banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jao kako je dobra reklamica...
I'm creative... :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Otkriven tajni softver: operateri znaju za svaku tipku koju pritisnete na mobitelu
Android developer Trevor Eckhart je napravio demonstraciju koja dokazuje da mobilni telefoni tajno bilježe sve akcije korisnika, uključujući pritiske tipki, geografsku lokaciju, te primljene poruke.

Na YouTube videu ispod on prikazuje način funkcionisanja softvera Carrier IQ firme iz SAD-a, koja tano, u realnom vremenu bilježi pritiske tipki na HTC EVO telefonu. Eckhart je telefon prije demonstracije resetovao na fabričke postavke. Pomoću sniffera mrežni paketa dok je uređaj u Airplane modu, demonstrirao je kako svaki pritisak na tipku i svaka primljena poruka biva logirana u softveru, i to prije nego što bude prikazana na telefonu. Poslije toga je telefon povezao na WiFi mrežu i posjetio Google. Iako je odbio zahtjev da servis dobije njegovu fizičku lokaciju, Carrier IQ softver ju je zabilježio, da bi softver potom precizno zabilježio njegov search upit - uprkos činjenici da je pristupa stranici putem SSL-a, protokola kojim se enkriptuje saobraćaj između servera i uređaja!?

Nakon što je prozvao Carrier IQ softver “rootkitom”, firma je zaprijetila tužbom protiv 25-godišnjeg developera, a četiri dana poslije toga objavljen je video.

Potpredsjednik marketinga Carrier IQ firme je odbacio navode Eckharta, te demantovao da se bilježe pritisci tipki. “Naša tehnologija nije real-time, podaci se ne šalju cijelo vrijeme nego se prikupljaju i šalju u malim dozama”, kazao je on. Nimalo utješno. Pritom tvrdi da se Carrier IQ koristi kao dijagnostička alatka za operatere i proizvođače telefona, za otkrivanje uzroka prekinutih poziva i drugih problema u radu aparata. On tvrdi da sličan softver imaju svi proizvođači, od HTC-a, preko Nokie do BlackBerryja.

Ako ovo nije zabrinjavajuće, ne znamo šta jeste.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 08:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ovo se odnosi na telefone američkih operatera Sprint i Verizon; Carrier IQ ne postoji na retail telefonima.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovi nasi ne znaju dati osnovu informaciju o nekim uslugama, a ne da znaju koju sam tipku stisnuo :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2011, 21:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Hertzog je napisao:
Ovi nasi ne znaju dati osnovu informaciju o nekim uslugama, a ne da znaju koju sam tipku stisnuo :D

:lol:

Po onome sto sam ja shvatio, ovo je klasicni nacin prikupljanja "diagnostic and usage data", sto radi vecina browsera, OS-ova, a sad i telefona...
Ja imam osjecaj da vlada/kompanije ionako vec sve zna o meni, tako da mi je svejedno za ovo i ne uzbudjujem se previse oko zakona privatnosti. :)

Ako nekog zanima, ima ovdje detaljnije:
http://www.engadget.com/2011/12/01/carr ... u-need-to/

Takodje, sa InformationWeek-a:
Citiraj:
That might put Carrier IQ's activities into a legal gray area, or it may be protected under existing statutes. "There's no case law on this," said Rasch, who calls the related legal questions "clearly ambiguous," based on his reading of the relevant federal statutes. As a result, "this is one that's more likely to be decided in the court of public opinion than it is in a U.S. district court," he said.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 22:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Konacnoooooo! Alternativa za iPad-ov Flipboard, sada dostupan i za Android i iOS. Made by Google. :)

Google Currents!

Citiraj:
Announcement: The Google Competitor to Flipboard is announced!

So, yes. This is what we've been working on for the past year.

It's awesome to finally be able to talk about what I've been doing at Google. It's even more awesome to have had the chance to work with such a smart, motivated, friendly, and enthusiastic team to make something that I'm genuinely proud of.

The app itself is pretty great and I use it every day. The thing that's most inspiring to me though is that it's also a publishing platform -- a place where anyone can make beautiful, compelling editions of their content that looks great on tablets and phones.

My friends and I published a small magazine in college in the mid-90s -- right on the cusp of the desktop publishing revolution. It was a game changer then that anyone could make a reasonably professional looking print magazine with very few resources -- gone were the days of cut-and-paste xeroxed zines. It was a democratization of print design that heralded the early days of the web.

For me, tools like Google Currents producer are a return to those early days -- part of a revolution in designing mobile content for devices that will help more and more people reach a broad audience in this new medium. I'm looking forward to it.

https://plus.google.com/u/0/11596808113 ... Hy6taCJEc3

http://googlemobile.blogspot.com/2011/1 ... press.html

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nokia Siemens Networks i 4G/LTE mreže

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 11:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2011, 18:08
Odlucio sam da kupim novi telefon dvoumim se izmedju i iPhone 4s i samsung sgII razlika u cijeni je ocigledana.Sta bi vi preporucili?Trenutno imam samsung s8500.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 12:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

SGS2 svakako, jeftiniji, brz, odličan ekran... jedina zamjerka za taj telefon je plastika od koje je izrađen i osjećaj da u ruci ne držiš telefoni koji košta toliko...

PS Milsim da je ovo pitanje bilo primjerenije za Preporuka za novi telefon...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 13:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2011, 18:08
<Enter_name> je napisao:
SGS2 svakako, jeftiniji, brz, odličan ekran... jedina zamjerka za taj telefon je plastika od koje je izrađen i osjećaj da u ruci ne držiš telefoni koji košta toliko...

PS Milsim da je ovo pitanje bilo primjerenije za Preporuka za novi telefon...

Izvini promasio sam temu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
moguće da je ovo slika SGS 3

http://www.gsmarena.com/this_might_or_m ... s-3677.php

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 01:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Avg 2010, 18:55
E ovako da vas pitam nesto u vezi wifi-a (u ovom slucaju Nokia C3 ali mislim da to uopste nije bitno)...
Drug od mog brata ima pomenutu Nokiu c3 i tvrdi da moze da se konektuje na ZONA mrezu...?! Ja sam do prije mjesec dana imao Wirelles internet na kompu (znaci Wirelles antena,kabal i kartica) s tim da sam morao da napravim nalog u pomenutoj ZONA mrezi i mjesecno da placam...e sad ne ide mi u glavu, kako on moze da se konektuje na tu wirelles mrezu,bez da ima svoj nalog (user name i pw) i da koristi internet a ja sam morao da placam za taj isti internet...e sad mene zanima, sta taj telefon ima,sta laptop ima a sto ja nisam imao (antena,kabal, i kartica)...? Cak sam se i kladio sa bratom da to nije moguce (sad koji dan treba da idemo da vidimo to "cudo" pa bih ja volio da znam na cemu sam i da mi neko objasni princip rada tog wifi-ja), jer nema mi logike da ZONA daje besplatan internet...Znam da to ima u parkovima nekih gradova, nekim kaficima ili hotelima, mislim da se mozes konektovati sa telefonima koji podrzavaju wi-fi, sa laptopovima i tako dalje ali koliko sam upucen ZONA to ne daje (bar ovo mjesto gdje sam ja)...
Pozdrav i unapred hvala.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2012, 04:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Kakva ZONA? Zamfirova?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Galaxy S III to hit shelves in April with 12 MP camera and HD screen
24 January, 2012 | Comments (18) | Post your comment
Tags: iPhone, Apple, Jailbreak, Untethered, A5
The MWC is fast approaching and one of the main reasons for us to expect it so eagerly is the announcement of the next Samsung flagship. The Galaxy S III has some huge shoes to fill, but if those latest rumors are to be believed, it might just have what it takes.
The rumors come from Eldar Murtazin, who hasn't had the most accurate series of predictions lately, but who we are willing to believe now as he claims he has played with the smartphone already. So, according to the Russian, the Samsung Galaxy S III will indeed be unveiled at the MWC and will go on sale in April, exactly a year after its predecessor.
The Samsung Galaxy S III will, reportedly, come with an HD resolution screen (of larger size, we assume), a 12 megapixel camera and a quad-core CPU, running at 1.5-1.6 GHz. The beast will be running on Android 4.0 Ice Cream Sandwich and, according to Mr. Murtazin its two extra cores will be more than just PR materials - the smartphone feels really fast.

Here's hoping that these rumors turn out true as we'd really love it if we could play with the powerhouse we just described in a just over a months' time.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 12:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2012, 10:43
Samsung Galaxy S3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6pWwbCBjXHE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 13:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Al zamalo :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 00:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ElectroLab je napisao:
Samsung Galaxy S3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6pWwbCBjXHE[/youtube]

dobar!!! :D :D :D ja sam cula da ce biti "vodootporan"! :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oće, moćiće se koristiti na wc šolji...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
u vremenskim "nepogodama"!!! :D :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 18:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]