Nakon nekih 15 dana korištenja Xiaomi MI A1 moram da priznam da sam stvarno zadovoljan. Pošto se ovdje poredio sa XRN 4X evo da vam napišem razlike iz prve ruke jer mi drugar ima 4X (4/64 Mediatek).
MI A1 je značano tanji, lakši i puno ljepše izgleda vizuelno. Elegantnije što bi moj drugar rekao

Na slikama su mi djelovali veoma slični ali uživo ima razlike.
Dual kamera kod A1 nije ništa posebno, pravi korektne slike i to je to, ali jedino bih izdvojio Portret mod koji pravi vrhunske fotke! Radi isključivo bez blica i u uslovima dobrog osvjetljenja, ali su fotke baš baš odlične. DOF, oštrina, kvalitet baš sam se prijatno iznenadio pogotovo jer u normalnim modovima me nije nešto pretjerano oduševio.
Natovario sam na telefon svakakvih apliakcija uključujući i nekoliko igirca, ali za sada telefon ne pokazuje nikakve znakove da ga to usporava. Npr. Mortal Kombat dok sam igrao na iPhone-u 6 nenormalno je zagrijavao telefon i mogao sam igrati maksimalno 20 do 30 min. Na A1 igram preko pola sata i telefon se blago ugrijao.
Ja sam bio voljan da zbog malo boljeg izgleda, guglovog androida i eventualno dvije kamere platim nekih 50 maraka više. Ko god da uzme XRN 4 ili 4X sigurno se neće pokajati, ali ipak smatram da je A1 bolji telefon.
Jedino što 4x ima bolju bateriju, ali čini mi se da kombinacija Snapdragona 625 i guglovog androida dobro radi posao i na A1. Npr. RN2 je imao istu bateriju od 3000 mAh i teško da sam mogao dočekati kraj dana sa malo naprednijim korištenjem. Sa A1 bez problema izdrži čitav dan a ponekad i dan i po (zavisi koliko koristim).
Delicious je napisao:
drakula je napisao:
Može li preporuka za telefon do 200 KM za nezahtjevnog korisnika (viber, skype, fb, ponekad neka fotka) i odakle ga najpouzdanije naručiti?
Van sam ove priče već neko vrijeme, tako da je svaka preporuka vrijedna...
https://www.joybuy.com/3297548.html?isActivitying=falseImaš i ovaj kupon od 6$ pa možeš umanjiti cijenu. Ispadne oko 140KM

Je l' provjerena ova stranica? I ja ocu treba da kupim telefon pa kontam da li da naručujem 4A za nekih 150 maraka il ida uzmem MI4 za 200. MI 4 je bolji telefon imaju ga dva moja drugara, ali mislim da mom ocu ne treba jer on slabo koristi telefon.