wizzy_bl je napisao:
ja kkao god izracunam...vise se isplati ona MTELova ,glupava tarifa L ,nego ova 25 + ...
ebem ti ovakve NOVE TARIFE !!!!!!
dajte mi za XL paket... 200 poruka, 200 minuta prema svim mrezama... i kraj..nista mi vise ne treba !!!
hmm nije istina slaba ti je racunica. Nije L povoljniji od 25+, ali jeste od 15+(i to su namjerno tako i stavili opet da ne konkurisu puno jedni drugima) evo i zasto. Ovdje dobijas na fleksibilnosti tj.mozes sve utrositi na mobilnu mrezu ili sve na fixnu ili sms, dakle prvo nisu ni uporedivi tar.modeli (ove nove eronet tarife su vise uporedive sa m paketima bhm), ali evo ovako stoje stvari:
u mtelu na L paketu dobijas 60 minuta ka mtel, 30 minuta ka fixnoj mrezi i 10 min. ka ostalim mob.mrezama i 100 sms poruka sto kad preracunas na ovaj 25+ paket izgleda ovako:
60*0,18=10,8km
30*0,15=4,2km
10*0,18=1,8km
100*0,06=6km
sto je na kraju 22.8km, a za ostatak jos mozes pricati. Istina cijena pretplate je visa. Sa 15+ kalkulacija sa ovim minutama i sms na L je 25.9km(dakle nesto manje minuta, ali manja i pretplata) sve je stvar izbora, a ja bi prije izabrao ovakav jedan paket nego neki sa striktno odredjenim brojem minuta ili razgovora ka odredjenim mrezama, jer npr.ovdje mozes i 100minuta pricati sa mob.mrezama a da ne izadjes iz bonusa dok to u mtel L tarifi ne mozes, da ne spominjem ove vikend bespl.pozive i najnizu(15KM) i sada i najpovoljniju postpaid tarifu. Ipak mislim da su ovim vise ugrozili BH Telecom nego mtel, zbog slicnosti tarifa.