banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2015, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Sta je tu jeftino? :) Bezze telefon sa jednom sim karticom, ko da nije kinez :D

Pazarih ZTE Red bull prije par dana, tek sinoć skontah da je dual sim. Eto toliko mi treba, jbg kad ne vodim odvojeno privatni i poslovni život :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 10:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jul 2009, 15:09
Ima KitKat, http://www.needrom.com/category/gionee/elife-e7/.
Ja sam ga uzeo zbog kamere a ostale spec su isto odlicne. Ja zadovoljan :)

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 16:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Kakva je baterija u praksi?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 20:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jul 2009, 15:09
Delicious je napisao:
Kakva je baterija u praksi?

Uradjen KingoRoot i Greenify, 2g internet stalno ukljucen/ ili WiFi, Viber, nekoliko e-mail-ova. Uklonio sam sve aplikacije koje mi ne trebaju...
Na kratko je bio ukljucen usb, prebacivao sam slike..

SlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Xiaomi radi na telefonu od 65$:

http://gadgetblaze.blogspot.in/2015/03/ ... specs.html

Sasvim solidne specifikacije za te pare.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2015, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
I ja pratim ovaj telefon, ali izgleda da će ipak biti skuplji (što je nekako i logično).

http://www.gizchina.com/2015/03/21/399- ... hone-leak/

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

KM će podijeliti sudbinu evra

Spoiler:
Novouvedene mjere Evropske centralne banke (ECB), s primjenom od marta 2015. godine, a koje se odnose na politiku tzv. kvantitativnog popuštanja, u skladu s očekivanjima dovele su do oštrog pada vrijednosti evra u odnosu na američki dolar, ali i na druge bitne svjetske valute, kao što su švajcarski franak i japanski jen, pokazala je analiza Kancelarije vodećeg ekonomiste Centralne banke (CB) BiH.
U kontekstu pada vrijednosti evra i svih problema izlaska iz krize s kojom je suočena evrozona, u analizi se navodi da će bh. ekonomija, u najvećoj mjeri, dijeliti evropsku sudbinu, dok će KM u kontekstu intervalutarnih odnosa podijeliti sudbinu evra. Kako su naveli, svjetsko devizno tržište odreagovalo je u skladu sa elementarnom logikom ekonomskog ponašanja.
Naime, mjere kvantitativnog popuštanja znače dodatno "upumpavanje" evra u monetarni sistem, čime se poremetio međusobni odnos ponude i potražnje valuta na deviznom tržištu, pa je značajno povećana ponuda evra dovela do oštrog pada njegove vrijednosti, prije svega u odnosu na dolar. "Ova situacija vjerno je pokazala izuzetnu osjetljivost finansijskih tržišta, čak i na samu najavu primjene ekspanzivnije monetarne politike od strane monetarne vlasti evrozone", stoji u analizi. Naime, kurs evro - dolar je u periodu od drugog kvartala 2013. godine pa sve do drugog kvartala 2014. pokazivao tendenciju blagog jačanja, a sve u skladu s naznakama i najavama postepenog oporavka evropske privrede. U tom periodu, kako ističu, evro je ojačao u odnosu na vrijednost dolara za oko 10 procenata.
Međutim, evrozona, izložena problemima kako ekonomske tako i političke prirode i bez pune političke saglasnosti, odlučila se na, moglo bi se reći, dramatičan zaokret u strategiji izlaska iz krize, mijenjajući kurs sa politike štednje ka de fakto politici ekspanzivne potrošnje. U analizi se ocjenjuje da je ovakva monetarna politika evrozone sasvim na tragu ekspanzivne monetarne politike koju je Centralna banka SAD počela provoditi još 2010. godine i koja je dala izvanredne rezultate u smislu porasta zaposlenosti i opšeg ekonomskog rasta u zemlji.
"Izložena veoma složenim mehanizmima usaglašavanja i odlučivanja i bez obzira na visok stepen političke integracije, potrebu zadovoljavanja partikularnih nacionalnih interesa, Evropa je ponovo zakasnila", navedeno je u analizi CB BiH. Kako kažu, ponovo se pokazala strateška politička prednost SAD koja se ogleda u koncentraciji političke moći i donošenja odluka za razliku od "stare dame", čiji su mehanizmi u ovom smislu složeni, spori, a time i značajno neefikasniji.
Tako se potvrdilo pravilo, koje je abeceda upravljanja u kriznim situacijama, a to je da stanje krize nužno podrazumijeva visoku koncentraciju donošenja odluka.
Analiza dalje navodi da je u osnovi uvođenja ovih mjera ECB-a davanje podsticaja novim investicijama, prije svega u oblasti kapitalnih intenzivnih infrastrukturnih projekata, te "vodećih" grana ekonomije koje za sobom treba da povuku intenzivan rast malih i srednjih preduzeća, a da sve rezultira brzim smanjenjem stopa nezaposlenosti radne snage. Kako se ističe, depresijacija, odnosno pad evra u osnovi nije loša vijest za evropsku ekonomiju, jer će ona značajno doprinijeti cjenovnoj konkurentnosti evropskih roba i po tom osnovu pojačanoj inostranoj tražnji za tim robama.
"Za izlazak iz krize ovo jeste potreban, ali ne i dovoljan uslov. Bez neophodnih strukturnih prilagođavanja i reformi, bez rješavanja problema 'energetske zavisnosti', evropska ekonomija neće riješiti svoje fundamentalne probleme. Ona će i u budućnosti lakše zapadati u krize, a teže i sporije iz njih izlaziti", ističe se u ovoj analizi.
S druge strane, analiza je pokazala da spoljnotrgovinski tokovi bh. ekonomije, koja hronično pati od visokih deficita uz veoma negativan uticaj na opštu ekonomsku situaciju u zemlji, sa stanovišta uticaja na deficit, de fakto ima visok stepen monostrukture. Naime, na vrijednost uvoza značajno utiču energenti, nafta i gas, žitarice i sva druga berzanska roba koja je plativa u dolarima.
"Nažalost, za iste količine ovih roba plaćaćemo 30-35 odsto više nego što je to bilo prije početka jačanja kursa dolara. Isto će se desiti i na strani izvoza čija je naplata isključivo u dolarima", navodi se u analizi i dodaje da ćemo u ovom konteksu trpiti negativne posljedice. S druge strane, vrijednost ostvarenog izvoza značajno zavisi od izvoza električne energije i obojenih metala, pa se u analizi konstatuje da imamo jako nepovoljnu i neuravnoteženu strukturu izvoza, naročito kada se ima u vidu da i jedno i drugo u osnovi jesu sirovine koje, kao ugrađene u finalne proizvode, BiH uvozi ostvarujući visoke deficite. Ipak, povoljna okolnost je što su inostrani dugovi BiH svega 20 odsto denominirani u dolare.
Međutim, s obzirom na striktnu povezanost KM i evra, posljedično slabljenje KM u odnosu na dolar svakako će ojačati cjenovnu konkurentnost bh. izvoznika koji su orijentisani van EU. Nažalost, vrijednost izvoza BiH u vanevropske zemlje ne iznosi više od 15-20 odsto ukupnog izvoza, pa ne može biti značajno pozitivnih efekata po porast izvoza u tom smislu.
U ovoj analizi se ističe da bh. ekonomija mora pristupiti temeljnim strukturnim prilagođavanjima u pravcu jačanja realnog proizvodnog sektora, a poseban naglasak i podsticaj mora biti dat izvozno orijentisanim i uvozno substitutivnim granama. Nadalje, strukturna prilagođavanja moraju se kretati u pravcu jačanja institucionalne konkurentnosti u odnosu na zemlje regiona, jer je održivost makroekonomskog modela izrazito povezana sa sposobnošću bh. ekonomije da privuče inostrane investitore, ali prije svega u realni sektor. Kako je zaključeno, opšta ekonomska situacija, rast i napredak isključivo će zavisiti od sposobnosti domaćih vlada da odgovore izazovima koji su pred nama.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
A ja se taman odlucio koji telefon da narucim, kad ono skoci dolar. Da stvar bude jos gora, XIAOMI Redmi Note 4G LTE nije na happy hour vec par sedmica, a i (ako sam dobro upratio) nesto je i poskupio u redovnoj prodaji...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 11:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Redmi sam i ja htio naručiti...sad se definitivno ne isplati :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Al bas, i kad je bio dolar nizak kostao je 50ak$ vise nego koliko ga je xiaomi najavio, sad pogotovo.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Hvale na internetu njegovu kopiju od malis-a.
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mora biti neka caka sto je 50$ jeftiniji, Xiaomi ionako pravi bas jeftine telefone, na granici sa isplativoscu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Da su na granici sa isplativošću, ovi iz Xiaomi-ja bi stavili ključ u bravu, a ne bi bili jedan od najvećih proizvođača sa pozamašnim profitom.

Oni na svakom telefonu uzmu 50-100$ u zavisnoti od modela telefona, ima par tekstova na netu na tu temu.
Proizvode što više jer im je cilj da snize troškove proizvodnje po telefonu. A imaju tržište. U principu to je ekonomija obima.

@Drizzt
Mlais?
Pa ko im samo smišlja imena brandova :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 17:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Sehxor je napisao:
Mora biti neka caka

Chipset.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I sasma nepoznat i neizgovorljiv brand.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Redmi Note je bio jedno vrijeme na pandawill-u 160$, u čemu je fazon da je sad ovoliko skup, ne znam...pogotovo kad mu je glavni konkurent od kvalitetnijih brendova Coolpad F2 s 64-bitnim Snapdragon 615 čipsetom i solidno jeftinijom cijenom. Možda im je mala zaliha.

Jednom sam bio uzeo telefon s imenom brenda "Sosoon", a izgovarao sam ga Šošon..., kao onaj Sarajlija što mu se bacio frajer sa zgrade.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako je neko planirao kupovinu telefona, a ne čeka mu se pošiljka ili je odustao zbog skoka $ ja bih prodavao svoj (7 dana) star ZTE v5 Red bull. Fabrička folija nije skinuta, dolazi sa gel maskom i neotpakovanom folijom. Jedini razlog je kupovina drugog ZTE telefona - model sa Mtela koji ima iste karakteristike, malo lošiju bateriju, ali meni lično ljepši jer je metalni. Inače sam jako zadovoljan modelom, ali sam se nekako odvikao od plastike nakon godinu dana korištenja Huawei p6.
Eto ako neko hoće nek se javi u pp.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Oni na svakom telefonu uzmu 50-100$ u zavisnoti od modela telefona, ima par tekstova na netu na tu temu.

Redmi 2 kosta 112$ direktno od Xiaomi ili u Indiji 6999 RS, znaci ako zarade 50$ ispade da ih je telefon kostao 62$, jeste ali malo sutra. Sam SoC kosta oko 14$, a gdje touch, ekran, baterija, oklop, radna snaga i razvoj svog custom androida?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drizzt je napisao:
Jednom sam bio uzeo telefon s imenom brenda "Sosoon", a izgovarao sam ga Šošon..., kao onaj Sarajlija što mu se bacio frajer sa zgrade.

Zaista slično ime :lol:

Al' dobro, ovaj je bar jednostavno izgovoriti. Ali Mlais (!?) o jbm ti državu.
Ali dobro, koliko su poslovni pojedini Kinezi, mogu ti napisati šta 'oš na telefonu. :D

Sehxor je napisao:
Redmi 2 kosta 112$ direktno od Xiaomi ili u Indiji 6999 RS, znaci ako zarade 50$ ispade da ih je telefon kostao 62$, jeste ali malo sutra. Sam SoC kosta oko 14$, a gdje touch, ekran, baterija, oklop, radna snaga i razvoj svog custom androida?

Ekonomija obima, objasnih maloprije.

Evo, na primjeru Redmi Note 4G.
Troškovi proizvodnje
Spoiler:
Slika

Za 100.000 komada cijena je još manja u odnosu na te cijene, čak i kada se dodaju troškovi za isporuku.
On je koliko? Oko 160 dolara na Xiaomi šopu, znači, uzmu 50$. Malo na prvu, ali se nakupi na 100.000, a proizvodnja tog modela je znatno veća. Troškovi proizvodnje pali po jedinici proizvoda, imaju manje marže, ali zato imaju tržište, pa proizvode mnogo i prodaju mnogo.

Oni su bar malo pošteniji i uzimaju manje po telefonu od mnogih (ovdje) poznatijih proizvođača. Pogotovo kada se uzme u obzir odnos cijena-specifikacije.
I dalje im je minus nikakva podrška u Evropi. Da je imaju, bili bi super izbor, pa makar i sa malo većim cijenama u odnosu na Kinu i Indiju.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Redmi 1S se prodavao u maloprodaji u indiji za 112$ kad je izasao, cijena nikad nije bila 150$ tamo, kao sto je kod kineza koji rade preprodaju. Na toj cijeni sigurno nisu imali 50 ili vise $$$. Sigurno imaju vise zarade na skupljim modelima, na ovim jeftinijim nemaju 100% od 50 do 100$.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]