banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2018, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
Mozda imas samo tracking dok je u Kini, nema medjunarodni. Ostaje ti da cekas.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2018, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
00dragan00 je napisao:
Mozda imas samo tracking dok je u Kini, nema medjunarodni. Ostaje ti da cekas.

Pročepilo prošao je dalje

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Da li je neko mozda narucivao telefon na adresu u hrvatskoj preko DHL-a?? Ne znam gdje ali sam procitao da ne podlijeze carini ako se salje preko DHL. Da li je to istina?? Nasao sam telefon, i postarina je 17$ preko DHL za Hrvatsku. Samo je pitanje da li ce to otici na carinu ili ne. Ova stranica je u pitanju LINK

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ne podliježe carini jedino ako se šalje iz skladišta unutar EU...A obično je cijena artikala u tim skladištima viša nego kod onih koji se šalju iz Kine...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Negdje sam procitao da je neko narucivao preko aliexpress-a, posiljka je bila poslana DHL-om i nije isla na carinu. Pa zato pitam. Reko ako je to moguce da iskoristim priliku :D
Ali ocigledno nije.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 10:43 
Evo i meni dosao tel, zvali maloprije sa carine. :)

tacno 3 sedmice, narucen sa geekbuyinga

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Jedva čekam tvoje utiske, obavezno napiši nešto kad ga preuzmeš i isprobaš. ;)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ako ga ne proda na putu od carine do kuće :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 13:55 
Rider on the storm je napisao:

Hvala, evo ga kod mene, podesavam i ostalo. :)

Kako je krenulo tesko da cu ga prodavati, telefon bukvalno leti. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 14:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 09:17
supermanijak je napisao:
Negdje sam procitao da je neko narucivao preko aliexpress-a, posiljka je bila poslana DHL-om i nije isla na carinu. Pa zato pitam. Reko ako je to moguce da iskoristim priliku :D
Ali ocigledno nije.
Preko DHL-a je drugačije. Mislim da se placa nesto kao 95% carine, mada imaju hrpu nekih dodatnih nameta pa izadje bas preskupo. Ja ti ne preporučujem.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Milan je napisao:
Rider on the storm je napisao:

Hvala, evo ga kod mene, podesavam i ostalo. :)

Kako je krenulo tesko da cu ga prodavati, telefon bukvalno leti. :)

Kako si prošao na carini?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kakvo je to pitanje? Zna se kako se prolazi na carini. 8)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jedino što je bio nestrpljiv pa otišao u prvu smjenu :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 17:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
despot777 je napisao:
jedino što je bio nestrpljiv pa otišao u prvu smjenu :D

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2018, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

00dragan00 je napisao:
supermanijak je napisao:
Ali ocigledno nije.
Preko DHL-a je drugačije. Mislim da se placa nesto kao 95% carine, mada imaju hrpu nekih dodatnih nameta pa izadje bas preskupo. Ja ti ne preporučujem.

Nista onda od toga. Kupujem i dalje na adresu u BiH :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 11:12 
Telefon za sada ostaje kod mene. Mislim da nema trenutno boljeg telefona srednje klase da ima ovakav odnos cijena/kvalitet.

Sto se samog telefona tice nemam nikakvih zamjerki. Brz je i fluidan, nema nikakvih stopanja, od igrica sam instalisao real racing 3 i takodje tokom igranja nema nikakvog stopanja ili slicno, radi sve glatko i odlicno, bas kako i treba. Upravljanje u igrici putem senzora je najbolje ikada do sada sto sam probao, perfekcija. Dakle, snapdragon 625 sa 8 jezgara na 2.0 radi odlicno posao, slabiji je od mediatek verzije istog telefona, ali tu su neke druge prednosti koje cu kasnije spomenuti.

Iako su govorili da je kamera teski krs ja sam zaista zadovoljan sa njom, kod redmi notea 4 postoje 3 senzora kamere i su soni, samsung i omnivision. Omnivison je najgora varijanta, tako kazu, zatim ide samsung i najbolje sto se moze desiti je vas zadesi je sony senzor. Kako rekoh, ja sam zadovoljan, slike su u normalnoj dnevnoj varijanti dovoljno ostre i sve je super za prosjecnog korisnika koji zeli staviti koju slicicu na FB, instagram i slicno. Prednja tz selfi kamera je takodje pristojna i radi odlicno posao. Takodje sam na internetu nasao da se kamera moze poboljsati nakon sto se otkljuca manuelni mod tj camera2.api. To cu testirati kasnije dok otkljucam bootloader, stavim twrp i rootujem telefon mada ne zurim sa ovim, kako rekoh, telefon odlicno radi sa fabrickim softverom (usput, tel je dosao sa miui 8 i androidom6, a odmah mi je ponudio nadogradnju na miui 9.2 i android 7 koju sam odradio cim sam se prikacio kuci na wifi). PS jedini bag na miui 8 koji sam primijetio je bio taj da nisam mogao iskljuciti spell checker, malo iritatno, ali nakon nadogradnje sam to iskljucio bez problema.

Baterija je "hammer". 4100 miliamper sati. Tu je ta prednost koju sam htio spomenuti, ogromna baterija i stedljivi snapdragon 625 cine idealnu kombinaciju kada je rijec o trajanju baterije. uz pogasene nepotrebne stavke kao sto je vibracija tokom kucanja, vibracija kapacitivnih tipki i jos neke druge stvari (gps, bluetooth i slicno) se bez problema dostize preko 10 sati ekrana. Ja kada sam ga juce prvi put upalio bilo je 88 procenata, nisam skoro silazio sa telefona nekih 7 sati i pred spavanje sam imao 43 procenta. Uz 4 gb rama i interni prostor od 64 gb ovo je takodje jedan i glavnih razloga zasto sam uzeo ovaj telefon. Da dodam da je prednost snapdragon verzije ovog telefona takodje i to sto za njega vec postoji ogromna zajednica gdje se mogu staviti custom romovi, kerneli itd, itd dok ne mediateku je to daleko manje i sa dosta vise bugova. Ako se ne varam mediatek krsi neko open source pravo te developeri imaju problema oko toga da portuju romove i novije verzije androida. To je ujedino i razlog zasto recimo u Indiji uopste nema mediatek verzije ovog telefona, samo snapdragon.

Dalje, ekran...odlican IPS ekran, tu je xiaomi takodje imao dva dobavljaca, BOE i tianma...kazu da je tianma bolji i da se ima manje sanse za mrtvim pikselima i slicno, kod mene je tianma i ja sam zaista zadovoljan ekranom, fine su boje, sve je ok, nemam nikakav prigovor, ekran je zaista odlican. Da napomenem da je gustina pixela 403 po incu tako da nema sanse da se golim okom sa vide pikseli sem mozda ako ne drzite telefon na 3 cm od oka.

Sta jo? Ah, da....GPS...znaci bukvalno u 1-5 sekundi me nadje, bio kuci, napolju ili u kontejneru...govorim o "high accuracy" sa ukljucenim internetom i ostalim, dakle GPS radi odlicno i nema nikakve greske. Tu su jos kompas i fm radio, i to radi sve ok. Ja licno sam zadovoljan i zvukom, kako zvucnika tako i sa slusalicama, imaju eq kada slusate muziku, a moze se i podesiti sta da rade dugmad na slusalicama. Sve u svemu ok. Kvalitet razgovora je odlican, ja sam sagovornika cuo odlicno i on mene, nikakvih problema, zvao sam ih vise cisto da to provjerim jer sam nailazio na internetu da je tu bilo dosta problema. Da napomenem da je ovdje xiaomi napravio pravu zbrku te imaju mali milion modela i razlika je uglavnom u senzorima i rupicama na tleefonu te je lako moguce da su doticni (koji su naveli te probleme) sa neodgovarajucom maskom prekrili drugi (noise cancelling) mikrofon...to je samo moja pretpostavka i nista vise, uglavnom kod mene je sve super bilo sto se toga tice.

To je ukratko to, ako neko ima kakva pitanja slobodno sutajte, a ja ako se sjetim necega cu dopisati. Bice izvjestaj o bateriji i screen on vremenu i ostalo. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kako nisi utvrdio koji ti je senzor?

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 13:27 
Pardon, Samsungov je senzor kod mene.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Zna li iko po kojoj osnovi oni ugradjuju senzore i displeje, razumio bih da ima veze sa memorijom ili procesorom ili sa godinom ugradnje (ono, promjena dobavljaca)? Djeluje mi kao da to nasumicno rade, naprave jedan sa Sony senzorom, tri sa Omnivision :D

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2018, 14:46 
Ja kako sam sam shvatio ovdje je puka slucajnost, dodje im hrpa toga i onda ugradjuju i sutaju svugdje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]