banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 02:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9920 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 496  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2011, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
2.1 je dovoljan. 2.2 jeste malo brzi al nije to bas toliko koliko govore

p.s. kod x8 dobijas jos jedan zadnji dio maske pa ako se oguli mozes zamjeniti

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Samsung Galaxy Ace S5830

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ace_s5830-3724.php

jeste malo skuplji ali je bolji od ovih dosad navedenih

"Volio bih da mu je kamera dobra (ne mora biti vrhunska ali da je dobra, uključujuću slikanje kad ima manje svjetla), da je softver stabilan, intuitivan, da radi brzo (ne da kliknem pa čekam i čekam da otvori), da ima WiFi, GPS navigaciju, solidne zvučnike i generalno dobar zvuk, da ima dobar displej."

kamera 5 MP i led flash
softver android 2.2 froyo
procesor 800 Mhz
ima i wifi i gps i dobar displej
a za zvucnike nzm

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skuplji a bolji, to je ocekivano
covjek trazi entry model a ne preko 500km

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MuskoBre je napisao:
Takodje, itekako pogledaj LG Optimus, koji je mislim najjeftiniji Android, mislim da je CPU Snapdragon od 1GHZ, sto znaci da je zvijer, ali naustrb toga baterija nije bas sjajna, vjerujem da se moze naci za ispod 300 maraka,ako nista Ebay.

Vidim da su na drugom forumu poredili HTC Wildfire i LG Optimus One P500 i rekli su da je Optimus bolji. Koliko vidim ovde Optimus ima 320x480, Android 2.2 koji se može dići na 2.3, nešto jači CPU (600 MHz), nešto noviji chipset (MSM7227 chipset naspram MSM7225, ako to išta znači), jaču bateriju. Wildfire ima 5 megapiksela a Optimus 3, ali ne znam koji pravi bolje slike pošto megapikseli ionako ne utiču previše na kvalitet fotografija. Wildfire ima RDS na radiju a Optimus valjda nema.

U jednom testu sam pročitao: Standardna tastatura na ekranu kod modela LG Optimus je veoma slična onoj koja je isntalirana kod originalnog Optimus modela. Generalno ova tastatura nije loša ali je znatno lošija od onih koje instalira kompanija HTC ili rešenja koja mogu da se pronađu kod Samsung telefona novijeg datuma.

Da li se slažete da je ovaj Optimus P500 bolji?

Što se tiče samog brenda koliko sam shvatio HTC je na cijeni, ne znam kako LG sada stoji (opšti kvalitet izrade, pouzdanost i tako to).

Šta je HTC Sense UI? Da li taj Sense UI imaju samo HTC modeli?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 21:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
sense UI je korisnički interface koji imaju samo HTC modeli a smatra se najboljim na svjetu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tfSxWNOG8DQ[/youtube]

evo kako izgleda na desire-u ali msm da je isti i na wildfire-u

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a1zj0FxqOwg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 22:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Eo bortam jedno 20 minuta, kakve veze ima prethodni post sa trenutnom temom, i ne ide mi? Anyone?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jos jedan vlasnik iphona koji je pun sebe sto ima tako lep telefon

Sent from my Milestone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko vidim trebao bi se sad u maju pojaviti HTC Wildfire S

Slika

Razlike u odnosu na originalni Wildfire:

Bolja rezolucija ekrana (320 x 480)
Kompaktnije dimenzije
Brži CPU (600 MHz)
Veća količina radne memorije (512 MB umjesto 384 MB)
Novi OS (Android 2.3) i najnoviji HTC Sense 2.1
Slabija baterija :-?, ovo se vrlo često dešava :(, skoro da je i pravilo, novi model uz razna poboljšanja sasvim nepotrebno ima i neki kretenski nedostatak

Evo poređenje sa Wildfire

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3337

On bi mogao biti dobar ako ne bude skup. I nadam se da mu je kamera bolja jer kažu da je ona na Wildfire među lošijima u klasi 5 mpx.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 23:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rekoh ti, tehnologija baterija ne napreduje dovoljno brzo da bi paralelno ispratila jacanje hardvera. Nista cudno.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja da sam na tvom mjestu ne bih uzimao Wildfire upravo zbog rezolucije, takvu rezoluciju su imali ekrani i na K800. Druga stvar sto se nekom standardnom rezolucijom na Androidu smatra 320x480 (800x480), pa se zbog toga moze desiti da na wildfire neke aplikacije ne rade kako treba.

LG Optimus P500 je bolji telefon i ja bih ti preporucio njega. Kamera na wildfire nije nesto (a i sam HTC je poznat po losijim kamerama od konkurenata).

Taj novi Wildfire S na papiru djeluje dobro, al treba sacekati i vidjeti kako to izgleda u praksi i kolika ce cijena biti.

I na kraju pitanje jel imas neke posebne potrebe za Androidom, dolazi li neki drugi sistem u obzir?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

MuskoBre je napisao:
Rekoh ti, tehnologija baterija ne napreduje dovoljno brzo da bi paralelno ispratila jacanje hardvera. Nista cudno.

Čudno je da stave slabiju bateriju od one koju je imao stariji model. Mislim...relativno čudno, jer ja vjerujem da to namjerno rade. To sam primjetio i prije kad sam ganjao mobilni, a vidio sam to i na digitalnim fotoaparatima. Mnogo toga naprave bolje kod novog modela a onda (namjerno) za*ebu na nekoj banalnoj stvari koju su itekako mogli da stave ako ne bolje onda bar isto kao na starijem modelu. Na taj način prave "prostor" za prodaju skupljih modela i to ne toliko kvalitetom skupljih modela koliko nekvalitetom slabijih, ako shvataš na šta mislim.

richa je napisao:
Ja da sam na tvom mjestu ne bih uzimao Wildfire upravo zbog rezolucije, takvu rezoluciju su imali ekrani i na K800.

Slažem se, takvu ja sad imam na 4 godine staroj Nokiji 6233 :)

Ne žuri mi se, sačekaću taj Wildfire S pa ću vidjeti akakv je, a u međuvremenu ću pogledati po gradu kakve su cijene svih pominjanih modela, i kako mi se čine uživo.

richa je napisao:
I na kraju pitanje jel imas neke posebne potrebe za Androidom, dolazi li neki drugi sistem u obzir?

Koji drugi sistem? Simbian i Windows Mobile? Koliko sam čitao Android se smatra za bolji, bar od Simbiana. Simbian nisam ni koristio, nije me privlačio, ali sam čitao da su oni koji su sa njega prešli na Android rekli da je Android puno bolji.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
MuskoBre je napisao:

Čudno je da stave slabiju bateriju od one koju je imao stariji model. Mislim...relativno čudno, jer ja vjerujem da to namjerno rade. To sam primjetio i prije kad sam ganjao mobilni, a vidio sam to i na digitalnim fotoaparatima. Mnogo toga naprave bolje kod novog modela a onda (namjerno) za*ebu na nekoj banalnoj stvari koju su itekako mogli da stave ako ne bolje onda bar isto kao na starijem modelu. Na taj način prave "prostor" za prodaju skupljih modela i to ne toliko kvalitetom skupljih modela koliko nekvalitetom slabijih, ako shvataš na šta mislim.

Cek, u novi model stavljaju bateriju sa manje mAh?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, pogledaj na dnu

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3337

Otvoreno piše da je na novom modelu manji i Stand-by i Talk time u odnosu na stari model.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Koji drugi sistem? Simbian i Windows Mobile? Koliko sam čitao Android se smatra za bolji, bar od Simbiana. Simbian nisam ni koristio, nije me privlačio, ali sam čitao da su oni koji su sa njega prešli na Android rekli da je Android puno bolji.

To pitam jer sam i ja bio u istoj poziciji kao ti prije par dana. Vagao, gledao i uporedjivao, razmisljao o tome sta mi treba od telefona, da li mi je potreban android, da li cu imati potrebe i vremena da ganjam sve te aplikacije i sl. Na kraju sam se odlucio za Samsung S8500 Wave sa Bada OS, i ne da sam zadovoljan nego prezadovoljan.
E zato te pitam da li imas potrebe za Androidom, ako si prosjecan korisnik kao ja ona ne vidim potrebu, jer tesko da se moze uzeti nesto slicno ovom Samsungu po kvaliteti za cijenu koju kosta (ne hvalim ga samo zato sto ga ja imam, vec telefon je stvarno vrhunski izradjen).

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
240x320 nije ista rezolucija kao 320x480. Frend mi ima Smasung Galaxy na kojem mu je neko updateovao na zadnju verziju androida. Gledajući njega bacanje para jer ne zna iskoristiti prednosti android sistema. Koristi ga samo za sms i zvanje, wi-fi ne znam da li je ikad i uključio, a čak i da jeste to nije ni blizu pun potencijal takvog sistema. Prvo razmisli šta želiš od telefona. Ja sam npr. toliko želio wi-fi da na kraju kad sam kupio telefon s tom mogućnošću povremeno sam ga koristio samo za skidanje rss feed-ova s vukajlije..prošla želja :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kažu da je u praksi veća razlika između 240 x 320 i 320 x 480 (npr. Wildfire vs Legend), nego što je između 320 x 480 i 480 x 800 (Legend vs Desire) ekrana.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam čuo za taj Bada OS :). Ima veoma detaljan test tog Samsunga S8500 Wave na Mobilnisvet. Kažu da je taj Super AMOLED displej koji on ima odličan, a vidi se i po slikama kada se uporedi sa recimo Google Nexus.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BadaOS je ogranicen aplikacijama( nema Tapatalk npr;p)
Nego kol'ko para mislis dati za fon? Tako cemo se lakse orijentisati?

Sent from my Milestone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Apsolutno je ogranicen. Nema ni blizu broj aplikacija kao Android, iOS... Zato sam i naglasio ako ne trazi od telefona pravise, i ako je prosjecan korisnik da razmisli o ovom telefonu.

@Vader
Da ima samoled ekran koji je perverzija, nema uslova u kojem ne mozes nesto procitati sa displeja, crna boja je crna, kad mjenjas ugao gledanja boje se uopste ne gube uvijek isto ostaje. Ekran se ne moze izgrebati, aluminijumsko kuciste, 5MP odlicne kamere (ako zelis da ti okacim koju sliku) sa Autofokusom, kamkoder koji snima u 1280x720, odlicna muzicka reprodukcija (wolfson cip). Meni baterija izgura 3 dana, kad ga intezivnije koristim onda 2.

Nedostatak po meni je sto nema mapa BIH za nDrive navigaciju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9920 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 496  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]