banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2016, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ne mora znaciti, moguce je da je recovery zaglupio i ne moze pronaci pravi mount point od /data particije pa pokusava uraditi format gdje ne treba i android ti ne formatira particije "low lvl" vec samo preko mem pozicije odredi gdje se nalazi i upise tabelu, tako da ako radi recovery koji se nalazi na istom emmc kao i /data onda ne treba sumnjati odmah da je interna memorija crkla. A i vecina tih recovery-a ne rade pravi format vec samo rm -rf /data/*, ako je rm binary ostecen nece odraditi itd... najbolje ti je stavi custom recovery pa probaj, vjerovatno ce moci.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 06:08 
i meni se slicno znalo desavati, i bilo kako sehxor kaze...do recoveryja...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2016, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Evo mi neki nexus pljusnuli i bilo samo do recovery, ko što momci kažu, stock rom mu pukli i radi fino, učitava se i poslije vraćanja podataka na njega.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma tesko emmc/nand crkava, tu su terabajti upisa pre nego sto se znacajno primjeti neka razlika, jedino ako je neka fabrika greska, sto se desavalo kod Note 2 i "Superbrick Bug".

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Problem sa redmi note 3 se nakon reseta i čišćenja nastavio. Dakle, jedna od fizičkih tipki se sama pritiska i iskače nonstop. Guglajući naletih da bi mogoa biti digitizer. Jel imao neko sličan problem sa svojim telefonom?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam to imao na xperia ST15i prije par godina. Pregrijavalo se dugme. "Pregrijavalo" - smetalo mu kad se od ruke ugrije, nije trebalo puno koristiti da se toliko ugrije, cak ako u hlacama bude u dzepu naslonjen na nogu, i to mu bilo previse. U servisu zamijenili digitiser i nakon mjesec dana ponovo pocelo. Onda izasao update softveta i kad sam ga apdejtovao prestalo.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
krajo je napisao:
Huawei g630 ušao u recovery mode i htio ga resetovati, uredno odradio po upustvu i sad na displeju zakucalo "formating data" i to stoji dok se baterija ne isprazni.Konto reko sad ću ga normalno upaliti ,i kad ga upalim opet uključi na recovery mode i formating data.Rasklopio sam bateriju i iskopčao pa ponovo ukopčao i uključio tel i opet isto.Šta da radim?

Ubačen softver nanovo i radi..zasad.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2016, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Ja sam to imao na xperia ST15i prije par godina. Pregrijavalo se dugme. "Pregrijavalo" - smetalo mu kad se od ruke ugrije, nije trebalo puno koristiti da se toliko ugrije, cak ako u hlacama bude u dzepu naslonjen na nogu, i to mu bilo previse. U servisu zamijenili digitiser i nakon mjesec dana ponovo pocelo. Onda izasao update softveta i kad sam ga apdejtovao prestalo.

s obzirom da je skoro nov telefon poručen sa neta, nisam se usrećio... Opcija vraćanja pod garancijom, ako bi i priznali, trajala bi mjesec dana. U mtelu bar dobijes zamjenski telefon :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i da priupitam da li znate nekog servisera ko se bavi Xiaomi telefonima u BL tj. da odradi flešovanje?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 18:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Jesi otključao bootloader?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nisam

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Imas sehxora...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hvala na preporuci nadam se da će flash riješiti ovaj iritantan problem

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogu ti ja fleshovati, ali ako je do digitizera onda ti nece pomoci. Ne treba otkljucavati bootloader za flesovanje fabrickom rom-a.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 06:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Koji rom je najbolji za K3 note? Narucio kolegi za sitne pare, a znam da ih posalju sa gomilom smeca. Negdje procitah da ima i zadnji android za njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 06:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Limonchello je dobar, ali imaju dva (barem) ako sam dobro shvatio. Ja sam imao jedan koji je radio na Nova launcheru, a kad sam ga zeznuo slucajno skinem drugi misleci da skidam isti koji sam imao. Drugi je skoro isti kao stock, samo malo manje steka.
Posto si ga sad nasao, i odakle si narucio?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 07:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
200 maraka na to2c. Rekao mu da doda jos nesto pa da mozda nesto novije uzmemo, al' nista od toga :) Sta znam, nista brendirano za te pare nema. Jos procitah da je Lenovo izbacio zadnji android za ovaj telefon iako je stariji model, sto je za svaku pohvalu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Na to2c je K50-T3S model na kojem ne rade sve 4G frekvencije, za razliku od K50-T5 i koji je skuplji za 30ak dolara. Medjutim, kruze glasine da se radi o istom uredjaju, odnosno da nakon flesovanja ROM-a za K50-T5 sve radi kao i na tom uredjaju.

Koji Rom fleshovati je stvar licnih potreba. Na stock ROMovima sve radi kako treba (double tap to wake, FM radio i 3G na drugom SIM slotu su obicno problem). Nisam probavao, ali sam cuo da stock romovi sa androidom 6.0 bolje koriste bateriju od stockova sa 5.1.1.
CM 13 jos uvijek nije portovan za K3 note, ali ima dosta varijanti nastalih na bazi CM 12.1.
Ja trenutno koristim nekakav CM12.1 Beta4 by Kaka kao primarni ROM (sve radi kako treba, baterija dugo drzi ali je dosta bazican ROM) i BlissPop 4.0.3 by Kaka kao sekundarni ROM (malo je zahtjevniji za bateriju, nema FM radio, nema double tap to wake, ali ima gestures u iste svrhe, kao i mnogo drugih opcija za koje u drugim ROMovima moras imati exposed framework i module za njega).

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A fabicki pise da je drugi slot samo za 2G, zar tu ima pomoci da ga se prekrsti na 3G?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Na stock ROMovima je moguce koristiti 3G u drugom slotu (prvi tada postaje samo za 2G). Prosto, moguce im je zamijeniti uloge.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]