Daphne je napisao:
Flash, koliko znam niko nje ni spominjao cijenu tih telefona, ne znam sta si procitao...

Uglavnom, 10000000% sam odlucila, kupujem K700i do kraj ove godine NAJkasnije... Svima hvala na prijedlozima, a samo bih jos pitala Predatora, koliko si platio K750 i... Ako nije velika razlika, vies mi se izplati 2.0 m.p. nego VGA... Pleeeeease, can U tell me the price?

E Daphne evo sta Lisa kaze (nema interneta pa mi diktira sta da ti kazem):
----------------------------------------
Sony i Ericsson su se udruzili da naprave nesto sto na nesto lici. Pokusavaju parirati nokiji sa P serijom i Symbianom (i touch screen-om, haha). SE K700i se meni vrlo kratko svidjao prije 2 god. To sve govori o tom telefonu - zastarjela tehnologija. VGA kamera?! Pih...
Dobro kad su te uspjeli nagovoriti na K700i, uzmi ga i baci pare, prodaj poslije 7 dana. Tel. je zestoko sranje, i jedino dobro je sto je malen.
-----------------------------------------
Eh evo sta ti ja savjetujem posto za otprilike iste pare uzimam fon (do 500km).
Znaci, ja bih birao Nokiu odmah da postoji neka sa 2mpx kamerom, a da je normalne velicine. Zato je trenutno SE D750 ili K750 jedino trenutno rjesenje za mene. Inace bih cekao na Nokiu N80, ali mi je telefon star 3.5 godine i samo sto nije rikno'.
SonyEricsson sam izabrao jedino zbog velicine i kamere. Nokia ima telefona sa 2mpx, ali nema malih.
E sad, uzmimo tebe; Prvo i prvo zensko si i to sve mijenja - tebi ne treba neki ekstra malen tel. (drzis ga svakako u torbi) i da sam na tvom mjesu uzeo bih ono sto ti Lisa savjetuje, znaci 6630 ili nesto slicno tome. 3230 isto ima Symbian i nesto je manji.
Sto se tice argumenta zvanog VIRUS - molim te ne slusaj ove sto su se zeznuli i uzeli ove lose SE telefone. Lisa skida non stop neke programe i igre za svoj 6630 i nikakav problem nije imala sa virusima ili bilo cim.
U svakom slucaju - mislim da necu cekati jos 3.5 god da promijenim moj buduci SE D750, nego cu cekati da N80 dodje na neku normalnu cijenu i uzeti ga za jedno godinu i po, taman kad mi dosadi ovaj koji planiram kupiti.
Inace, predvidjam da ce K/D750 past ispod 500 km (u Srbiji) do nove god.
PS
Ne slusaj ove pohvale na racun
digitalnog zoom-a, jer digitalni kao digitalni ne vrijedi nicemu - Ni jedan tel. se jos ne pravi sa optickim zoom-om tako da kamera vrijedi onoliko dobro koliko dobro snima bez zooma. Zato ja necu tel. sa kamerom ispod 2mpx.
Evo Lisa dodaje da 6630 ima 8x zoom, a da ga nije htjela hvaliti, jer digitalni zoom nije nista drugo do prevara...
PS
Sad sam procitao da K700 ima VGA kameru, te ga sad smatram jos gorim nego sto sam to prvobitno mislio.