Stigla mi je prije par dana naručena s gearbest-a MiBand narukvica. 15$ me izašla na nekom popustu...a inače je 2-3$ skuplja

Prati spavanje, korake, trčanje, broji čučnjeve i preskakanja preko užeta. Cool stvar što na zaključan ekran ne treba da vučem pattern dok imam na sebi narukvicu već automatski otključa telefon. Bilo bi super kad bi to još dodali i na zaključane aplikacije. Takodje ima mogućnost da vibrira ujutru umjesto alarma tzv. tiho budjenje i isto može se podesti da vibrira na nadolazeće pozive u slučaju da je isključeno zvono ili da se ne čuje od buke.
Malo vremena koristim da bih ocjenio trajanje baterije, ali po recenzijama kažu da ide od 30 do 45 dana. Na telefonu nisam ništa primjetio da bluetooth troši više baterije. Negdje sam pročitao da je standard 3.0 bluetooth bio sav u vezi brzine, a ovaj 4.0 u vezi manje potrošnje...pa tako bluetooh tastaturama s tim standardom nije potrebno mijenjati baterije skoro cijeli njihov vijek trajanja.
Sve u svemu za tu cijenu odlična je narukvica. Radi samo na 4.4 i na višim androidima i mislim da ove opcije oko vibriranja na pozive i otključavanja rade samo na Xiaomi uredjajima. Kutija u kojoj je stigla je standardna od xiaomija. Imaju najtvrdja pakovanja koja sam do sad vidio. Možeš komotno skakati po kutiji bez straha da će nešto stradati u njoj.