Krenimo redom i logično, krenimo od nedostataka:
Nedostaci- Loša kamera. Jako loša. Poredeći sa recimo Arc/Arc S - totalni peh. Ali to je ipak jedan od kompromisa. I to sam očekivao.
- Nešto lošiji zvučni izlaz tj. audio čip, ali i dalje solidan, samo sam ja navikao na bolje. Ali ništa što Power Amp ne može da popravi

- Tih i nekvalitetan zvučnik, ne za zvono i obavještenja, nego za slušanje muzike, ali to neću ni koristiti i samo sam probao.
Prednosti- Velik i kvalitetan displej, i to IPS,
- Fabrički Jelly Bean 4.1.2 koji radi brzo i glatko, nema puno dodatnih aplikacija koje smetaju i usporavaju,
- Jako dobro i brzo hvata GPS i Wi-Fi, a pogotovo Wi-Fi. Ima neku moćnu antenu na zadnjem poklopcu kojom hvata i ono što laptop ne može,
- Mala težina i dimenzije, jer nema ''viška'' plastike oko displeja,
- Performanse i generalan utisak su odlični.
Osim ovih malih i očekivanih kompromisa, telefon je odličan. Performanse su za mene idealne jer nisam zahtjevan i sa ova dva jednogigahercna jezgra odlično rade sve aplikacije. I fabrički Jelly Bean (
Žele bombonica u obliku zrna pasulja 
) je jako brz i nemam namjeru još da eksperimentišem sa rutovanjem i kastom ROM-ovima. Vjerovatno će doći vrijeme za to kad mi dosadi, ali za sada ne. Bar zbog garancije i dok se malo uhodam. Displej je jako dobar, ima odlične boje i uglove vidljivosti (IPS for the win!). I fino izgleda sa 540x960, nema vidljive pikselizacije. Bilo bi bolje da je 1280x720, ali današnje pretjerivanje sa 1920x1080 je stvarno nepotrebno na telefonima (moje mišljenje). Generalno sam jako zadovoljan jer sam ga dobio praktično novog za malo para, a ima još puno mjeseci garancije. Nema isplativijeg telefona ove klase, sigurno.