banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: htc tattoo
PostPoslato: 07 Maj 2010, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
MuskoBre je napisao:
Pricam o xy wlan mrezi, ne predefinisanoj, defaultnoj.

pa i ja bez obzira koja mreza bez dodatnih podesavanja se kaci najnormalnije.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2010, 23:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pricamo o razlicitim stvarima. Ti pricas o browsanju koje "pocinje" iz wlan skaniranja, ja pricam o pokretanju Opere, ili drugog browsera, te onda biranja izvora konekcije.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Sinny je napisao:
zLo_krme je napisao:
hm i ja hoću 5800... ako kupiš, obavezno napiši review...

Tu je ona več nekoliko dana. Sa karticom od 8GB za otprilike 410KM.
Za sada samo riječi hvale. Do sada su tu bila dva UIQ3 telefona (SE P990i i SE M600i) sa kojim sam muku mučio da bi ih priključio na internet preko rutera. Nokia 5800 to radi fenomenalno. Svaki put kad se hoću konektovati na internet pita da li hoću preko mobilnog provajdera ili wi-fi. Nalazi sve dostupne mreže i bez ikakvih dodatnih podešavanja se kači na njih (hvala komšiji čija je mreža nezaštićena).
Još nisam uspio da nađem slobodnog vremena da naučim sve o potpisivanju programa, tako da je besplatni download za sada bio ograničen samo na igre i muziku.
Nekoliko fotografija i kratkih video klipova nije dovoljno da bi dao konačnu ocjenu kvalitete, ali ono što se vidi na njenom ekranu je super.

Ma kupi slobodno nećeš se prevariti.

Žena moja je htjela LG KM900 Arena koji je skoro identične cijene kao i Nokia 5800.
Karakteristike su mu bolje, al nekako sam je ubjedio da ne može imati veš mašinu i telefon iste firme :D
I da, Arena ima nekakav senzor rastojanja?!?!?! Šta li mu je to i kako to radi???

Hvala.
Trenutno imam lg shine i nipošto ne daj ženi da kupi lg... Užasan telefon. Užasan!!!!!
Kod nas je bez kartice 205€ (govorim o Italiji), a kartica od 16gb je 25€, pa ću kupiti posebno karticu. Znači sa 16gb će me izaći 230€ što nije neka cifra.... Pod uslovom da prekinem kupovati sunčane naočale i haljine za ljeto :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
za mene je prednost sto UIQ3 telefon ne pita kako dase konektuje vec kako si mu jednom namjestio u opcijama(mislim na P990 i M600i)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
goxon je napisao:
za mene je prednost sto UIQ3 telefon ne pita kako dase konektuje vec kako si mu jednom namjestio u opcijama(mislim na P990 i M600i)

Pa jeste to prednost, ali bar kod mene ne radi kako treba.
Opet moguće je da ja nisam nešto dobro podesio.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
kod mene na P1i sljaka odlicno

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 19:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 01:51
I na HTC-u Hero kad jednom namjestiš wlan konekciju sljedeći put samo trebaš da se nađeš u toj/tim zonama, nema više pretrage bežičnih veza, konektovanja i podešavanja. E-mailove, vrijeme automatski preuzima čim dođe do interneta. Android je čudo i tek će se to pokazati.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja mjerkam Tatoo i Samsung i5700. "ZamZung" je skuplji ali zato može gurati Andr. 2.1 i BT mu radi za sve a ne kao kod Tatoo'a samo za slušalice. Kod Tatoo-a mi baš smeta što ne radi file transfer preko BT-a a opet Samsung me nervira jer ima debilan softver.

Na netu je bilo glasina kako će Tatoo moći gurati Andr. 2.x ali od toga izgleda nema ništa....

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

m_zahorodni je napisao:
I na HTC-u Hero kad jednom namjestiš wlan konekciju sljedeći put samo trebaš da se nađeš u toj/tim zonama, nema više pretrage bežičnih veza, konektovanja i podešavanja. E-mailove, vrijeme automatski preuzima čim dođe do interneta. Android je čudo i tek će se to pokazati.

ma nije to samo na androidu, tako je i na windows mobile o.s. kao i na symbianu i sl.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka

Danas stigao ZamZung i5700

Prebacivanje imenika sa starog telefona je prošlo bezbolno. wiFi radi super, Andr 1.5 dolazi po def. Večeras ćemo staviti 2.1 i napraviti helo world app :)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 18:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Odlično, svaka čast na izboru, ja taj savjetujem drugu. Nego, kako stavljaš 2.1 na njega? Zar već postoji zvanična androidova verzija za update? Ili radiš rooting nekom eksternom preradom androida?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka

Što se tiče nadogradnje telefona možeš pogledati link http://www.addictivetips.com/mobile/how ... mware-2-1/

Međutim, najveći problem koji Samsung ima nije ni dizajn ni funkcionalnost telefona nego retardiranost jebenih programera koji su pisali njihove j**** softvere, k****, palce, .... 3 godine imam samsung d900 i telefon kao telefon je odličan ali što je onaj pc studio šrot da to nije normalno. Na 10 različitih računara sam ga instalisao i svaki put neka nova greška i neki novi razlog da ne radi.

Evo uz ovaj telefon došao kao neki New PC studio... KATASTROFA. Evo sad imam situaciju da je kao instalisan a ne pokreće se... Uninstall ne pomaže jer kao nije ni instalisan. To majka rađa samo jednom....

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 21:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E moj bože, znao sam da su Samsungovi telefoni oduvijek bili fuš baš zbog jadnih operativnih sistema na njima. Ipak mislim da i5700 neće iznevjeriti jer je android, bitno je da na njemu nema samsungovog zla. Zato sam i rekao drugu da ni ne pomišlja da kupi Corby-ja ili neki drugi iz ponude. Čuj, Samsung.
Ja sam ranije i od nokijinog pc-suite-a odustao, dosta mi je tih softvera, glupi su, uviek im nešto fali i ništa ne rade onako kako ja to hoću. Sve radim naživo, povežem ga i pokrenem kao memorijski uređaj.
Android je čudo, imam ruter u stanu i instalirao sam na android jedan fin fajl eksplorer koji nudi i opciju LAN-a. Sad na računaru imam šerovan folder, sve što trebam prebaciti sa računara na mob. ili obrnuto kopiram u taj folder. A i začas mu pristupim s mob. Android nemam ni deset dana a već me je toliko oduševio, već je sad koracima ispred symbiana a to je tek početak. Ta činjenica me još više raduje.

P.S. Ne bih pokušavao flešovanje HTC-a, zasad ću ostati na androidu 1.5. Ako se ti ipak odlučiš na taj korak javi kako je prošlo. Čitao sam da kod takvih flešovanja često kamera nije radila na HTC-ovima, a nailazilo se i na druge nedostatke. Zato i mislim da je najbolje sačekati da android izbaci 2.1 za nadogradnju. A na android OS-u postoji opcija da te obavijesti kad se pojavi nova nadogradnja.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 21:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Ovaj samsung i5700 je lijep i čini se bolji od tattoo nego interesuje me šta je ovo Sense UI ??? Čitao sam po netu na "inglišu" ali mi nije jasno :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

To je sistem naprednih heptičkih uređaja (čitaj: touchscreen-ova) gdje je njihovo korišćenje mnogo kvalitetnije i jednostavnije. Moj htc hero nema olovčicu.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Je li to neki "veliki" nedostatak samsunga ili se može živiti i bez toga :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 23:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne bi trebao ni primjetiti, ne sikiraj se, touchscreen je touchscreen i on radi kako treba na svakom telefonu koji ga ima:p Razlika je u najsitnijim detaljima a to i nije toliko bitno, bitno je da radi.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
HTC Sense is a user interface, based on the TouchFLO 3D user interface,[1] developed by HTC for mobile devices running Android and Windows Mobile. HTC Sense is a “design experience, an architecture that is all about how people use the device, making their content personal to how they use the device.”

Kao sto je vec receno gore Sense user interface, tj.korisnicki sistem slican onom na HTC Touch FLO tj. HTC koji je na Windows mobile o.s. nadam se da je sada jasnije. Taj HTC Sense program se moze skinuti i na windows mobile.

E sad o manama, po meni velike mane ovog telefona konkretno su sto nema tu olovcicu i sto se instalacija programa moze vrsiti samo na internu memorsiju telefona, sto je vjerovatno ispravljeno u najnovijoj verziji ovog o.s.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U mtelu tattoo 150 KM a ovaj samsung 400 KM :scratch:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 19:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Nov 2010, 18:59
decki ajd neka mi netko molim vas napise kako da si namjestim net ali ne ovaj wifi nego onaj drugi jer imam surf paket 50 mb i htio bi ga koristiti samo za face ali kad odem na browser nece mi ucitat ni jednu stranicu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]