banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 01:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2009, 07:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Jao ne mogu vjerovati da je i mtel uveo onu JADNU uspostavu poziva 0.05 KM, šta je ovo furaju se na HT sEronet :mad:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
HT ERONET to (na prepaidu) naplaćuje samo kod uspostave poziva prema !hej TI broju. Za ostale pozive ne vrijedi naplata uspostave poziva, a da li će i to promijeniti ne znam. :mrgreen:

Mene nervira njihova lopovska politika kada je prelazak s jedne na drugu tarifu u pitanju (naplate 10 KM).

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
mislim da ta naknada za uspostavu poziva nije nikako o.k. kao ni ta naplata za promjenu tarife, jer sto da placas da bi koristio nesto sto je u redovnoj ponudi, po meni je sve to pljacka. Vidjecemo sta ce BHT reci na to sve, oni zadnji idu sa snizenjima, ali makar nema naplate niti prelaska vec snize cijene i odmah je aktivno svima i bog te veselio :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
mislim da ta naknada za uspostavu poziva nije nikako o.k. kao ni ta naplata za promjenu tarife, jer sto da placas da bi koristio nesto sto je u redovnoj ponudi, po meni je sve to pljacka. Vidjecemo sta ce BHT reci na to sve, oni zadnji idu sa snizenjima, ali makar nema naplate niti prelaska vec snize cijene i odmah je aktivno svima i bog te veselio :D

Svašta nešto kod nas nije uredu, pa se svašta i radi. I meni je to skroz bezveze i jedan veći slučaj lopovluka. Faktički ništa i ne urade jer ti prelazak na nove tarife naplaćuju pa si, ili prinuđen ostati na staroj i razgovarati po skupljim cijenama, ili iskeširati 10KM i preći na neku od novih tarifnih modela.

Čisti lopovluk.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
BL Boy je napisao:

Svašta nešto kod nas nije uredu, pa se svašta i radi. I meni je to skroz bezveze i jedan veći slučaj lopovluka. Faktički ništa i ne urade jer ti prelazak na nove tarife naplaćuju pa si, ili prinuđen ostati na staroj i razgovarati po skupljim cijenama, ili iskeširati 10KM i preći na neku od novih tarifnih modela.

Čisti lopovluk.

To ti je cisti kapitalizam, prljavi marketinski trikovi. Eronet gledam puko reklamu velikim slovima 100 besplatnih SMS, a malim slovima kako se dolazi do tih 100SMS, bitno je da bode oci i da na prvu izgleda super sto stvara dojam o Eronetu kao dobrom operateru koji eto daje 100SMS gratis. Isto tako je ovo za mtel, dan prije kuliraj tarife izbacili su podatke o nanjizoj cijeni razgovora za pre paid, a tek sutradan i one nepopularne podatke o naknadi poziva ka drugim mob.operaterima kao i nepovoljnijoj obracunskoj jedinici za sve pozive. Tako se to radi bitan je onaj wauu efekat, da se ljudi zalete na prvu i ko ne cita dovoljno ili nema vremena da procita sve postaje zrtva (a kako se sve brze zivi pa sve manje ljudi cita bas sve sta se navodi u marketinskim kampanjama, to njima vise ide na ruku). Posebno me iritira navodjenje cijena bez pdv-a pa to nema nigdje zamisli u prodavnici da je tako da sam moras sracunavati koliko je stvarno nesto. Ne znam uopste da li je to po zakonu, ali eto moze im se dok je CRA ovakva kakva jeste i sve im tolerise. Cuti trebamo biti zadovoljni da nam ne poskupe cijene telefonskih usluga kao u Srbiji i odskora u Hrvatskoj, jer kako je krenulo i mi cemo stopama susjeda.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BH Telecom - Predstavljena nova usluga " MOJA TV "
Povodom Dana kompanije, 5. septembra, u Generalnoj direkciji u Sarajevu predstavnicima medija i poslovnim partnerima BH Teleocm je prezentirao novu uslugu - Moja TV, a koja će biti puštena u eksperimentalni rad od 7. septembra do 30. novembra.

Detalji sa današnje prezentacije usluge - Moja TV

Eksperimentalnom uslugom, kako je danas najavio zamjenik izvršnog direktora BH Line Nedim Džaferović, bit će obuhvaćeni postojeći pretplatnici ADSL usluga , fizičke osobe, i oni će imati prilku da besplatno prate 60 stranih i domaćih TV kanala i testnih filmova.

Nakon komercijalizacije, od 1. decembra "Moja TV" će biti dostupna u četiri paketa: phone, full, net. i premi. Cijena najjeftinijeg paketa iznosi 25, a najskupljeg 95 KM.

Korisnicima spomenute usluge na raspolaganju će biti I EPG, odnosno elektronski programski vodič i TimeShift TV usluga to jeste gledanje ranije emitiranog i snimljenog programa do nekoliko dana unazad, ali za samo određene TV kanale, kao i usluga Moja TV igrice.

Usluga će biti dostupna na cijelom području gdje BH Telecom posjeduje infrastrukturu, jer, kako je kazao Džaferović, cilj ove kompanije jeste da se transformira u davaoca multimedijalnih usluga najvišeg kapaciteta.

Kako je istaknuto, vrijednost projekta je oko 2,5 miliona eura

Demonstraciju usluge Moja TV, osim u Sarajevu, pratili su i zainteresirani građani u centrima BH Telecoma u Tuzli, Travniku, Bihaću, Zenici, Goraždu i Mostaru.

Ujedno danas je otpočela i promotivna kampanja usluge "Moja TV" i u opticaju su dva TV spota - 'Lovačke priče' 1 i 2.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 23:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Ajde baš mi je drago što je mtel uveo ovu tarifu i da vidite da sve ide ka tome da se smanjuje minuta razgovora, a uvodi naplata uspostave poziva kao i svugdje u svijetu 8) Sada se negativna priča može prebaciti s Eroneta na mtel, a sutra na BH Telecom kad i oni vide računicu, te skontaju da ne mogu više smanjiti cijenu minute bez uvođenja naplate poziva.

Zaključak je, ostajem na Eronetu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 12:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
svastapomalo je napisao:
Ajde baš mi je drago što je mtel uveo ovu tarifu i da vidite da sve ide ka tome da se smanjuje minuta razgovora, a uvodi naplata uspostave poziva kao i svugdje u svijetu 8) Sada se negativna priča može prebaciti s Eroneta na mtel, a sutra na BH Telecom kad i oni vide računicu, te skontaju da ne mogu više smanjiti cijenu minute bez uvođenja naplate poziva.

Svašta, jesi li ti pročitao šta si napisao, oni NE SNIŽAVAJU cijenu, nego samo uvode marketinški trik....

A drugi zaključak je još bolji :lol: idi/ostani na sEronet-u :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svastapomalo je napisao:

nema tu racunice, racunica je u tome da oni mazu oci korisnicima, prelijevaju iz supljeg u prazno (dobijes na mostu izgubis na cupriji). Eronet i mtel su to oduvijek radili i bili skloni slicnim stvarima, doduse Eronet malo vise. U slucaju BH Telecoma posto je kod njih marketing na vrlo niskom nivou, to su i manje skloni takvim trikovima i za sada se moze reci da igraju najpostenije, ali pitanje je dokle jer ako drugi igraju prljavo morace i oni, samo to vjerujem nece biti prije nego sto promjene poslovnu filozofiju, a to se nece desiti sve dok su drzavna kompanija. Slazem se da je to svuda u svijetu slucaj, ali ne znaci da je automatski i dobro sto sam vec obrazlozio u prethodnim postovima. To ni sa gledista marketinga nije bas korektno, jer najveci marketinski cilj bi trebao da bude zadovoljan korisnik, a on to nece biti ako ga se na ovakav nacin vara. Jasno je da je ovdje je ispunjen kvazi marketinski cilj a to je visi priofit, kome je sve ostalo podredjeno.

Sustina je u tome da kada se sve sabere i oduzme mtel jos uvijek nije izvrsio neko znacajno snizenje cijene razgovora na svom pre paidu, samo je niza cijena sms u tarifi salji, ali zato i nesto visa cijena razgovora. Dakle, sto se tice cijene minute kad se sve uzme u obzir jos uvijek su sva tri operatera tu negdje, sad ako to neko ne vidi to je druga stvar, ali definitivno nije isto razgovarati po obracunskoj sekundi od 5 i 15 sekundi i sl. No i pored toga BH Telecom ce morati vrsiti izmjene tj,.ubaciti tarife u kojima bi kao na mtelu snizili cijenu sms, na racun cijene razgovora i obrnuto cisto da se korisnici mogu pronaci i prilagoditi telefoniranje svojim potrebama.Dakle, nije neminovno uvodjenje te naknade za uspostavu poziva.

Poslednji put menjao BL Boy dana 04 Sep 2009, 13:49, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Imao sam sve mreze.
M:tel je zakon!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ilche je napisao:
Imao sam sve mreze.

Takodje i ja i mogu reci bht rules jos uvijek su najbolji kada se sve skupa uzme u obzir ponuda-cijena i usluge.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 17:57 
Početnik
Početnik

Citiraj:
ilche je napisao:
Imao sam sve mreze.

Takodje i ja i mogu reci bht rules jos uvijek su najbolji kada se sve skupa uzme u obzir ponuda-cijena i usluge.
ilche je napisao:
Imao sam sve mreze.

A i ja isto: Eronet rules. Nikad nisam imao ni najmanjeg problema s merežom i nije mi skupo. 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:10 
Početnik
Početnik

OK sad ozbiljno.

Cijeli svijet je kapitalistički, a kapitalizam sam po sebi je nepravedan sistem koji je baziran na najnižim ljudskim strastima kao što su pohlepa, ljubomora, zavist..... (do u nedogled). Dakle, kako smo i mi imali "sreću" da 90-ih zakoračimo iz, po meni, najboljeg sistema za ljude (nekakav napredni socijalizam) u kapitalizam, tako sada žanjemo što smo posijali, a ko nam je kriv što nam je mentalitet ostao u razdoblju socijalizma. Svaka firma teži za profitom, profitom i samo profitom, što će sve više biti izražajnije kod M:tela (jer su privatna firma) pa onda kod Eroneta (jer su nekad bili privatna firma) pa onda kod BHT-a (jer su državna firma).
Ljudi, nema poštenja kad je u pitanju lova. Sad je samo fora ko će bolje uvjeriti ljude da pređu na određenu mrežu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:25 
Početnik
Početnik

I isto tako ovo smatram kao dokaz za predhodni post http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=684. Kada se pogleda vidi se da je srednja vrijednost poziva ista kao i u bilo kojoj drugoj tarifi, što ide u prilog tome da se teži ka povećanju profita. A inače to nikad nije teško kada su ljudi inače lakovjerni.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svastapomalo je napisao:
I isto tako ovo smatram kao dokaz za predhodni post http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=684. Kada se pogleda vidi se da je srednja vrijednost poziva ista kao i u bilo kojoj drugoj tarifi, što ide u prilog tome da se teži ka povećanju profita. A inače to nikad nije teško kada su ljudi inače lakovjerni.

slazem se uostalom to sam i ja vec rekao, prelijevanje iz supljeg u prazno, a kad podvuces crtu cijena minute razgovora ti opet izadje na isto kao i u tarifi salji, no mozda se neko i uplusa ako bas stalno zivka nocu i vikendom :lol: .

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BH Mobile rules! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bezveze je sad da se pitamo koji je bolji operater, jer ni jedan nije najbolji za sve korisnike, tako da svako treba da se pronadje u tom. BH mobile je bar meni ubjedljivo najbolji na post paidu, zbog fleksibilnosti i svega ostalog, dok je na pre paidu to mtel, a Eronet se gura sa slicnim, ali ne jednako dobrim tarifama i na pre paid i na post paid kopirajuci najbolje i od jednih i od drugih. Imnaju onih 1000min free tako da je dosta raje bas i samo iz tog razloga na Hej karticama. Dakle, sve zavisi sta kome bolje odgovara, mada prave konkurencije nema dok se ne omoguci prenos broja(to pricam stalno, jer fakat je tako) dakle mi ovdje mlatimo praznu slamu jer bio neki operater malo bolji ili losiji tesko je ocekivati da ce neko preci na drugog operatera i tako mjenajti svoj stari svima znan broj samo zbog tih nekih par feninga, a opet to ne postojanje konkurencije vodi ka tome da ostaje status kvo i da sva tri operatera imaju dominantnu ulogu na 3 podrucja. Svako na svom dijelu vlada i ima(pa sigurno preko 80%, izuzev nekih dijelova kao recimo Mostar ili Sarajevo) tako da to obeshrabruje nove korisnike da uzmu nekog drugog operatera do "vladajuceg" iz niza razloga kao sto su to da im je takvo koristenje skuplje(jer minuta razgovora ka nematicnoj mrezi se na pojedinim tarifama dodje skuplje, osim toga operateri u tarifama favorizuju zvanje maticne mreze, a uz to 2 favorit broja se mogu uzeti samo iz maticne mreze sto je jos jedna barijera). Slicno je bilo u HR, sve dok se nije doslo do uvodjenja usluge zadrzi broj, kada su najprije tele2 a ubrzo i ostali poceli nuditi jednake cijene razgovora ka svim mrezama(tj. uvrsitili su bar jedan takav tar.model, jer su se nasli u situaciji da gube korisnike pa im je to bilo neminovno, a takodje i favorit broj se sada kod njih moze birati iz bilo koje mreze). Kod nas je stanje potpuno drugacije nego u susjedstvu, imamo toliko izjednacene i slicne cijene tel.usluga da je maltene i besmislena rasprava koji je bolji ili jeftiniji operater.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
BL Boy je napisao:
ilche je napisao:
Imao sam sve mreze.

Imao sam mobitel kome se nije mogla namjestit automatski konfiguracija za net.
Ubacim eronet,zovnem trazim kaze idi u najblize e.prodajno mj i odjebe me
tako isto i bht.Stavim mtel riba mi izdiktira sve na papir ip a.,porta sve sto mi treba
e zato druze MTEL rules(trebalo mi hitno,nisam imo komp kod sebe a kamoli poste i pr.mjesta)
Drugo tarifa salji na mtelu 6cent.Zovnem eronet kaze mi to nemamo tek poslije 2mj salju mi por. svaki drugi sms free,mislim ono fuck off for ol time!
M:tel to je kvalitet,kad zovnem korisnicki broj ljudi mi se obraduju sto sam zvao aaaaa ovi ostali valjda zaspu na poslu cisti kurtoni-nije mi bitna cjena robe nego usluga druze moj!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
najkrace...mreze su i dalje podeljene po principu...na kojoj mrezi imas najvise prijatelja ,to je najbolja mreza za tebe...(KRATKO I JASNO)

eronet jeste najskuplji,ali sam vise puta racuanao preptlatu za BHT,imao zelju da se prebacim tamo,i ZA MENE(koji 99% razgovora uputim prema MTEL mrezi),NE ISPLATI SE ICI NA BHT,skuplji su nekih 20-30%

drugo,kad ste se uhvatili mtela,i cijene uspostavae poziva...ne znam da li ste upratili cinjenicu da se uspostava poziva NE NAPLACUJUE unutar MTEL MREZE !!!! tako da dolazimo opet do onoga,prosecan gradjanin banja luke i dalje 99% razgovora obavi unutar MTELA,tarifa od 18pf/min ,mu je itekako atraktikva (ciljani korisnici su MLADJE GENERACIJE)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

iche to stoji da su u call centru neljubazni, ali to je posljedica monopola kojeg nesprono imaju, kao i cinjenice da su drzavna kompanija pa jos posluju po starim principima (korisnik jos uvijek za njih nije svetinja). Generalno ima zalbi na radnike sva tri telekoma, da su nestrucni, neljubazni takvih prituzbi je bilo i ima i na mtel, samo je mozda manje izrazeno. Takodje, sto se tice Eroneta sam nisam imao nesto puno iskustva sa njima, ali sam cuo da su na prodajnom mjestu bas ljubazni prema korisnicima u BL, tako da sve zavisi na koga natrefis(u svakom zitu ima kukolja). Zato sto ja ne bi koristio uslugu neku uslugu samo zbog nekog tamo sto ne radi svoj posao kako treba ako mi usluga i sve ostalo odgovara, ne treba generalizovati stvari. Sto se tice podesavanja za gprs na sve tri mobilne mreze imas automatska podesavanja na sajtu, a i ja sam vise puta zvao za ista na call centru bht i uvijek sam ih uredno dobijao, nisam s tim imao losa iskustva, mada stoji nas da nisu ljubazni i uvijek usluzni. Sve zavisi sta ko stavlja na prvo mjesto prilikom izbora operatera ljubaznost, uslugu-ponudu, cijenu, ili nesto drugo.

wizzy to stoji jos uvijek na papir kad bacis mtel je povoljnija mreza ako vecinu imas na 065/6 mrezi, ali bolja ima je pretplata ne toliko zbog cijene koliko zbog fleksibilnosti i tog da gotovo sve ulazi u istu, dok kod mtela platis 20km i opet nemas ni 1kb gprs ukljuceno, ni 1kf roaminga i sl. sto ces priznati malo bezveze. Ako vec placam pretplatu onda hocu da imam sve ukljuceno za taj iznos koji placam.
Slazem se sa tvojom konstatacijom da je ova kuliraj tarifa namjenjena generacijski mladjoj populaciji. Primjetio sam da je uspostava samo ka drugim mrezama i nije to problem vec sama ta cinjenica da su uveli tu kategoriju naplate pausala za pozive nije o.k. Takodje, ne znam da li si primjetio, ali obracunska jedinica za sve pozive je 15 sekundi, a ne 10 kao prije i ne 5 sekundi kao na ultri. Ne kazem da ova tarifa nece imati prodju kod nas samo da kad se sve sabere tu je to negdje i ne treba se zanositi da je nesto povoljnija od dosadasnje ponude.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]