Za ovih cca 5 godina, koliko imam mob, promijenio sam ih 6, cini mi se.
Uglavnom je to bilo jer je prosli prilicno dosadio i jer je tada izaslo nesto novo ili zanimljivo, pa se trebalo preci dalje ili mu se nesto desilo (jednom je stalno spadala maska, cak i nakon promjene, dok je kod K500 joystick bio u ocajnom stanju, cak i nakon rucne popravke i sl.).
Uglavnom, recimo da sam sa svakim novim dobijao nesto vise od prethodnog (tipa polifonija, ekran u boji i usb, kamera i mp3 i slicno), a to me je odredjeno vrijeme privlacilo, pa onda prelazio na nove. Stare sam uglavnom poklanjao (dosad sam samo prodao K500

).
Nakon njega sam samo privremeno koristio CX70, posto je stajao u kutiji, a niko ga nije koristio, a nakon toga dolazi ovaj, kojim sam potpuno zadovoljan.
Koristan MP3 player, slike sa kamere gledljive, net (plus: svakodnevni dodaci, tipa alarm, notes, lampa i kalendar) i naravno, telefon.
Da li mogu bez telefona? Isti slucaj kao i kod Vanje. Jok. Volim da ga imam pri ruci uvijek, sto zbog telefona, sto zbog notesa i sl.
Ovog sto sad imam ne mislim duze vrijeme mijenjati, jer u njemu imam all-in-one.