banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Dok njemu neko hapi telefon, onće na njega hapiti 50 sponzoruša!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
BSE je napisao:
spomenuo sam ga prije mjesec dana na jednom od topica
izgleda da se nece zvati iphone zbog toga sto jedna firma vec ima licencirano to ime

sa b92.net

Posle više od mesec dana prozivanja u javnosti i tužbe koju je Cisco podneo protiv Applea kompanije su se nedavno dogovorile oko produžavanja roka za pregovore koji su juče urodili plodom. Prema jučerašnjem dogovoru, obe kompanije su slobodne da na svojim proizvodima koriste zaštićeno ime "iPhone", i to u celom svetu. Obe strane će povući sve akcije koje su preduzele povodom konflikta oko imena, što znači da će Cisco povući svoju tužbu. U dogovor je ušla i stavka da će Cisco i Apple istražiti mogućnosti za saradnju i inetroperabilnost dveju kompanija u obalsitam sigurnosti i komunikacija. Ostale stavke dogovora, kojih sigurno ima još, su, kako su obe kompanije objavile, poverljive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
cameron moll je napisao:
Why iPhone won’t revolutionize the mobile web landscape
~ 10 January 2007 ~

…at least not in the short-term.

First things first: If you plan on buying an Apple iPhone this June, you better get in line in front of me, because I’ll have $500 ready to leave my hands the minute the first one’s available. I couldn’t be more elated about the announcement and more appreciative of the incredible development effort on Apple’s part.

Several people have pinged me asking my thoughts about how much the iPhone will change the mobile web landscape, seeing how I’m in the midst of authoring a book on the subject.

My reply? Hardly at all. Here’s my reasoning:

Content zooming isn’t new. Don’t get me wrong — the UI features in “Safari Mini” (or whatever the new name) are no doubt really cool, but the technology to see an entire web page and zoom in/out — “adaptive zooming”, “mini-map navigation”, what have you — has existed, to my knowledge, for some time now (at least a year?). Additionally, Opera has been developing similar technology for non-desktop browsers, notably of late in the version for Nintendo Wii (video). I really like the idea of viewing the exact same site on a mobile, but I question how practical it is for every site. (Nor is the idea of mobile widgets new, while we’re at it.)

Data costs will continue to plague subscribers. Take the NYTimes.com example shown in the keynote. We can probably expect “Safari Mini” to compress images and code to reduce download size much like other mobile user agents, but at the current NYTimes document size of +500 KB you could potentially pay $5.00 just to download the home page once, if paying per KB for data access. I’m currently subscribed to data plans on two different providers (Sprint, Cingular). One has unlimited, the other a 5 MB/mo cap. I surf endlessly on the unlimited plan, but I’m very cautious about web content on the other. Granted, iPhone owners will likely be unlimited plan subscribers, but still. (For the record, let it be said I expect unlimited data plan growth/affordability to continue to increase the next few years.)

Context is still king. At the end of the day, the iPhone is a device built for mobility. And with mobility, there are limitations and opportunities that should be addressed, both of which are roughly the same for iPhone as that of nearly any mobile device. Consider the Google Maps app, for example. Firstly, Google Maps Mobile has been widely available on a variety of devices for some time now. Secondly, if iPhone isn’t GPS-enabled, that is to say it can tell where I’m at rather than typing in my location, it doesn’t radically alter the existing experience anyway. The UI is slick for sure, but beyond that I’m still at the mercy of text entry.

iPhone owners won’t be the typical mobile web user. If the mobile web is to become anything more than rich internet access for elite phone subscribers, we must look beyond Blackberrys, Treos and yes, iPhone. Currently India is outpacing all other countries in mobile subscriptions growth (source), but don’t expect them to be iPhone owners anytime soon — or owners of devices with similar capabilities, speaking in terms of a subscriber majority.

All this aside, while the iPhone won’t revolutionize the mobile industry as a whole anytime soon, it will revolutionize the individual mobile web experience, and come June that’s about all that will matter for me.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 19:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Enjoy. :]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Sondri je napisao:
Dok njemu neko hapi telefon, onće na njega hapiti 50 sponzoruša!

Zato se isplati investirati tome covjeku koji ga kupi... :)

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=1xXNoB3t ... ed&search=

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 21:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=1xXNoB3t8vM&mode=related&search=

:D

:lol: Ubija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 16:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lol, dobra reklama

ipak zelim taj uredjaj :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 07:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
narucio si ga i sad mi javi kolegica iz USA da je kodiran za neku njihovu mrezu ( AT&T/Cingular ) i da se nemoze kupiti u slobodnoj prodaji :evil:
sad nisam pametan, vjerovatno se neda ovdje dekodirati:) a da nju handrim da mi to radi mi je malo bzzz

Jeli ko sta cuo nesto o tome? Inace i ona si je uzela tel. i kaze da je xtra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko sam procitao negdje na b92 najvjerovatnije ce vodafone biti zastupnik iPhoneA za evropu, tj prodavace se korisnicima njegove mreze. eto, prodaja je pocela, neki su cekali od ponedeljka. cak je lik koji je bio dvadeset neki u tom redu postavio na ebay da prodaje tel i dostigao je cijenu 35 000 dolara :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
bas me zanima kako poslati sms bez gledanja, jer cisto sumnjam da ce izliti onu tackicu na famoznoj petici pa da se mozes orijentisati, ... onda na primjer koliko ce vise biti sudara posto ljudi i dalje moraju da pogledaju na telefon sta da pritisnu, pomjere a gdje je onda ono " sine, kako se zove bre sa onog mp3 playera, ili telefona sta li je vec ?" ... i jos gomila stvari , ja ga licno ne zelim i necu ga kupiti, ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 21:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Citiraj:
What the iPhone Doesn't Have

• Songs as Ringtones
• Games
• Any flash support
• Instant Messaging
• Picture messages (MMS)
• Video recording
• Voice recognition or voice dialing
• Wireless Bluetooth Stereo Streaming (A2DP)
• One-size-fits-all headset jack (May have to buy an adapter for certain headphones)

Stuff we already knew it didn't have
• 3G (EV-DO/HSDPA)
• GPS
• A real keyboard
• Removable battery
• Expandable Storage
• Direct iTunes Music Store Access (Over Wi-Fi or EDGE)

Izvor

[quote="
First impressions? Disappointing..."]1. Bluetooth is ONLY good for connecting a headset. That's it.
2. There is no file browser on the device at all. Data must be organized (if at all) in the appropriate application.
3. The camera is a simple application that has ONE button: the shutter. Pictures come out okay on the device, but nothing too fancy on a monitor, especially if it was an attempt at a macro shot.
4. SIM card is damn near impossible to open, if at all. I didn't look into it extensively.
...
[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Pa sto ce mu onolike ikonice ako nema nista? :-?

Svasta, a meni se bas svidjao. Eto odgovora kako kucati MMS na njemu... nikako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
FLASH je napisao:
Citiraj:
What the iPhone Doesn't Have

• Songs as Ringtones
• Games
• Any flash support
• Instant Messaging
• Picture messages (MMS)
• Video recording
• Voice recognition or voice dialing
• Wireless Bluetooth Stereo Streaming (A2DP)
• One-size-fits-all headset jack (May have to buy an adapter for certain headphones)

Stuff we already knew it didn't have
• 3G (EV-DO/HSDPA)
• GPS
• A real keyboard
• Removable battery
• Expandable Storage
• Direct iTunes Music Store Access (Over Wi-Fi or EDGE)

Izvor

[quote="
First impressions? Disappointing..."]1. Bluetooth is ONLY good for connecting a headset. That's it.
2. There is no file browser on the device at all. Data must be organized (if at all) in the appropriate application.
3. The camera is a simple application that has ONE button: the shutter. Pictures come out okay on the device, but nothing too fancy on a monitor, especially if it was an attempt at a macro shot.
4. SIM card is damn near impossible to open, if at all. I didn't look into it extensively.
...
[/quote]

nista od toga nije ni potrebno :)
vazno je da ima min. 4 GB memorije

@ matador : IPhone se pocinje u Europi prodavati tek na jesen

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ja bih recimo volio da mogu promijeniti bateriju kad mi stara rikne... a ni 3,5 mm dzek za slusalice bi dobro dosao ;)
Ako je do memorije meni je onda gotivniji SE w950, o w960 da i ne govorim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utrka za otključavanje iPhonea

Hackerske grupe su najavile na Internetu da bi se otključani iPhone koji bi radio na svim mrežama mogao uskoro pojaviti. Od petka je iPhone dostupan diljem SAD-a, ali samo za korisnike AT&T mreže.

U tri dana prodaje iPhone je prodan u više od pola milijuna primjeraka po cijeni od 499 do 599 dolara, uz obaveznu pretplatu na dvije godine. Za korisnike ostalih mreža iPhone je za sada neupotrebljiv. Prilikom stavljanja kartice bilo koje druge mreže pojavljuje se poruka "Incorrect SIM. This iPhone must be used with an approved SIM."

Hackeri su na stranicama Hackint0sh i iPhone Dev Wiki najavili da se bliže probijanju zaštite telefona te da bi za uskoro trebao biti dostupan i otključani iPhone. iPhone koristi standardnu SIM karticu, te se njegova zaštita ne razlikuje pretjerano od sličnih zaštita na standardnim mobilnim telefonima.

Na ovoj snimci možete vidjeti kako su kolege sa Cneta "istražili" manipuliranje SIM karticom na iPhoneu:
http://crave.cnet.com/8301-1_105-9738138-1.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Razočaranje

Appleov popularni iPhone našao se na udaru brojnih razočaranih korisnika. Naime, već u prvih nekoliko dana korištenja brojni su korisnici zamijetili da i nije sve tako savršeno kako su najavljivali iz Applea. Najviše pritužbi, kritika, na adresu Applea došlo je zbog trajanja baterija. Prije početka prodaje iz Applea je rečeno kako će baterija trajati do osam sati razgovora, no u stvarnosti ovaj kapacitet je upola manji. Baterija jedva izdrži četiri sata razgovora, dok se prilikom uključene bežične mreže, taj kapacitet smanji na tri sata.

Neki korisnici su se požalili i nato da im se iPhone pregrijava prilikom punjenja baterija, no iz Applea su izjavili kako je to normalno jer se baterija nalazi na poleđini uređaja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Deutsche Telekom dobio licencu za prodaju iPhonea u Njemačkoj

T-Mobile, mobilni operater Deutche Telekoma, pobijedio je svog direktnog rivala Vodafonea, u bitci za prava na prodaju Appleovog iPhonea za njemačko tržište, objavile su u srijedu dnevne novine Rheinische Post.

T-Mobile je ugrabio ovaj unosni ugovor ispred Vodafoenea, za kojeg se smatralo da je favorit za dobijanje eksluzivnih prava za Njemačku. Prema saznanjima objavljenih u Rheinische Postu, T-Mobile će od 1. novembra početi sa prodajom iPhona po cijeni od 450 eura.

T-Mobile je odbio dati bilo kakav komentar na ovu vijest.

Od početka prodaje iPhonea u petak, prodato je između 310 hiljada i 700 hiljada uređaja. Eksluzivni partner iPhonea za Ameriku je AT&T.

(Sarajevo-x.com)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

iPhone - a šta ima unutra

Nakon što je počela prodaja iPhonea, mnogi su mogli da uživaju u igranju sa svojom novom igračkom, a neki su jedva dočekali da vide šta si krije iza kućišta. Pošto je Apple kao tajnu čuvao snabdjevače koji mu prodaju komponente, praktično jedini način da se to sazna je bio upravo da se iPhone rastavi. Stvar nije nimalo bezazlena jer su skoro sve firme koje su objavljene kao proizvođači komponenti za iPhone odmah zabilježile skok vrijednosti dionica na Internetu. Većih iznenađenja uglavnom nema pa lista glavnih tako glasi: Samsung (procesor i NAND feš memorija), Intel (NOR fleš memorija), Broadcom (čip za ekran osjetljiv na dodir), Texas Instruments (kontroler baterije), Infineon dijelovi za mobilnu komunikaciju, Skyworks (pojačivač), Linear Tech. (punjač), Cambvridge Silicon (Bluetooth). Interesantno je da, iako su praktično sve kompanije navedene kao proizvođači dijelova za iPhone, Appleove dionice su zapravo pale za 78 centi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Stvarna cijena iPhonea?

Cijena iPhonea na u SAD-u je za 8 GB model 599 dolara uz dvogodišnju preplatu.

Prema neslužbenim rezultatima Moblilemag.com portala, cijena proizvodnje jednog iPhonea Apple košta svega 220 dolara (ovo se odnosi na top model), dok proizvodnja nešto slabijeg (4 GB) modela iznosi 200 dolara.

Do ovog rezultata se došlo rastavljanjem jednog uređaja na svaki djelić od kojeg je sastavljen, te zbrajanjem njihovih cijena.

Najskuplji dio svakog iPhonea je svakako njegov ekran osjetljiv na dodir, kojeg proizvodi njemačka tvrtka Balada, koji sam košta 60 dolara.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]