banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2020, 08:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Pa BHT ima u Sarajevu velike brzine i u ostalim gradovima gdje je BHT dominantan. Kako onda tada niko ne govori da je mali kapacitet mreže?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Ima li najava o kakvim akcijama u mtelu u skorije vrijeme - mjesec, dva?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 09:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Jul 2020, 15:33
Taman kad čovjek pomisli da su se operateri malo trgnuli i da skoro svaki mjesec puste neku novu akciju, oni se zataje...
Sjećam se kraja 2016. bukvalno su iskakali iz frižidera sa ponudama za Novu godinu (dupli GB, sniženja itd.).
BHT i Eronet, kako su pustili nove postpaid tarife, niti jednu akciju/promociju nisu napravili. O m:tel-ovim mizernim tarifama da ne govorim. Jeste da je m:tel za vrijeme pandemije davao duplo GB na tarifama ali uz uslov da ide puna cijena tarife i bez kupovine telefona. Žalosno je ovo...
Nadam se da će što prije Telemach ući u mobilnu telefoniju...

EDIT: BHT je dodao malo GB na svoje postpaid tarife u odnosu na one koje su bile puštene na samom početku.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 10:01 
Veteran
Veteran

Mtel sa tarifom M+ od 45 KM bi morao imati minimum 20 GB neta, a top bi bilo 50 GB. Upareno sa 3000 minuta prema svim mrezama u BIH. Ili da ovu snet+ prosire sa minutama, jer je 100 bas premalo.

Oni su privukli bas puno korisnika sa ponudom snet+ za 17 KM na 2 godine. Dosta poznanika i prijatelja je preslo kada je bila ta akcija. Sada kao nude 20% popusta...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 10:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
bht ima uvijek neke akcije za net pa ispadne jeftinije biti na pripejdu
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Jul 2020, 15:33
Vidjećemo šta će se dogoditi 01.07.2021. kada se ukida roming između zemalja na balkanu. Definitivno bi to moglo uticati na tarife kod mobilnih operatera.
Ono što meni nikako nije jasno, sve zemlje oko nas imale su sličan put razvoja tarifa u mobilnoj telefoniji a to je: 1. neo min u mreži + xy min ka drugim mrežama; 2. Zatim su došle tarife sa Neo min. ka svim mrežama.
Samo u BiH, izgleda da je jeftinije dati 1000 min ka svima nego npr. 100min ka svima i neo min u mreži. Ispada da operatere manje koštaju minute ka drugim mrežama nego unutar vlastite mreže.
Mada, malo smo mi tržište i još uvijek nismo došli ni do 1 000 000 korisnika postpaida.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
gagi je napisao:
Postoji i kod mtel-a LTE+ ali nažalost brzine su takve kakve jesu zbog malog kapaciteta mreže, imam dojam da su trenutni kapaciteti za duplo manji broj korisnika nego što ih trenutno imaju, mislim konkretno na kapacitete za prenos podataka. Trebalo bi da ulože da prošire kapacitete a što je teško za očekivati s obzirom na svoj monopolski položaj na ovim prostorima, a vrlo moguće je i da ograničavaju brzinu na prepaidu iako sam ja više puta zvao i pokušavao dobiti odgovor na to pitanje, uglavnom bi dobijao odgovore kao i ostali, tipa da prijavim lokaciju da provjere stanje mreže, da se provjeri podešavanje na tel i slično.
Bht će ovdje u RS imati sigurno duplo veće brzine jer ima jako malo korisnika i mreža nije opterećena. Siguran sam da su i brzine mtel-a dosta veće kad se mjeri u federaciji gdje ima puno manje korisnika.

Чак штавише да паче и узгред буди речено, још имам стару картицу са 3G-ом, али (што се тиче м:тела) ни у БЛ нема свугдје лијепог сигнала, помињао сам потез од мљекаре до Позоришта и мало у ширину, нет је 2G -3G шалтање, а и кад дође 3G, то је јадних 30-40 KB/s. По остатку државе 3G није пуно узнапредовао, а каква је ситуација са 4G-ом, за наслутити је да га има још рјеђе. Плус, на припејду ако је стварно ограничење на 25 мегабита, шта ће ми 4G... Добро, брзина јесте већа нешто мало, али увијек бих прије изабрао стабилан UMTS са већом количином него нестабилан 4Г са мање података. Бар ја.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
To ograničenje samo mtel može smisliti.
I sestrinski mts koji je još gori pa pripejd korisnicima uopšte ne dozvoljava da se povežu na 4G.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:confused2: ](*,)

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 20:35 
Veteran
Veteran

Umetnik je napisao:
Чак штавише да паче и узгред буди речено.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2020, 20:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Daky je napisao:
I sestrinski mts koji je još gori pa pripejd korisnicima uopšte ne dozvoljava da se povežu na 4G.

Regularna pojava u Evropi. Imam holandsku prepaid karticu, u Holandiji samo 3G, bilo gdje drugdje (pa i kod nas) 4G.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 06:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2009, 12:20
Ko se sjeća od samih početaka mobilnog interneta i uvođenja gprs-a, mtel (tadašnji mobis) ga je uveo prvi, test fazu su mogli koristiti svi koji su u to vrijeme imali telefone sa podrskom (stvarno ih je malo bilo), kad je krenulo komercijalno korištenje usluge, samo postpaid korisnici su imali tu mogućnost i to je tako bilo nekoliko godina, a tek kasnije su omogućili i za prepaid.

Juče me zove neki broj, javim se, kad se neka predstavi, kaže da zove iz mtela, poče neka priča da su radili analizu, vi ste kao korisnik već 17 godina prepaid, imate prosjek potrosnje od nekih 27KM mjesecno, (ne znam otkud joj to uopste, zadnjih par godina imam i sluzbeni broj a na privatnom buvalno uzmem mjesecno samo onda tarifni dodatak za internet od 12KM, a čak i dok nisam imao sluzbeni, sigurno nisam imao toliki prosjek), kao danas smo na području prijedora pa vam mozemo samo danas ponuditi paket od 34 KM mjesecno, (S-net pretplata), kao prvih godinu dana placali bi 17KM, (50%), a drugu godinu bi imali 25% popusta. Naravno u priči nigdje ne napominje da je to pretplata , kao ni ugovornu obavezu :-D :-D
Pustio sam je da se fino ispriča, i rekao joj da moram razmisliti, na sta je rekla da ce me zvati u toku dana, jer sam rekao da sam trenutno na poslu. Kasnije su zvali opet ali posto sam znao ko zove vise se nisam javio.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 07:18 
Veteran
Veteran

Mene su zvali 7 puta u mjesec dana sa 7 razlicitih brojeva, za produzenje ugovora (nije mobilna), lijepo im rekao da ne zelim nista 3 puta. Ali dzabe. Na kraju napisao mail i rekao da me ne uznemiravaju, i poslao spisak 7 brojeva (fiksni i mobilni). Nisu normalni sa tim akcijama, kaze 2 mjeseca popusta, a 22 normalno placas. Pa nisam lud da se vezem ugovorom. Ali 90% penzionera i neupucenih nasjedne cim cuje popust. To im je i ciljna grupa.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 07:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2009, 12:20
Pa da, to kod neupućenih prolazi, na to i idu vjerovatno. Zapakuju priču pa nigdje ni ne pominju ugovornu obavezu od 2 godine. Počinju mi ličiti na one prevarante sto su po centru grada presretali ljude gurajući im da kupe razne razglednice, bojanke, privjeske i slično a kao u vidu neke humanitarne akcije.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 09:05 
Veteran
Veteran

Ima toga i sada, hahah. Proslo ljeto je eronet na ulici u PD dijelio letke sa nekom akcijom i zaustavljali ljude.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Eronet redovno kod Venecija mosta hvata korisnike oko studentskog doma. Čak im se ne izlazi iz auta nego stanu na proširenje i zovu ljude kroz prozor da im priđu, da oni ne izlaze. Toliko o ozbiljnosti.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Исто ми се десило љетос. Ја на станици, чекам бус, сваки моменат треба доћи, а они посред станице стадоше аутом и са сувозачевог сједишта промотерка креће демагогију. Рече све фино о тој некој претплати коју ми је препоручила на основу тога што сам јој рекао колико трошим мјесечно и на шта. Знајући да је ријеч о уговорној обавези, а како то она није споменула, питах је мора ли се ту потписати неки уговор (као не знам ја ниш' :P ), она нешто смрљави у смислу имате супер погодност, сваки мјесец вам дајемо толико и толико нета, минута, а ви мјесечно уплаћујете толико и толико. Чак је прескочила директан одговор на питање о уговору и умјесто "плаћате" искористила "уплаћујете" да испадне мање вјероватно да сам везан уговором :lol: . Рекох онда да нисам расположен за везање уговором, након чега су отишли.

Срећом, нисам пропустио бус, дошао је тек минут након што су ови отперјали.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2020, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Pa dobro nije vas na nista prisilila... Ko ima imalo mozga u glavi nece potpisivati bilo kakav ugovor prije nego sto ga procita i to na ulici... Ljudi rade svoj posao, svaka cast, malo ga rade nakaradno i to izaziva podsmijeh ljudi :)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2020, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Avg 2015, 21:36
Evo da malo i pohvalim mtel...pisao sam prije da ovdje u slatini na vikendici, kad sam probao bht ni signala nisam imao, a kamoli neta, eronet je bio signal ali net ni u prici, mtel do prije god. isto neta nije bilo, pa je bio E uvijek, pa H, a evo danas ja iznenadjen 4g mi radi normalno. Tako da ne znam jesu li sta radili ali barem da vidim napredak

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2020, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jel provajderi još zaključavaju telefone?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]