Fino se rasplamsala tema, drago mi je da vas ima još dosta koji ste se odlučili za Kineze.

Evo i ja sam se ponovio novim modelom, konkretno Cubot S222 sa Pande. Juče sam ga preuzeo sa carine. Od dana plaćanja do preuzimanja je prošlo 13 dana. Platio sam ga 145 dolara sa kuponom za popust i bodovima od prethodnih kupovina + mali trošak za "čašćenje" gospođe carinice. Za sada sam, moram reći, oduševljen telefonom. Najbolji utisak je ostavio displej, veličine 5,5 inča, tipa IPS, sa rezolucijom od dovoljnih 1280x720 piksela. Jako je svijetao, kvalitetno prikazuje boje, uglovi vidljivosti su odlični, a tač je precizan i osjetljiv. Telefon jako dobro leži u ruci, uprkos veličini, zato što je izrazito tanak, zaobljen sa strana i zato što ima minimalno uske i tanke bezele, odnosno plastične ivice oko displeja. Sistem je fino ispoliran, skoro vanilla Android 4.2.2 i radi jako brzo i glatko. Kamera je odlična, kao i kod većine Cubot-a. MTK6582 quad-core na 1,3 Ghz je štedljiv, a istovremeno i prilično brz. Ako nekoga zanima, daje preko 17000 na AnTuTu. Kvalitet izrade je na visokom nivou, materijal je čvrst i nema škripanja i mrdanja poklopca. Dobio sam i futrolu na preklop, koju vjerovatno neću koristiti jer ja kabasta smeta kod držanja. Ima i Dual SIM funkciju, što mi veoma znači. Sve u svemu, odlična mašina za malo para.
Evo i nekoliko slika iz prve ruke.