banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 08:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 313  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2017, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Addiko još samo prolazak kraj banke nije počeo da naplaćuje. Zato su ljudi i sumnjivi. To je vjerovatno Addiko Visa Prepaid dopunjiva kartica. Ne znam šta traže za izdavanje. Moguće da su dovoljni podaci koje mtel proslijedi, ali dobro je što se plaća provizija samo za prvu uplatu. To možda odradi mtel ili skine sa tog računa :), a onda svaka naredna je besplatna dok vrijedi kartica. Može se koristiti i za plaćanje preko Interneta. Vezana za namjenski račun, tako da nema plaćanja održavanja računa...
Evo više informacija ocdje

https://www.addiko-fbih.ba/sites/addiko ... 0.2016.pdf

Samo što oni čini mi se od prvog oktobra opet vrše izmjene oko održavanja i naknada, pa moguće da bude izmjena. Vjerovatno naknadu za transakcije. Još ako nekoga budu pitali da li želi SMS uslugu, pa i to naplate koju markicu mjesečno i slično. Pa onda krenu zvati za dug kad se skupi :) Ima ovaj dio oko 15 KM na računu, pa vjerovatno da se mora otići u banku, vratiti karticu... ako hoće neko da skine sve.

Osim ako neće neku posebnu karticu za mtel izdati... Ali definitivno se treba raspitati, da ne bude kasnije... nisam to znao.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Dexia Mons je napisao:
Lumber Jack... Nije na računu. Dobiješ gotovinu. Troškovi posjedovanja kartice. Dodik. SNSD. I onda pazi sad: 200 KM se raspoređuje na vrijeme trajanja ugovora. 200 KM uzmeš isti dan. Ovo je zaista na nivou dječije mašte.
A jesi navaljao gluposti, pobogu. Znači lik mora da napiše bilo šta i nije mu problem ako ispadne neznalica. I na kraju moralno se zgrozio što mtel pozivaj pretplatnike drugih operatera kao da je to prvi put da to neko radi.
A deal sa Addikom mu je sumnjiv i prividan u isto vrijeme... :D

Šta je problem, ne kontam?

Nešto treba da iznenadi od strane operatera koji ti da gratis pare kad dopuniš račun, pa ti ih oduzme ako ne potrošiš prethodno ono što si prvo imao na računu... Ne znam gori marketing od toga da ti se nešto da, pa uzme.

Svako gleda da smulja i prevari kad god, nije to specifično samo za mtel, i ostali operateri su takvi, i naravno da bih se prije kladio da će biti svaka moguća opcija da te zajebu, nego da će zaista biti: evo ti 200 KM u džep i ugasi već sutra karticu i to je to.

NIKO u RS to nije tako otvoreno ljigavo radio, pozivao direktno korisnike drugih operatera i davao im pogodnosti. Ti mi reci ko je, evo, daj neku akciju Blica ili Elte koja je bila takva.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovaj lik radi u mtelu u pr službi. Gluplji ste vi što se raspravljate sa njim umjesto da ga ignorišete.

Послато са Lenovo A6020a40 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2017, 09:40
Ajd prvo pojasni šta je to providno u saradnji mtel-a i Addika? To me živo zanima. I kakve Dodik ima veze sa 200 KM.
Niko nije ljigavo, otvoreno pozivao? A šta je tu ljigavo? Što dobijaš gotovinu? Čime Elta i Blic pozivaju korisnike? Manjim cijenama. To nisu pare? Je li Blic imao slogan Pređi i uštedi? Dakle, PREĐI! Zna se na koga se misli. Nije li to borba za korisnike. Ne daje ti više megabajt i sekundi već dobiješ novac. I sad ti morališeš kao da nude ne znam šta. Za tebe i ostale paranoike: odeš u mtel i uzmeš ugovor i uslove akcije. Unutra sve ima: šta, koliko, kako. E onda dođeš ovde i kažeš da ne valja to i to. Ovako ispadaš budala jer sve što si rekao nije tačno. To se zove nepromišljenost.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Kakav burn... Nisam baš pratio diskusiju, ali opičio ga je Dexia samo tako...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:
Ovaj lik radi u mtelu u pr službi. Gluplji ste vi što se raspravljate sa njim umjesto da ga ignorišete.

U pravu si. I šta sad?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dexia Mons je napisao:
Ajd prvo pojasni šta je to providno u saradnji mtel-a i Addika? To me živo zanima. I kakve Dodik ima veze sa 200 KM.
Niko nije ljigavo, otvoreno pozivao? A šta je tu ljigavo? Što dobijaš gotovinu? Čime Elta i Blic pozivaju korisnike? Manjim cijenama. To nisu pare? Je li Blic imao slogan Pređi i uštedi? Dakle, PREĐI! Zna se na koga se misli. Nije li to borba za korisnike. Ne daje ti više megabajt i sekundi već dobiješ novac. I sad ti morališeš kao da nude ne znam šta. Za tebe i ostale paranoike: odeš u mtel i uzmeš ugovor i uslove akcije. Unutra sve ima: šta, koliko, kako. E onda dođeš ovde i kažeš da ne valja to i to. Ovako ispadaš budala jer sve što si rekao nije tačno. To se zove nepromišljenost.

Ljigavo jeste! Da li vidiš i kod jedne velike svjetske kompanije da rade tako nešto? Da li Apple daje novi iPhone ako doneseš Samsung telefon??? Sramota je ovo, gdje nije sramota, odvratno je. Prvo što praviš razliku između novih korisnika i favorizuješ one koje želiš da prevučeš od konkurencije u odnosu na svoje višegodišnje korisnike, i u odnosu na sve ostale potencijalne korisnike koji nisu ni na jednom ugovoru. Daj 200 KM slobodno, daj i 1000 KM, ne zanima me, ali ne ovako, ne da si kao klošar na pijaci koji sa jednog štanda prevlačiš mušterije tako što im daš kilogram paradajza gratis.

Sve to može mnogo kulturnije da se radi, a opet da se postigne željeni efekat.

A tim više je glupost ovo što pišeš ako zaista radiš u mtelu. Naravno da je mtel u Dodikovim ručerdama, a očigledno je da je i Addiko na ovaj ili onaj način povezan sa njim, čim može mali Suvara SNSDovac da radi muzički festival koji je klasično pranje SNSD para, a Addiko uskače kao sponzor... Da ne govorimo dalje gdje je mtel uselio, i čiji tajkun je izgradio tu zgradu, i kako je SNSDova vlast pustila da se gradi ta zgrada upravo na toj lokaciji... A takođe i lično znam još gomilu šema sa mtelom preko jednog ugašenog dnevnog lista i zajedničkih šefova iz pomenute stranke.

Glupa je rasprava, jasno je to i budali na grani, jasno je i tebi da mtel nikada zapravo nije potpuno izašao iz Dodikovih ruku, i samo sam rekao da mi je očekivano da baš Addiko bude ta banka, jer su u šemama sa SNSDom baš kao što jeste i mtel.

I odjavljujem se iz rasprave, zadnje što mi treba je da se prepirem sa mtel zaposlenima oko bilo čega. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Elta je prije 5 dana dijelila letke Akcija net plus tv za 41 KM. Ispod piše samo za nove korisnike. Toliko o tome. To upamti, rade svi.
Potencijani korisnici koji nisu ni na jednom ugovoru??? Koji je procenat tih ljudi! U RS.!??? Da nemaju kablovsku ili net. Možda ih ima u Pripizdini donjoj.
Opet ti ponavljam : Elta daje besplatne minute a mtel novac. U konačnici, to je isto. I onaj koji daje kg paradajza gratis je klošar? Zašto bi bio klošar? Pa to je marketing!
I za kraj još jedan primjer : One plus One je davao svakom jedan mobilni telefon Ko na yt objavi video kako lomi S6. Opet si se izletio.
Opet ne vidim vezu Dodik i 200 KM.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moraću još jednom onda - ako je tako zanemariv postotak, čemu onda takva glupost od akcije? Zašto nije 200 KM za SVE nove korisnike? A ne, donesite račun od konkurencije i dobićete pare. Ma daj, prijatelju, 100 puta da si zaposlen u mtelu, ne možeš opravdati takvu ljigavost. Jednostavno je odvratno. Budi bolji operater, imaj bolju ponudu, i korisnici će preći kod tebe svakako, ja bih sasvim sigurno ako se uvjerim u ponudu, a ne da mi se parama pred nosom maše i poziva, da donosim ugovor od drugog operatera. To je seljački marketing specifičan za seljačku zemlju u kojoj živimo, a od mtela bi se očekivalo više jer im tako nešto uopšte ne treba, posebno sad kad su sa Sport klubom odskočili kilometrima od Blica i Elte...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2017, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Seljački marketing? Prije da je beskompromisan. Ima nešto nezakonito? Nema. Zar banke ne kažu ako pređeš u štednju kod nas imaš početnih 20 KM? Zar betwin ne kaže za učlanjenje imaš 50 €? na kraju ti možeš doći u mtel ali nije uslov da raskineš s ostalima.
I da jesi u pravu, neozbiljno je da napamet pričaš o uslovima akcije a da nemaš pojma o njoj već samo nagađaš. I to tendenciozno kako je sve to smišljeno da se prevari neko. Naivno, skroz.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 08:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dexia Mons je napisao:
_зока je napisao:

U pravu si. I šta sad?

Sad ništa. Prije godinu dana odavno bi ti bio u vozu za Banoviće.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 09:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Možda ni sad nije kasno...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
A sunce ti...marketing postade "nauka". Kako nagovoriti što više ljudi da im nešto treba i onda uzeti što više para od njih, ali tako da ti još budu zahvalni. Ovi što snižavaju cijene zaista nisu kreativni. A ovima što daju pare svaka čast na tako genijalnoj marketinškoj ideji.

Sjedili su oni (tzv. ekonomisti- tj.ufurani specijalisti za primijenjenu psihologiju manipulacije, jedinu preživjelu oblast psihologije) tako pokušavajući odgovoriti na pitanje:
I kako sad da mi privučemo korisnike drugih operatera? Hm...pa naravno... dajmo ljudima ono što najviše vole- keš, brate! Ima da se svi raspomame kad vide bilborde sa kojih se nudi 200 km!

Pa i Monti Pajton i Alan Ford su nadmašeni od strane realnosti. Moj život je...moj život je...moj život je extra marketing.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2017, 09:17
Ja sam podnio zahtjev, zena mi objasni da dobijam 12 mjeseci umanjen racun 20% i da dobijam na poklon 150 maraka na kartici. Niti mi je ko govorio da placam clanarinu, niti bilo sta.

Sve u svemu sve kad se sabere i oduzme duo paket me dodje 42 marke za vrijeme trajanja ugovora, sto je pristojna cijena (niti su me ucijenjivali kao Elta - moras imati telefon ako hoces duo paket bla, bla).

Blic mi nije dao nikad nista, a tasti su dali jedan mjesec gratis:)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Jbg ja sam dosta u ovom svijetu fotografije pa često viđam slične akcije. Npr. Sony i Fuji, iako ste svi čuli za njih, uglavnom su autsajderi za ove "ozbiljne" foto poslove. Malo ko radi svadbu ili utakmicu sa tim. Svako malo se pojave ovako trade-in akcije, nekad i više od 500$ u vrijednosti. To što smo mi seljaci, to je drugo...

http://nofilmschool.com/2017/08/sony-wi ... slr-new-a9

http://www.fujirumors.com/get-650-bonus ... continued/

I manite se te priče o moralu, ispada da je vas 5 na forumu pošteno, a ostali su šupci jer uzimaju nešto jer ih izađe povoljnije. Posao je planuo nakon početka akcije. Isto tako je bilo i poslije sport klubova itd itd i biće i za novu godinu kad izmisle/prekopiraju nešto.
Možda je pojedinima teško povjerovati, ali velika većina klijenata je zadovoljna sa mtelom.

I ovo oko addika stvarno nisam upoznat da li se plaća nešto i koliko tačno, ali bih samo volio čuti koliko vas ima račun u raiffeisen i koliko ga plaćate mjesečno? poy

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Ja ne razumijem zašto je vama čudno zbog tih 200KM. Pa evo ja ću vam dati 200KM a vi meni da plaćate 2 godine po 70+KM koliko i košta trio paket u MTEL-u. Mislim, svi žele da zarade i niko nije svet. Ali ova računica "mi vama pare sada, vi nama naredne 2 godine" je čista ko sunce. Naravno, može da paše novim korisnicima ali i normalno je da paše MTEL-u (ne nisam zagovornik mtela, oni ubjedljivo daju najmanje a naplaćuju najviše)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Aikus je napisao:
Ja ne razumijem zašto je vama čudno zbog tih 200KM. Pa evo ja ću vam dati 200KM a vi meni da plaćate 2 godine po 70+KM koliko i košta trio paket u MTEL-u. Mislim, svi žele da zarade i niko nije svet. Ali ova računica "mi vama pare sada, vi nama naredne 2 godine" je čista ko sunce. Naravno, može da paše novim korisnicima ali i normalno je da paše MTEL-u (ne nisam zagovornik mtela, oni ubjedljivo daju najmanje a naplaćuju najviše)

Trio je 58KM.

Evo ukratko u čemu je stvar. Znači prošli mjesec je neko uzeo mtelov trio - i to je to. Juče je njegov komšija uzeo trio i dobio 200KM da spička u kafani. Šta misliš ko od njih sere po forumima? :D

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Hahahaha, tako je momci. Ne vidim što bi se iko srdio zbog ove mtel kampanje. Jedino što treba biti podozriv i baciti sve na papir da li se isplati i ništa više. Da hoće makar da "zaratuju" mtel, blic, total i elta pa da nama bude bolje...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 23:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2017, 12:48
GTK_Marko je napisao:
Jbg ja sam dosta u ovom svijetu fotografije pa često viđam slične akcije. Npr. Sony i Fuji, iako ste svi čuli za njih, uglavnom su autsajderi za ove "ozbiljne" foto poslove. Malo ko radi svadbu ili utakmicu sa tim. Svako malo se pojave ovako trade-in akcije, nekad i više od 500$ u vrijednosti. To što smo mi seljaci, to je drugo...

http://nofilmschool.com/2017/08/sony-wi ... slr-new-a9

http://www.fujirumors.com/get-650-bonus ... continued/

I manite se te priče o moralu, ispada da je vas 5 na forumu pošteno, a ostali su šupci jer uzimaju nešto jer ih izađe povoljnije. Posao je planuo nakon početka akcije. Isto tako je bilo i poslije sport klubova itd itd i biće i za novu godinu kad izmisle/prekopiraju nešto.
Možda je pojedinima teško povjerovati, ali velika većina klijenata je zadovoljna sa mtelom.

I ovo oko addika stvarno nisam upoznat da li se plaća nešto i koliko tačno, ali bih samo volio čuti koliko vas ima račun u raiffeisen i koliko ga plaćate mjesečno? poy

Ne bih se slozio da je sony autsjader. Na kraju krajeva ciji senzor koristi npr. Nikon d850? Kod nas je generalno misljenje da samo Nikon i Canon valjaju, a ovi ostali smece.

Ovo ti je npr. mrak kombinacija za svadbu.
Sony a9
24–70mm f/2.8 GM
28mm f/2
85mm f/1.8

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2017, 23:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jun 2017, 12:48
mtel = drzava, a protiv drzave se ne moze

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 313  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]