Da, nexus ima soft butons, a ove ispod su kapacitivne.
Evo o cemu pricam, vidi se koliki je raspolozivi ekran na nexusu, a koliki na optimusu, a i xperia Z iako ima ekran od 5 inca, realno ima 4.7 jer te tipke oduzimaju dio ekrana:

Citiraj:
Ovo ti govorim samo zato što si cjepidlaka, pa da znaš da ima i većih od tebe.

Mislio sam da nema goreg od mene, ali gledajuci ovu matematiku gore...
Citiraj:
Inače, odličan izbor između ta tri modela gledajući cijenu i kvalitet. Pošto si ti advanced korisnik, sigurno ćeš odmah staviti CyanogenMod ili neki drugi custom ROM i eto ti funkcionalnosti Nexusa. Svaka čast i srećno sa telefonom.

Kada ćeš ga dobiti?
Kao prvo hvala na lijepim zeljama, nadam se i ja da ce sve ok biti.
Iskreno necu odmah stavljati CM, planiram jedno 7-10 dana biti na stock romu i vidjeti kako se ponasa u radu (prvenstveno me interesuje "smoothness", koliko glatko radi sa programima i ostalo, da nema laga) pa onda (mozda) preci na CM ili neki drugi rom, ali otom potom. Jedino sto odmah planiram je root da bih mogao staviti sixaxis i fino igrati igrice preko sonievog bezicnog kontrolera.
Da, vrlo dobra stvar je sto kada se nadogradi na JB automatski se otkljucava bootloader, a i sama fabricka procedura je veoma jednostavna i obavi se u par koraka putem ADB-a. Takodje sam procitao da u EU garancija vrijedi cak i ako je telefon rutovan i ako je otkljucan bootloader jer ga je navodno nemoguce brickovati. Sada, da li je to istina ili ne zaista ne znam.
Da, mana ovog telefona je sto takodje nema LED notifikaciju, ali se moze podesiti da kapacitivne tipke (njihovo osvjetljenje) sluzi kao notifikacija i to kako kazu ne trosi nesto mngoo baterije.
Citiraj:
Aaa cuti, ne ubacuj bubu. Pohvalite tenssu za izbor inace smo nadrljali.
Ajd hvala Bogu da se i to zavrsilo.

Hvala jos jednom Vanja...