banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sehxor je napisao:
A ne nisam ja spomenuo sta je legalno sta nije, svo vrijeme pricam o tome da ako neko vec koristi OS, bolje da plati 110km i ima podrsku, pod tim podrazumjevam sigurne update koje pospjesuju rad sistema bez ikakavih gresaka i smaranja sa krekovima :)

Pa evo ja nisam platio licencu za win (da ponovim, to je jedini piratski softver koji imam) i imam regularne sigurnosne apdejte.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Men moj piratski radi dobro i bez podrske.

Neam nista protiv piraterije kod nas, podrzavam ju.
Kad kod nas bude Svedska ili Austrija, onda nek se vodimo njihovim antipiratskim mjerilima.

Na lijekove nakon nepar godina isteknu autorska prava, ali na programe ne?!

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ali najvise obisnih korisnika kao sto si ti koriste platne kartice i internet bankarstvo, zbog piratskog softwara koji ne pruza potrebnu zastitu desi se kradja identiteta u vecini slucajeva i onda ljudi izgube mnogo vise od tih 110km :)

_zoka, mozes li 100% potvrditi da crack koji si instalirao nije rootkit, bootkit ili da ne otvara neku ranjivost na sistemu?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
_зока je napisao:
Oxfordski ilustrovani riječnik kaže: „nor­malno je ono što se podu­dara sa stan­dard­nim, reg­u­larnim, uobiča­jenim, tip­ičnim“.
Normalno i moralno nisu sinonimi.
Šta se onda odgovara definiciji normalnog u nas, da koristiš plaćeni Win ili piratski?

Dakle, Oxfordski ilustrovani rijecnik nama zeli da kaze kako je ponasanje politicara iz mog proslog posta - normalno. Pozdravi tog Oxforda.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:

_zoka, mozes li 100% potvrditi da crack koji si instalirao nije rootkit, bootkit ili da ne otvara neku ranjivost na sistemu?

Možeš li ti meni potvrditi da plaćeni i originalni softver ne radi to isto? Nakon svih ovih sranja oko prisluškivanja zadnjih par mjeseci...
MuskoBre je napisao:
Dakle, Oxfordski ilustrovani rijecnik nama zeli da kaze kako je ponasanje politicara iz mog proslog posta - normalno. Pozdravi tog Oxforda.
Da nije normalno valjda bi se neko bunio i protesti ne bi bili na nivou statističke greške.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:

Kad kod nas bude Svedska ili Austrija, onda nek se vodimo njihovim antipiratskim mjerilima.

Za neposjedovanje Windowsa na racunaru, ne ide se u zatvor. Dakle, niko te ne primorava da ga posjedujes, svojom voljom ga imas ili nemas.

Zanimljivo da nikome ne smeta sto je cijena Mercedesa, Adidas patika, ili nekog telefona, kod nas i u toj Austriji mnogo slicna, par % odstupanja, i niko ne huli na te cijene sa teorijom :" Kad kod nas bude Svedska ili Austrija...."

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da placeni originalni software to radi, vec bi dosad neko skontao protok, a svako moze uzeti firewall i zastiti se.

Da pogodim, koristis TazLoader na windows 7? Taz loader radi po principu bootkita, zamjeni win bootloader sa svojim i injecta slic. Kako znas da Taz nije ubacio backdoor, a velika je sansa da ce neko naci exploit u TazLoaderu i uraditi nesto maliciozno :)

A i da placeni software to i radi, opet bolje da on radi nego da obojica rade :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Možeš li ti meni potvrditi da plaćeni i originalni softver ne radi to isto?
MuskoBre je napisao:

Regularan auto, i ukraden auto, isto rade.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:30 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Zanimljivo da nikome ne smeta sto je cijena Mercedesa, Adidas patika, ili nekog telefona, kod nas i u toj Austriji mnogo slicna, par % odstupanja, i niko ne huli na te cijene sa teorijom :" Kad kod nas bude Svedska ili Austrija...."
.To je zato što ne postoji način da imaš "piratski" auto. Da ima bilo bi isto kao i sa softverom.
Sehxor je napisao:
Da placeni originalni software to radi, vec bi dosad neko skontao protok, a svako moze uzeti firewall i zastiti se.
Radi li firewall i u slučaju tazloadera? I da radi to što ti kažeš zar ne bi "zajednica" do sada reagovala? ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:31 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
_зока je napisao:
Možeš li ti meni potvrditi da plaćeni i originalni softver ne radi to isto?
MuskoBre je napisao:

Regularan auto, i ukraden auto, isto rade.

Da al' za ukraden auto te traži policija, za win ne. Dok god piraterija bude prolazila bez posljedica ima da cvjeta. Takvi smo mi. Što je džabe i Bogu je drago.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
a čovjek je samo pitao za telefon..

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U slucaju bootkita firewall ne radi ili jako jako tesko :)
Loader moze otvoriti ranjivost, ne mora taz to svjesno uraditi :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
MuskoBre je napisao:
Ташко je napisao:

Za neposjedovanje Windowsa na racunaru, ne ide se u zatvor. Dakle, niko te ne primorava da ga posjedujes, svojom voljom ga imas ili nemas.

Postoje Adidas piratske koje kostaju nesto sitno pa se raspadnu na prvoj kisi, postoje i kopije telefona pa ne radi... Al' piratski windows sasvim dobro sluzi za malo surfanja, poneku igricu i poneki sitni poslic u office-u.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:

Pretpostavljam onda da ti koristiš oriđiđi win.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
MuskoBre je napisao:

Aman, men Mercedes nije potreban. Ima hiljadu jeftinijih auta. A ne postoji plac sa vec urkadenim autima, gdje ja mogu doci nekaznjeno i uzeti tog mercedesa.

Windows mi jeste potreban. To jest neki OS. A on je najjednostavniji, najpristupacniji na netu... Sa Linuxom ne znam nikog licno da barata ili nekim trecim. I ruzan je.

Racunari su postali neophodnost. Da ima 1000 sistema, od 2 marke do 200, vjerovatno bi se kupovali ti najjeftiniji kod nas.
Cuj ja kradem kad skinem.

Glupo ti je poredjenje sa mercedesom i satovima!
Kad nekom uzmes tog mercedesa, on ga vise nema, a ti imas. Tu si direktno ostetio tog vlasnika.
Ja nisam skinuo program i time ga izbrisao sa Gejtsovog racunara, pa on jadan ucviljen predje na Pingvina.
Njemu ni u dzep ni iz dzep kad ja u BiH skinem taj program. Jedina je razlika sto nece imati 123 milijarde, nego 100 maraka manje.
Hoces mi reci da ja kradem od Maidena ako pustim njihovu pjesmu na javnom mjestu? Trebao bi im uplatiti petaka kad glasno pustim muziku u autu, sa piratskog usba.

Poslednji put menjao Ташко dana 13 Mar 2014, 23:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Sehxor je napisao:

Da trenutno Windows 8 Pro, original DS licenca :)

@shakal

Ali i piratske adidas patike nizu dzabe :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
_зока je napisao:
Sehxor je napisao:

Da trenutno Windows 8 Pro, original DS licenca :)

Je l' to onaj što su dijelili džabe :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam dijelio dzabe :P
Kako god okrenes original je i nije pirat, limited edition :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:38 
Ovaj....preporuka za telefon?

Hvala unaprijed...sa fush win xp-a saljem, i puc puc mi sto nije regularan...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 23:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Da al' za ukraden auto te traži policija, za win ne. Dok god piraterija bude prolazila bez posljedica ima da cvjeta. Takvi smo mi. Što je džabe i Bogu je drago.

Ja sam Zorane tebe pitao za tvoj licni stav, ne kakvi smo mi kao narod, drustvo.

Onda se vracamo na jednu od mojih proslih teza..Zakon gleda kroz prste. Ok, ti bi sutra ubijao i krao, kad bi zakonodavac donio zakon po kome to nije krivicno djelo, nije prekrsaj, ne ide se u zatvor. Neke stvari dozivljavas ovakvim ili onakvim, nevezano za zakon. Mene licno ne zanima da li ce dilanje droge prolaziti nekaznjeno, ili ce biti za smrtnu kaznu, ni u jednom ni u drugom slucaju nemam zelju time da se bavim.

@Tasko...Dakle, bilo bi najnormalnije sutra usetati u neku advokatsku kancelariju, pitati advokata ima li zakazano rociste taj dan, ili ima li nekog bitnog posla tog dana u kancelariji. Ako nema, da ide tebe da zastupa na sudu taj dan - besplatno, neces ga finansijski ostetiti, ionako ne bi taj dan nista zaradio da samo presjedi u kancelariji. Sjajna teorija.

@tensa, otprilike isto kao Zoka..Vas izgleda ne zanima sta je ok, sta ne, samo sta je kaznjivo (u praksi), sta ne. Sve sto zakon ne regulise kaznjivo, ili nedovoljno efikasno, vama je ok.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]