mara- je napisao:
tensSa je napisao:
Ne vjerujem da ima tu, ali mislio sam svakako ovako da ga preko radnje narucim, mozda iz iralno kad provjerim kakvi su uslovi i ostalo...
Btw ovaj optimus je bolji jer ima realan 4.7 inca ekran, dok kod nexusa softverske tipke oduzimaju bar pola inca, inc...
E jebiga druže, čuj pola inča, inč, očigledno slabo kontaš mjere ili ne znaš procjeniti. 1 inč je 2,54cm, gdje će toliko zauzet? Sada sam mjerio i zauzima 7mm. Ta softverska dugmad zavisno od aplikacije mogu nestati. A drugo, još jednom ću ti preporučiti Nexus 4 jer ćeš najduže imati najnoviji Android, a i najbrže ćeš ga dobiti. Evo na primjer S4 tek dobija 4.3, dok sam ja već dva mjeseca na njemu, toliko imam telefon, a ko zna od kada je dostupan 4.3, i vrlo brzo očekujem 4.4, a korisnici S4 će se načekati bar 6 mjeseci. I to nije slučaj samo sa Samsungom nego svim ostalim, a pogotovo Huawei ili ovaj sada Allview, ko zna kada će oni dobiti update i hoće li. A da ne pričamo da Android leti na Nexus 4, ipak je logično da će Google svoj sistem najbolje optimizovati za svoj telefon.
Zahvaljujem na odgovoru, definitivno cu onda uzeti nexus 4 cim se rijesim ovog svog zla, planiram ili uzeti polovan sa garancijom ili cu cak naruciti nov, vidjecu...
Ovo za nestajanje tih softverskih dugmica znam, to je uglavnom kod mx playera ili naravno kada se igraju igrice, imam i sam opciju "extended desktop" na tabletu koji takodje ima softverske tipke...
Sto se samsunga tice prave oni ok telefone, ali na papiru i u praksi je nexus 4 bolji od s3, a i po testovima na youtubeu se da vidjeti sta je i kako je. Kod nas je samsung postao kao nekada nokia, statusni simbol, ono da ga izvadis u kafani i kazes kako ga imas, a to sto si ga platio 300 km skuplje od boljeg telefona nema veze...
Meni sam update nije toliko bitan (zivio cyanogenmod) koliko mi je bitno da se na telefonu radi bez ikakvog laga i stopanja, da ima dobru rezoluciju, da mogu otvarati sta i kako hocu i pokretati najnovije igrice i najbitnije nexus 4 podrzava sixaxis kontroler pa mogu igrati igrice sa sonijevim bluetooth gamepadom...