da ce na ovu ponudu, koju nije lako odbiti, dobiti pozitivan odgovor.
A kakav ce biti odgovor BL Boy-a znace se ubrzo.

uh...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
bl-boy . daj mani se mene ziv bio ozenio se....!!!

laprdaj o telefoniji ...vidis da ti ide ....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

O.K. ma nemam nista protiv tebe,vec malo mi je to bezveze.Kod tebe kao da se ljudi vrijednuju po tome koliko trose preko mobilnog.A i mimo teme si brate :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a kako necu biti mimo teme kad ko o cemu sine ti kakas istu pricu vec 50 postova....i hoces sve druge koji ne misle kao ti da u to ubijedis...verglas u prazno non-stop.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Pa u Limburgu su uveli integralne sekunde. Laughing

:lol: :lol: :lol: :lol:
Inace,ovdje ide po pola minuta,valjda :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ne ne kolega drazicu... ide 30sec a onda ide po 15sec. bar u nasoj mrezi ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2006, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
ne ne kolega drazicu... ide 30sec a onda ide po 15sec. bar u nasoj mrezi Wink

nemam pojma,valjda zbog toga sto imam u mrezi po 500 minuta razgovora mjesecno(stas kad je po cent), a ostale zovem dok imam dzabnih minuta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Jan 2005, 12:09
Kao sto vidim, dosla su debilna braca iz Telekoma Srpske.
Fino vas je vidjeti na okupu :) Momci, ide privatizacija...pa racunajte uskoro da cete raditi one poslove za koje ste se skolovali...kao sto je mesar, konobar, drvosjeca... :)

Banja Luka, 3.2.2006. - Privatizacija "Telekoma Srpske" najvjerovatnije će biti okončana u julu ili avgustu 2006. godine, dok se početak tog procesa za "Elektroprivredu RS" ne može očekivati u istoj godini.

Proces privatizacije "Telekoma Srpske" je u toku, a finansijski savjetnik "Raiffeisen investment" ušao je u kompaniju i počeo s njenom procjenom. Još uvijek je nepoznati koliki paket državnog kapitala "Telekoma Srpske" će se naći na prodaji jer će i to biti predmet dodatnih analiza. U daljem procesu privatizacije znatna pažnja bit će posvećena i broju zaposlenih. U "Telekomu", kao i u ostalim državnim preduzećima, ima viška zaposlenih te će se iz tog razloga prilikom privatizacije imati u vidu radnici koji predstavljaju višak radne snage.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 10:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ko prati tvoje postove zna na sta sam mislio kad sam napisao prethodni komentar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovisnik bojim se da nece jos ta privatizacija.Dolazi ptica Do/do koja je najavila ukidanje agencije za privatizaciju i reviziju iste.To podrzavam jer dosad uglavnom je bila kriminalna privcatizacija,ali mislim da ce neminovno zaustaviti istu.Tako da se jos uvijek ne nazire to svijetlo na kraju tunela kad su telekomi u pitanju.
Godfather ja sam uvijek u skladu sa temom samo ti uvijek sicas pored Hvaleci se da trosis puno love na razgovor,kao ti si faca sad.pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne sinko nisi me razumio....
samo hocu da kazem da nisi kompetentan da lajes i raspravljas o cijenama i sekundama kao potrosac jedne dopune od 11 Km u dva mjeseca....ne znaci ti nista...ti padnes 1 markicu na toj silnoj razlici i sekundama...pishaj ga...sto se toliko upires...rekao sam ti lijepo ja cu dati tu razliku mjesecnu da ne kmecis samo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Godfather nisi u pravu. da je kupujem svakih 6mjeseci ja kao korisnik usluga mobisa imam pravo da se zalim na njihove usluge! pogotovo iz razloga sto nemam drugog izbora... tj vrlo bi se lako to rijesilo da postoji zdrava konkurencija u bih. ali to se josh nece desiti... tj tek kad se privatizuju mobilni operateri tek onda se nazire svjetlo na kraju tunela. tada ce da se bore svi za svaki pedalj BIH i svakog pojedinca pa cak i onog klinca od 6-7godina koji je dobio phone da se igra i 11KM kredita da moze da napise poruku ili da ga mama nazove! a dok god se to ne desi.... slobodno mogu da kazem da su potrosaci u BIH sto se toga tice na GUBITKU i da su UGROZENI!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ali kako nema konkurencije, zar nemaju sva tri operatera kod nas konkretno u BL i svi su tu na trzistu na raspolaganju.....i kakve su razlike u sustini-vrlo male il' bolje receno NIKAKVE....
a varas se da svaki pretplatnik je bitan...svaki broj i prteplatnik kosta i zauzaim mjestio u centrali...i ako on vrlo maloi l' nikako skoro ne koristi i ne trosi ...on bas i nije isplativ..
A drugi je par opanaka cijnena usluga ..monopol CRA i ta sranja ..to je vec drzavna prica....

A ovdje dzeva o tome ko je jeftiniji i prihvatljiviji za kao da su razlike ogromne i enormne....nisu brat da se ne lazemo....
Toliko je nekih bitnijih stvari u nasem okruzenju oko kojih bi se trebali boriti i brinuti za nas gradjane i pretplatnike nego li ta jebena mobilna telefonija.....zivjeli smo bez toga tolike godine i sad od jednom svima treba SMS i MMS i GPRS i voice mail i poziv na cekanju i ...sva ta kurcobolija....ne bih bas rekao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kada si ti na rtrs atv pogledao neku reklamu za bhtelekom ili za eronet? mozes li da mi kazes gdje mogu da kupim dopune za te mobilne operatere a tek da mi kazes gdje se nalazi njihova kancijlarija gdje bi mogao da napravim postpaid ugovor sa njima?
na jednoj od tema sam pisao o ovome josh prije 1godinu ako ne i vise... radi se o tome da operateri jednostavne nece da se sire na cijelo podrucje bih zato sto ovako svako ima svoj tor za sisanje a kad bi se prosirili na cijelo podrucje bih onda bi bio samo jedan tor, doduse sa vise ovaca ali i drugim uslovima, uslovima koji se zajedno zovu rjecju konkurencija!
Citiraj:
a varas se da svaki pretplatnik je bitan...svaki broj i prteplatnik kosta i zauzaim mjestio u centrali...i ako on vrlo maloi l' nikako skoro ne koristi i ne trosi ...on bas i nije isplativ..

ti se varas ako mislis da ces ovakvim razmisljanjem da bilo kakav posao zapocnes! to sto si sad rekao je jedna od najvecih gluposti koje se mogu cuti... a zalosno je sto puno takvih razmisljanja ima u bih... nisi ti prvi od koga sam to cuo. svi bi htjeli da imaju nekoliko komitenata i da im oni odradjuju milionske poslove i da na tome zive i opstaju. ne ide to tako... upravo je, najcesce, na malima najveci kajmak! ;)
Citiraj:
zivjeli smo bez toga tolike godine i sad od jednom svima treba SMS i MMS i GPRS i voice mail i poziv na cekanju i ...sva ta kurcobolija....ne bih bas rekao...

naravno da smo zivjeli bez telefona... zivio si ti i bez struje u ratu pa sad nemozes bez nje! a i vode ti je nekad falilo... da ne govorim o tome kako su ljudi prije zivjeli bez tocka a sad nemogu bez auta... pa se zale ako i serva nema!
kao sto sam rekao da je zdrava konkurencija uvodili bi operateri te usluge leteci i na salterima bi ljubili korisnike svojih usluga. tako se radi vani u normalnom svijetu...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 15:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ako hoces postati Eronet postpaid pretplatnik, to mozes uciniti u neboderu u centru, a BH Telekom u Boski.
Prepaid korisnik jednog od ova dva operatera mozes postati na svakom cosku.
Konkurencija je prisutna prilicno, i ko je zainteresovan lako moze migrirati na bilo koju mrezu.
Problem je u tome da ni jedan operater nije toliko povoljniji da bi do toga dolazilo masovno, a kako je kod nas vecina ljudi na 065 a pozivi untar mreze su povoljniji u odnosu na pozive prema drugim mrezama, logicno je da nema masovnih prelazaka. Isto tako i kod njih.
Prelistajte malo forume po Federaciji, pa cete vidjeti sta njihovi korisnici kazu o svojim operaterima. Oni pljuju po svojima, hvale tudje, mi po svojima a hvalimo njih, i tako u krug...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
kada si ti na rtrs atv pogledao neku reklamu za bhtelekom ili za eronet? mozes li da mi kazes gdje mogu da kupim dopune za te mobilne operatere a tek da mi kazes gdje se nalazi njihova kancijlarija gdje bi mogao da napravim postpaid ugovor sa njima?
...

salio si se jel' de ??? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bit ce da sam onda ispao iz tokova! :iconbiggrin:
u svakom slucaju, privatizacija dolazi, a sa njom i bolji dana za korisnike usluga mobilnih operatera.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ZIVJELA privatizacija....i dragi nam Nemci....T-Com i ostala raja !!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E da krenem redom.Kao prvo Godfather ne trebaju mi tvoje pare :D
Godfather normalno je da svi jedva cekamo privatizaciju.Nebitno ko ce kupiti.Licno bih volio da to bude onaj koji ponudi najbolje na tenderu,a ne kao dosad da se stima svojima.Bolje bilo kakva nego nikakva privatizacija i status KVO kao sto je sad.Pa ne znam koliko godina nam treba da uvidimo ono sto je sav normalan svijet odavno shvatio a to je da je Drzava slab vlasnik preduzeca.
Sto se tice ovog da li nam treba telefon misli da Kefalo ti je odgovorio ja bi samo dodao da po tvom ispada najbolje da se vratimo u kameno doba.Pa sto ti koristis internet ako ne treba/isto je i sa GPRS.Cijeli svijet tezi nekom napretku i progresu samo mi uvijek udaramo neku kontru i vucemo u rikverc :)
Sto se tice kompetencije jesam kompetentan jer sam bio korisnik sva 3 operatera,za razliku od tebe.I znam koliko znaci ta .ebena sekunda i porez pri dopuni(samo on kosta negdje 2.5minuta razgovora/ako kupujes onu od 10KM dopunu).Istina razlika nije drasticna ali je opet golim okom vidljiva kako u cijenama razgovora unutar tako i van bih,a u roamingu pogotovo su jeftiniji.I mozete pricati sta hocete Ultra aktivno je zakon i 061-062 mreza je lider na polju telekomunikacija u BIH,svidjelo se to nekom ili ne.Opet ponavljam Macro povoljnije mi je zvati sa 061 na 065 nego nekome sa 065 na 065(razlog zasto nema znacajnijeg prelaska je i u glavama nasih ljudi jer kao sto rece godfather bolje rusko govno nego americka pita.On gleda samo sta mobis objavljuje i slabo cita o konkurenciji pa zato i zivi sa uvjerenjem da je mobis 1. u svemu)
Drugo je pitanje zasto je tako zasto nema prave konkurencije.Odgovor jednostavan svi nastoje da maximiziraju profit,a najlakse je ako se dogovore da drze cijene ujednacenim(tvrdim lider je 061 koji prvi obara cijene a ostali su sateliti i samo ga vijerno prate/ko se razumije u ekonomiju zna o cemu pricam).Vidi se najbolje na cijeni MMS,GPRS,SMS.Na snazi je Oigopol koji kao da prerasta u Kartel.Slicno djelovanje nedavno je u Francuskoj kaznila Regulatorna Agencija za komunikacije te zemlje(svi operateri su kaznjeni velikom novcanom kaznom).Ali kod nas je i Regulatorna agencija umijesana u to,jer u suprotnom bi ukinula roaming unutar bih i ovakav obracun kao sto je u fiksnoj,kao sto bi trebala obezbijediti promijenu mreze sa zadrzavanjem starog broja kao u Hrvatskoj.To je prava konkurencija.

Kefalo sto se tice dopune za 061 moze se nabaviti na vise mijesta u BL.Karticu mozes kupiti,a i zamijeniti ako ti se osteti kojim slucajem u Boski na slateru Nezavisnih.Takodje prodaje se i u Ekvator centru i na jos mijesta imas popis na njihovom sajtu.Istina nema pravog predstavnistva,vec samo dileri kao sto i mobis ima u federaciji.Razlog je nesigurnost odnosno niko im negarantuje da im sutra neko nece to sve devastirati zbog nacionalnih odnosa u BIH.I zato je privatizacija rjesenje.
Sto se tice reklame prva rekalama na rtrs-u je bila prosle godine.BH Telecom se reklamirao kod javnog servisa pa kako je RTRS dio tako da su se i na njemu vrtile reklame.A reklama je bila i na BHTV,FTV,OBN.Sve su to televizije koje se mogu gledati u RS osim mozda FTV/koji ima samo negdje.
Bio sam malo duzi ali nisam odavno pa da nadoknadim :D pozzz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]