banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 145  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: iPhone
PostPoslato: 13 Sep 2017, 10:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Cijene u Njemackoj za X
1149e 64gb
1319e 256gb

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Norveska cijene za X
1170 eura za 64 GB
1350 eura za 256 GB

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Znaci kod nas ce po piku biti najmanje 2500.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:01 
tako i treba, da gospoda nosi ajfon, a ne sirotilja da na rate uzima

neko spomenu gore da ne bi uzeo galaxy s8 da je ne znam sta, ja ga ceprkao nedavno i sasvim fin telefon, solidno brz i sve ostalo

pitanje za iphone usere, je li iko ikada od vas radio jailbreak (to je navodno isto sto i root na androidu) i koje se mogucnosti otvaraju sa time?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja sam rekao
Ne sporim ja da je Samsung fantastican, samo sto ga ja ne volim

Nikad nisam rootovao nijedan Android, niti planiram ako mu se kad vratim
Nikad nisam jailbreakovao iPhone, niti planiram

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja radio do 5 dok sudjeca igrala igrica,a da netreba placati. Uglavnom sve sto si trebao moga si naci crakovano,od navigacije do igrica.Danas neznam koliko se to isplati.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moze li se iz USA koristiti normalno kod nas, ili ima nekih zackoljica oko mreze i sl?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:26 
V@nja je napisao:
Ja sam rekao
Ne sporim ja da je Samsung fantastican, samo sto ga ja ne volim

Nikad nisam rootovao nijedan Android, niti planiram ako mu se kad vratim
Nikad nisam jailbreakovao iPhone, niti planiram

Nisam ni ja ljubitelj, ali su najzad krenuli praviti koliko toliko normalne telefone, pod "normalnim" mislim da nemaju na prvom mjestu jeftinu plastiku (S4 na primjer) kao tadasnji kinezi. Galaxy S4 je crni ciganski kurac sto se tice oklopa u odnosu na recimo HTC evo 3D koji je izasao daleko prije gore pomenutoga.

Ja sam svoj rootovao, razlog je sto sam trebao neka sitna podesavanja i zadnji OS. Ironija je da je ovaj novi sistem cak i bolji od fabrickog sto se tice stabilnosti. Bukvalno neki anonimni klinci naprave bolji sistem od zvanicnih ljudi iz LG-a.

BOSS66 je napisao:
Ja radio do 5 dok sudjeca igrala igrica,a da netreba placati. Uglavnom sve sto si trebao moga si naci crakovano,od navigacije do igrica.Danas neznam koliko se to isplati.

Za takve stvari na android telefonu ne treba uopste root, samo se skine apk fajl negdje sa neta i to je to (ljudi vani uglavnom djeci uzimaju android tablete i onda nek se oni zezaju sa igricama na play storeu)...imaju li jos neki benefiti ili? Cini mi se da je Herz nekada rekao da se moze nesto vise podesavati oko samog iOs-a.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobar je Iphone samo da malo manje kosta.
Ja sam dobio povoljno 5S, i ganjam ga skoro godinu dana bez ikakvih problema.
I radi, stvarno radi iako ima jos 500mb slobodne memorije. E tu android pada, krece stopati i svasta nesto.
To je meni recimo prednost.
Od onih sam sto ne vole cackati po telefonu, koristim ga kako izadje iz kutije, a za to je iphone tito. Prije ovog sam imao LG G2 i telefon je brzi od 5s, ali desavalo se povremeno da se restartuje, da koci kad memorija pridje kraju i sl. Kamera je bila losa kada je slabo osvjetljenje, cak i po danu se treba potruditi da slika ne pregori od bijele boje. I na 5s (bar ovom mom) je video zapis u uslovima loseg osvjetljenja go qrac, ali foto je OK.
Sve u svemu da kosta manje bio bi jos bolji, ali i ovako je sasvim OK.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Od ios 10 se ne moze raditi jailbrake tj nije jos izasao.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Ја такође нисам џејлбрејковао свој никада, нити планирам......нема ми смисла то радити, ем се губи гаранција, ем ризикујеш стабилност.

Да ми требају те "додатне" опције, искрено речено, не требају, чак их сматрам помало бесмисленим, посебно у случају епл телефона. Кад је добар цијелом свијету, не видим зашто би мени био лош вала....

Док сам прије имао андроиде, знао сам их повремено рутовати и чачкати, али то је више био неки младалачки ентузијазам него нека пријека потреба.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jailbrake na ios ima vise smisla nego root na androidu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:03 
richa je napisao:
Prije ovog sam imao LG G2 i telefon je brzi od 5s, ali desavalo se povremeno da se restartuje, da koci kad memorija pridje kraju i sl. Kamera je bila losa kada je slabo osvjetljenje, cak i po danu se treba potruditi da slika ne pregori od bijele boje. I na 5s (bar ovom mom) je video zapis u uslovima loseg osvjetljenja go qrac, ali foto je OK.

Ja sada imam LG G2 i telefon sa androidom 7.1.2 bukvalno leti (kako napisah gore, jedan od razloga sto sam ga rootovao je i ugradnja novog cistog softvera). Jedino mi nije jasno na koju tacno memoriju mislis, RAM ili memorija za standardno skladistenje fajlova?

Jesi li telefon uzeo nov ili polovan (ja sam se jednom zeznuo i uzeo polovan ZTE i isti se redovno resetovao sam od sebe, kasnije saznam da je to "boljka" telefona koji ispadnu u vodu ili na neki drugi nacin ostete maticnu plocu)

Kod mene su slike sasvim ok, ali da budem iskren fotografija na telefonu mi nije toliko ni bitna.

Citiraj:
Да ми требају те "додатне" опције, искрено речено, не требају, чак их сматрам помало бесмисленим, посебно у случају епл телефона. Кад је добар цијелом свијету, не видим зашто би мени био лош вала....

koje su te "dodatne" opcije?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
richa je napisao:
Prije ovog sam imao LG G2 i telefon je brzi od 5s, ali desavalo se povremeno da se restartuje, da koci kad memorija pridje kraju i sl. Kamera je bila losa kada je slabo osvjetljenje, cak i po danu se treba potruditi da slika ne pregori od bijele boje. I na 5s (bar ovom mom) je video zapis u uslovima loseg osvjetljenja go qrac, ali foto je OK.

Ja sada imam LG G2 i telefon sa androidom 7.1.2 bukvalno leti (kako napisah gore, jedan od razloga sto sam ga rootovao je i ugradnja novog cistog softvera). Jedino mi nije jasno na koju tacno memoriju mislis, RAM ili memorija za standardno skladistenje fajlova?

Jesi li telefon uzeo nov ili polovan (ja sam se jednom zeznuo i uzeo polovan ZTE i isti se redovno resetovao sam od sebe, kasnije saznam da je to "boljka" telefona koji ispadnu u vodu ili na neki drugi nacin ostete maticnu plocu)

Kod mene su slike sasvim ok, ali da budem iskren fotografija na telefonu mi nije toliko ni bitna.

Citiraj:

Na ovo podebljano.
Sa kamerom su bas usrali, telefon je dobar ali kamera nije bila u rangu flagshipa ostalih proizvodjaca.
Jesu li rijesili fokusiranje kada se slika sa blicem? To me izludjivalo nenormalno.
Telefon uzeo nov preko mtela.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Milan je napisao:

Мислим на могућности које се добијају џејлбрејковањем.....то вјероватно боље могу појаснити ови корисници који су то и радили, иако си ти и сам спомињао неко додатно "подешавање" система или шта већ, па претпостављам да си упућен или?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
richa je napisao:

Citiraj:

http://www.applesavetnik.com/jailbreak.html

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
sirco je napisao:
Ја такође нисам џејлбрејковао свој никада, ем се губи гаранција
Dovoljno je uraditi restore preko iTunes-a i izgubiće se svaki jailbreak trag.
Ali iOS polako dodaje sve više i više mogućnosti i jailbreak nema više puno smisla, a od iOS 9 ne postoji dobar jailbreak jer je Apple zakrpio skoro sve exploite.

@Milan
Ja sam prije čačkao oko jailbreak-a na prvim iPhone i iPod Touch modelima.
Kada se odradi jailbreak, dobije se aplikacija Cydia i pristup raznim sistemskim modifikacijama koje skineš sa Cydie.
Tako uklanjaš razna Apple ograničenja, mijenjaš izgled, dodaješ nove mogućnosti, gestove, kontrole, sve po želji, a tu su i krekovane aplikacije.
Ali stvarno sve manje ljudi radi jailbreak jer iOS ima sve više mogućnosti za podešavanje.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:55 
@richa, nisu, ali sada nemam taj problem kada sam instalisao custom OS (to je jedna od stvari koje su anonimusi uradili bolje nego zvanicnici iz LG-a)

@Rider on the storm
hvala za info

@BOSS66
Citiraj:
tako da na takvom uređaju možete izmeniti izgled ikonica

sto nova launcher radi najnormalnije na androidu bez ikakvog rootovanja ili slicno, postoji li stvar kao sto je drawer na iphoneu?

Citiraj:
Sve ove izmene i modifikacije idu na štetu bezbednosti uređaja,koja je kod Kompanije Apple na visokom nivou, a ovim postupkom se spušta na nivo Android operativnog sistema.

joj...odoh se israti dobro...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2017, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozes slati fajlove pomocu bt na druge uredjaje, koristiti mp3 kao zvono itd.

Vrh

Tema posta: iPhone
PostPoslato: 13 Sep 2017, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
@richa, nisu, ali sada nemam taj problem kada sam instalisao custom OS (to je jedna od stvari koje su anonimusi uradili bolje nego zvanicnici iz LG-a)

@Rider on the storm
hvala za info

@BOSS66
Citiraj:
tako da na takvom uređaju možete izmeniti izgled ikonica

sto nova launcher radi najnormalnije na androidu bez ikakvog rootovanja ili slicno, postoji li stvar kao sto je drawer na iphoneu?

Citiraj:
Sve ove izmene i modifikacije idu na štetu bezbednosti uređaja,koja je kod Kompanije Apple na visokom nivou, a ovim postupkom se spušta na nivo Android operativnog sistema.

joj...odoh se israti dobro...

Ali procitaj ovo prvo
"Sve ove izmene i modifikacije idu na štetu bezbednosti uređaja,koja je kod Kompanije Apple na visokom nivou, a ovim postupkom se spušta na nivo Android operativnog sistema."
Tako daje sve receno o ta dva sistema

PS:@Milane ni sex nije intersantan ako je jednostavan pa tako i to sto kazes da nova launcher radi na androidu.Najsladje je kad se malo pomucis

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 145  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]