banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 313  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2014, 17:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije se to meni slučajno desilo, ja sam htio da imam pristup netu, čak su mi iz mtel-a poslali podešavanja za internet u roamingu ali nisam baš očekivao toliku cifru.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2014, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Ja sam toliko dobila za par dana u Hrvatskoj, samo za pozive i poruke, a internet nisam ni pipnula.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
http://www.frontal.rs/index.php?option= ... o.facebook

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
ajkula je napisao:
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=47694#.VIzU25trgjo.facebook

Ovo me podsjeca na pricu jednog mog prijatelja kako se zalio na visok racun, a kako kaze NIKOGA NIJE ZVAO. Izvucem mu ja listing na 38 strana i bacim mu ga ispred njega ( toliko o tome da nikoga nije zvao).
Tako i ovaj lik kao nikoga ne zove, pa izvuci listing pa ces viditi. Ja sam nekoliko puta imao povelik racun, izvukao listing i svaki poziv koji sam imao bio mi je poznat broj. Ne kazem da se ne moze desiti greska, ali ovaj ga pretjeruje.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Citiraj:

Поштовани,

Био сам корисник мтел мреже још од 2001. године (МОБИС) као при-пејди као пост-пејд корисник. Такође, моји укућани (отац, мајка и брат) су били корисници ваших мобилних услуга. Када је у рад пуштена ИПТВ били смо међу првим корисницима који су увели ОПЕН трио пакет (интернет+ телефон+ телевизија). Значи у једном домаћинству сте имали 4 мјесечне претплате које су износиле око 40 КМ када је у питању мобилна телефонија и око 80 КМ када је у питању ИПТВ што доводи до укупног збира од око 240 КМ. Данас, срећом, нико више није ваш претплатник и неизмјерно смо срећни због тога, али ипак осјећам потребу да своје искуство подијелим и са другима.

Од када се појавила могућност да се број пренесе из једне мреже у другу одлучио сам да окушам срећу код другог мобилног оператера (чији назив није битан јер циљ писма није ничија промоција). Наравно, то нисам урадио без разлога.

Наиме, користио сам ’’Л’’ тарифу и моји рачуни су износили око 40ак КМ. Појављивањем Мој микс тарифа да бих имао и интернет одлучио сам да пређем на тарифу ’’Мој микс 40’’ (40КМ + ПДВ) рачунајући да СМС и позиви неће прелазити минуте и СМС на које сам претплаћен, наравно анализирајући претходне рачуне. Међутим, преласком на вишу тарифу моје послане СМС поруке и позиви се увећавају за отприлике 3 пута и рачуни достижу и цифру од 110 км што апсолутно није било могуће. У то вријеме почињем да користим и апликације које рачунају број минута и посланих СМС порука и добијени бројеви се не поклапају са бројевима на рачуну. У филијалама МТЕЛ-а добијам одговор да апликације нису тачне и да не рачунају исправно. Пошто се ситуација поновила неколико пута одлучим да пређем на при-пејд и одлазим у МТЕЛ гдје од арогантних радница добијам ’’савјет’’ да се научим контролисати када су у питању разговори и слање СМС порука. Изнервиран том њеном улогом психолога у коју се радница трудила да уживи, као што сам већ написао, одлучих да број пренесм код другог оператера. Већ двије године сам апсолутно задовољан, и гле чуда послане СМС поруке и потрошене минуте које израчуна апликација и које пишу на рачуну се поклапају!

У наредном периоду слична ситуација се, нажалост, дешава и мом брату који такође прелази код другог оператера док родитељи одлучују да остану корисници МТЕЛ-а из ’’патриотских’’ разлога, али не задуго.

Када је мајка одлучила да пренесе свој број, задњи МТЕЛ рачун стиже у износу од 70 КМ, а њена просјечна потрошња је износила 40 КМ. Након написане жалбе, рачун се смањује за 25 КМ!

Послије свега одлучујемо одјавити и ИПТВ (опен трио) и исту услугу пренијети код другог оператера који своје услуге нуди по нижим цијенама. 5.11.2014. радници ’’другог оператера’’ монтирају своју опрему и телефонски број код другог оператера постаје активан 6.11.2014. Ја, лично, сам размонтирао МТЕЛ-ову опрему и спремио је у кесу. Радник МТЕЛ-а долази по опрему 13.11.2014. (седам дана од како је број пренесен код другога оператера). Сада стижемо и до разлога због којег ово све пишем, а то је рачун у износу од 30.37 КМ од чега је претплата за 6 дана новембра 23.83 км без ПДВ-а. Ако знамо да је претплата за Опен трио 55 КМ без ПДВ-а простом рачуницом долазимо до закључка да претплата за 6 дана кориштења мора износити 11 КМ без ПДВ-а !

На мој позив кол-центру ми прво кажу да је број био важећи до 6.11. а затим ме спајају са ’’госпођом’’ која каже да она не зна коме смо ми и колико телефонирали и спушта слушалицу. Послије тога одлазим до једне од филијала гдје радница ми говори да је број био активан до 13.11. када је радник демонитрао опрему, што није тачно јер је радник по опрему (која је била демонтирана) тог дана само дошао, а број и ИПТВ су ван функције од 6.11. односно тада је број у функцији али у систему другог оператера! Радница ми уз то објашњење даје папир да напишем жалбу и каже да ме не може слушати!

Много нелогичних и некоректних потеза и поступака од компаније МТЕЛ смо доживјели, (од бесплатних опција на ИПТВ-у које се могу активирати на ТВ-у даљинским управљачем, а морају одјавити лично у МТЕЛ-у са личном картом иначе морате услугу платити, па до плаћених рачуна који нису проведени па је телефон био искључен њиховом грешком, без надокнаде за вријеме које ссмо били искључени итд) а никада нисмо добили ништа осим прва 3-4 мјесеца попуста на кориштење ИПТВ-а. МТЕЛ-у су његови корисници битни искључиво и само до момента док не потпишу уговор (по могућности на 24 мјесеца). Послије тога ви их не занимате. Послије тога сте обична марва и стока.У филијалама је систем направљен да шта год вам треба морате чекати бар 40 минута, а радници на шалтерима и у кол-центру се понашају дрско и безобазно и када имате неки проблем пребацују га од службе до службе док вас тотално не доведу на ивицу нервног слома.

За све што сам написао имам рачуне и документе, тако да моја прича није тек пуко пискарање, и имам много паметнијих ствари у животу него писати писма о МТЕЛ-у, али њихови поступци према клијентима доводе до тога да се неке ствари више не могу прећутати.

Иако посао у БиХ још увијек код неких људи има национални предзнак, иако нам је још увијек битно ко се како зове и одакле ко долази, много мојих познаника је прешло код ’’оних других’’, а онда вам постане јасно како ви у МТЕЛ-у добро радите свој посао. Изгледа да у Босни, поред политичара, још само МТЕЛ мисли да ће стомак ’’раји’’ да буде пун од патриотизма, наравно водећи се паролом ’’мало више игара него хљеба’’.

За крај, моје име у свему овоме није битно јер сам ја само један од стотине незадовољних МТЕЛ муштерија, нити ово пишем због 20-ак марака разлике коју је МТЕЛ ’’грешком’’ направио на мом (срећом) посљедњем МТЕЛ рачуну, већ због чињенице да највећа домаћа фирма проводи терор над својим клијентима искориштавајући чињеницу да у овом дијелу БиХ имају монополску позицију, а све то под слоганом ’’Имате (не)пријатеље’’. Живјели !

(Бивши) Незадовољни Корисник

Извор: Фронтал.РС

http://www.frontal.rs/index.php?option= ... vost=47694

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ajd što su skupi i neažurni, to se može razumjeti, ali bahatost, bezobrazluk i potkradanje korisnika nikako ne može.
Zato sam im i ja rekao doviđenja i jako sam srećan što sam to uradio. :D
Open Duo sam odjavio i prešao na Blic Trio - usluga kvalitetnija i cijena manja.
Koristim haloo pre-paid (odlična tarifa za moje potrebe), a svoj m:ser broj skoro da i ne dopunjavam i ne koristim, jako rijetko.
Imam ga samo zbog Dual SIM telefona, pa mogu uporedo.
Ali i on će vrlo brzo u kantu za smeće i konačno ću potpuno završiti sa idiotima.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
markonato je napisao:
ajkula je napisao:
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=47694#.VIzU25trgjo.facebook

Ovo me podsjeca na pricu jednog mog prijatelja kako se zalio na visok racun, a kako kaze NIKOGA NIJE ZVAO. Izvucem mu ja listing na 38 strana i bacim mu ga ispred njega ( toliko o tome da nikoga nije zvao).
Tako i ovaj lik kao nikoga ne zove, pa izvuci listing pa ces viditi. Ja sam nekoliko puta imao povelik racun, izvukao listing i svaki poziv koji sam imao bio mi je poznat broj. Ne kazem da se ne moze desiti greska, ali ovaj ga pretjeruje.

Ja imam otprilike ustaljen neki obim poziva mjesecima. I dok sam bio u m:tel-u račun je redovno dolazi oko 70 maraka jer sam potrošio one bonuse bla bla iako sam imao aplikaciju za mjerenje koja je pokazivala znatno manje svega da je potrošeno

Sad sam na Eronetu i aplikacija uvijek u sekund pogodi i poklapa se sa njihovim računom. Izgleda da je m:ser jedini koji palamudi kako su aplikacje netačno... Daleko im lepa kuća.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi su većinom previše lijeni ili neupućeni i ne provjeravaju svoje račune.
Fino pratiti trajanje poziva i broj poruka, naći tarife, kalkulator u ruke i izračunati koliko treba da košta.
Ali i tu ima jedna začkoljica: često imaju konfuzne tarife i skrivene troškove, pa je nekad teško pravilno izračunati.
Ali tačno je da kradu, i to debelo kradu!
Jedan primjer koji sam čuo: jedna djevojka, koja je pretplatnik m:ser-a, je bila preko mjesec dana van BiH.
Telefon i broj je isključila i nije ni nosila sa sobom, nego je uzela neku običnu Nokiu i kupila broj u toj drugoj zemlji.
Kada se vratila ovamo, stiže joj račun od 40 KM - iako to ni teoretsko nije moguće. :lol:
Dosad je uvijek imala toliki račun pa nije ni pratila potrošnju, ko zna koliko su joj do tada ukrali.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 13:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Fazon je u tome što mtel ima "integralnu" prvu minutu opet. Aplikacije mjere dužinu poziva valjda ali ako je poziv ispod minuta mtel ga računa kao pun minut, a aplikacija kao onoliko koliko je stvarno trajao. Sto poziva po po pola minuta i ispucao si bonus na mojMix25, a aplikacija pokazuje da imaš još pedeset minuta.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 15:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2008, 15:44
Evo da i ja podjelim jedno iskustvo sa metelom od prije par dana.

Posto ja inace mnogo radim, a posla fala bogu ima i previse, bio sam dosao u fazu da radim svaki dan ukljucujici i vikende. Posto je posao vezan za web a ja sam svaki vikend na selu odlucim da odjavim net da bi sam sebe natjerao da bar vikendom odmorim koliko toliko, imam net na telefonu ako je hitno nesto. I to tako traje nesto vise od godine.

Posto sam skoro poceo raditi na nekom privatnom projektu u interesu mi je da to sto prije zavrsim i kazem ja starcima da podnesu zahtjev za adsl. Neki likovi su zvali prosle sedmice da provjere da li ce iko biti kuci kao dosli bi da rijese taj prikljucak. Kasnije tog dana opet taj isti zove i kaze eto sad mozete koristiti net, stara posto ne zna nista od toga kaze dobro. Niko nije dosao kuci da postavi modem ili uradi bilo sta. Par sati posle zadnjeg poziva telefon prestao raditi, stara zvala podrsku rekli joj da kolege rade i da ce biti zavrseno u toku dana. I to meni stara prica juce kad sam dosao na selo, telefon i dalje ne radi. Ja zovem podrsku za adsl i iptv, kazu zovi neki drugi broj, za probleme sa telefonom drugi je broj. Zovem ja drugi broj i tako objasnim nekoj zeni sta se desilo, prijatna neka zena, cak je i ona rekla boze sacuvaj, jos kaze da uopste nema zavedeno da je podnesen zahtjev za adsl ni da ima nalog za izlazak na teren. Ona je napravila prijavu za smetnje u radu telefona i preusmjerila me nazad na one prve sto sam zvao. Njima opet ispricam isto kaze lik sacekaj i tako ja cekam finih par minuta dok je on nesto gatao i na kraju nema ovde nista zavedeno, nije niko izlazio na teren, tra la la, nemam ja broj od kolega u Prijedoru idi ti ponovo na prodajno mjesto. Ja ga pitam kako je onda moguce da samo neko tako nazove i kaze eto sada mozete koristiti internet i iskljuci mi telefon a on ce ne znam ja od toga nista. E bas mi je drago reko. A telefon i dalje ne radi.

Et... serem im se u pos'o :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
_зока je napisao:
Fazon je u tome što mtel ima "integralnu" prvu minutu opet. Aplikacije mjere dužinu poziva valjda ali ako je poziv ispod minuta mtel ga računa kao pun minut, a aplikacija kao onoliko koliko je stvarno trajao. Sto poziva po po pola minuta i ispucao si bonus na mojMix25, a aplikacija pokazuje da imaš još pedeset minuta.

imas aplikacije kod kojih sve mozes podesiti. od obracunskog intervala do koji brojevi ne ulaze u obracun.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ne znam hoce biti bolje ali vjerujem da ce biti profesionalnije kada Njemci preuzmu ovo...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Hoće, hoće....Eno Hrvati se uopšte ne žale na HT :lol: Isti qrac, Švabama će biti bitno samo da telekom donosi profit.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Profit, profit, profit i smanjiće broj radnih mjesta...
Doduše, ako preuzmu može doći do korekcije cijena i povećanja brzina neta, ali ništa spektakularno, zbog prve tri riječi iz prve rečenice ovog posta ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:23 
Administrator
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
_зока je napisao:

imas aplikacije kod kojih sve mozes podesiti. od obracunskog intervala do koji brojevi ne ulaze u obracun.

Ne sumnjam. Samo, da li je autor pisma koristio takve ili neke tipa mteldroid?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U sred grada sam a internet mi redovno varira. Prvo H, sto je solidno, pa se spusti na 3G pa na edge... i non stop tako varira. Upalim video, krene sa H, ide dobro, spusti se na E, mozes otpisati gledanje videa.

Dok kolega sve isto, ali veza mu non stop na H ili H+ sto omogucava surfanje bez trzanja.

Kako ovo srediti...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Trebalo bi na telefonu da podesiš da ti je stalno brzi internet... ne znam koji je telefon ali vjerovatno ti je uključen "auto mode"

Slika

u slučaju ove slike, treba da se prebaciš na "WCDMA only"

Ali pazi onda, možda nećeš imati uopšte signala tamo gdje nema 3G-a...
Ja zato koristim vidžet kojim brzinski prebacim na brzi net kad mi treba a poslije vratim na 2G

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste, to je u pitanju. Hvala ti sad ide dobro.

Kako naci taj widget?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://play.google.com/store/apps/deta ... s.pc&hl=en
https://play.google.com/store/apps/deta ... ggle&hl=en

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ja koristim ovaj prvi što je Rider postavio "Power Toggles" i ubacim "Data Network Toggle" ... on me odmah pošalje na ovo podešavanje gdje mjenjam 2g - 3g... samo sa nekim telefonima neće da radi...u tom slučaju imaš ovo ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 313  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]