MuskoBre je napisao:
Za neposjedovanje Windowsa na racunaru, ne ide se u zatvor. Dakle, niko te ne primorava da ga posjedujes, svojom voljom ga imas ili nemas.
Zanimljivo da nikome ne smeta sto je cijena Mercedesa, Adidas patika, ili nekog telefona, kod nas i u toj Austriji mnogo slicna, par % odstupanja, i niko ne huli na te cijene sa teorijom :" Kad kod nas bude Svedska ili Austrija...."
Aman, men Mercedes nije potreban. Ima hiljadu jeftinijih auta. A ne postoji plac sa vec urkadenim autima, gdje ja mogu doci nekaznjeno i uzeti tog mercedesa.
Windows mi jeste potreban. To jest neki OS. A on je najjednostavniji, najpristupacniji na netu... Sa Linuxom ne znam nikog licno da barata ili nekim trecim. I ruzan je.
Racunari su postali neophodnost. Da ima 1000 sistema, od 2 marke do 200, vjerovatno bi se kupovali ti najjeftiniji kod nas.
Cuj ja kradem kad skinem.
Glupo ti je poredjenje sa mercedesom i satovima!
Kad nekom uzmes tog mercedesa, on ga vise nema, a ti imas. Tu si direktno ostetio tog vlasnika.
Ja nisam skinuo program i time ga izbrisao sa Gejtsovog racunara, pa on jadan ucviljen predje na Pingvina.
Njemu ni u dzep ni iz dzep kad ja u BiH skinem taj program. Jedina je razlika sto nece imati 123 milijarde, nego 100 maraka manje.
Hoces mi reci da ja kradem od Maidena ako pustim njihovu pjesmu na javnom mjestu? Trebao bi im uplatiti petaka kad glasno pustim muziku u autu, sa piratskog usba.