banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2007, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ne uzimam ja telefon bez kamere da bi ustedio pare vec iz prostog razloga sto je slabo koristim. Imam dobru digitalnu DVD kameru i solidan fotoaparat, pa kad putujem imam sta da koristim. Telefon prvenstveno, bar meni, sluzi za neke druge potrebe, a ne za slikanje :wink:

A sto se tice Samsunga, pa ja jesam samo jedan model koristio, ali sam imao priliku da cackam po mnogim. Svi imaju ocajno regulisan meni, ocajne opcije, jedino je izgled privlacan, mada meni prvenstveno zenski. Kamere su im takodje lose, rezolucija isto... Sve u svemu meni jeftini telefoni, koji ne zasluzuju moju paznju :D

Dio poruka izdvojen iz ove teme i napravljena nova tema.
Moderator

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
A sto se tice Samsunga, pa ja jesam samo jedan model koristio, ali sam imao priliku da cackam po mnogim. Svi imaju ocajno regulisan meni, ocajne opcije, jedino je izgled privlacan, mada meni prvenstveno zenski. Kamere su im takodje lose, rezolucija isto... Sve u svemu meni jeftini telefoni, koji ne zasluzuju moju paznju

Kod SE je isti meni od kad ja znam za tog proizvođača....iste one sličice....sve isto uz neku malu, jedva vidljivu promjenu....Samsung ima manu što se tiče poruka, i alarma gdje je rjetkost da postoji opicja da ubacuješ sopstvenu muziku....e to me ubija....
Što se tiče izgleda to je već do ukusa...
Slaba rezolucija, loša kamera.... :-? :-? :-?
Jeftini jesu zato su i pristupačni "širim masama"....

Citiraj:
Imam dobru digitalnu DVD kameru i solidan fotoaparat, pa kad putujem imam sta da koristim. Telefon prvenstveno, bar meni, sluzi za neke druge potrebe, a ne za slikanje

Ja kad idem na more ne volim misliti hoće li mi neka budala ukrasti kameru ili aparat....a i smeta mi....pa zato volim kad telefon ima finu kamericu pa da može poslužiti...jer kad se slike razviju super su kavaliteta...ne slikam nešto posebno (stotine slika) pa mi tel. može zadovoljiti osnovne potrebe što se tiče slika....a i posluži mi kao mp3...

Malo sam otišao u OT...ali u svakom slučaju opet kažem:nisam neki ljubitelj i "zaštitnik" Samsunga, ali za te telefone nikad neću reći da su sranje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Info je napisao:
Ne uzimam ja telefon bez kamere da bi ustedio pare vec iz prostog razloga sto je slabo koristim. Imam dobru digitalnu DVD kameru i solidan fotoaparat, pa kad putujem imam sta da koristim. Telefon prvenstveno, bar meni, sluzi za neke druge potrebe, a ne za slikanje :wink:

A sto se tice Samsunga, pa ja jesam samo jedan model koristio, ali sam imao priliku da cackam po mnogim. Svi imaju ocajno regulisan meni, ocajne opcije, jedino je izgled privlacan, mada meni prvenstveno zenski. Kamere su im takodje lose, rezolucija isto... Sve u svemu meni jeftini telefoni, koji ne zasluzuju moju paznju :D

Ni meni se ne sviđa Samsung... Moj tata ga stalno kupuje jer ima velike brojeve na dipleju, a on jadan slabo vidi... Al i to mi je bacanje para....
Što se tiče kamere na tel. ja svoju uopšte ne koristim, ni za šta mi ne služi, aparat mi je malen i stane u torbu... Nijedan telefon ne može uslikat dobru sliku kao aparat, tako da ta priča o 3.2 ne pije vode.. Pixeli su manje bitni, druge opcije čine sliku.... Kao i sam fotograf :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
EiLeen je napisao:
ta priča o 3.2 ne pije vode.. Pixeli su manje bitni, druge opcije čine sliku.... Kao i sam fotograf :D

Upravo, ali uvijek ima pilećih mozgova koji vrijednost telefona mjere u mega pixelima kamerica u njima!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ovako realno, to nije ni loše merilo. Ti kad kažeš da imaš telefon sa kamerom 5.0mgpx ja znam da ti imaš telefončinu (K850i, N95, N95 8GB), kad kažeš opet da je 3.2, ne može ni to biti loše da jebe rak raka.. (K800i, N80, N73,...) A onda dolazi srednja klasa sa 2 mgpx, i tu ti je dovoljne pored kamere samo da ti kaže ime proizvođača i znaš na čemu si. Ono slabije neću ni komentarisati :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo sto kod nas ljudi kupuju telefon sa npr. kamerom od 5mgpx, cisto da bi rekli gledaj kakav telefon imam. Za pare koje das za N95, mozes da kupis super telefon i fenomenalan fotoaparat, koji ce uvek bolju sliku napraviti nego ta N95 :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta vam je ljudi, ta kamera ima samo tu rezoluciju i sa njom je sve automatik... Ako vam baš hitno zatreba, možete slikat... Meni nikad ne zatreba hitno foto aparat... A ja sam aparat platila samo 250€ koliko je neki prosječan telefon... A ne mogu se poredit...
Citiraj:
Ti kad kažeš da imaš telefon sa kamerom 5.0mgpx ja znam da ti imaš telefončinu

Ja sam prije kupovala te "telefončine" kako ih ti nazivaš i poslije sam prestala... Sad mi je to bacanje para... Naravno, izbor je individualan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A ja sam aparat platila samo 250€

Ma cjena ti je sitnica :-? ....odličan olympus kupiš za 250KM...

Kamere telefona se ne mogu mjeriti sa kvalitetnijim aparatima....ali 3.2mpx i 5mpx su odlične kamere i mogu poslužiti "normalnim potrebama" i zamjeniti aparat....

Kupim aparat za 500KM....DVD kameru za 800KM (ili više)....pa normalno da ti ne treba kamera tel. , ali postoje ljudi koji nemaju 1300KM za takvo nešto...pa se zadovolje i sa 3.2 mpx jednog SE K800 ili N73....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
Citiraj:
Kupim aparat za 500KM....DVD kameru za 800KM (ili više)....pa normalno da ti ne treba kamera tel. , ali postoje ljudi koji nemaju 1300KM za takvo nešto...pa se zadovolje i sa 3.2 mpx jednog SE K800 ili N73....

Istina, ja sam kupio kameru pre 1,5 goinu, platio sam je masno ali sad kad idem negde imam cool snimke. Zato vise ne kupujem tel. sa kamerom, jer realno snimanje je tek posebna prica sa telefonom, snimci su uglavnom uzasni, narocito nocu.

Problem je sto je kod nas telefon statusni simbol i onda svi kupuju nabrijane telefone, a nemaju para za normalan zivot, al to je tek druga prica. Al eto ja kad bi uzimao verovatno bi pre kupio K800 nego N73, lepsi mi je, a i nekako kvalitetniji jer su maskice i boja (maskice) na N seriji jako lose uradjeni pa se brzo izgrebu.

Npr. N95 me uopste nije odusevila, izgled mi nije neki poseban, malo sam cackao po njemu i mislim da telefon nije za nase uslove (kao ni vecina drugih) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
Citiraj:
A ja sam aparat platila samo 250€

Ma cjena ti je sitnica :-? ....odličan olympus kupiš za 250KM...

Kamere telefona se ne mogu mjeriti sa kvalitetnijim aparatima....ali 3.2mpx i 5mpx su odlične kamere i mogu poslužiti "normalnim potrebama" i zamjeniti aparat....

Koji to odličan olympus kupiš? Moj aparat je polu-profesionalni, ništa posebno, recimo da je meni bio najbolji za te pare... A tražila sam manualna podešavanja između ostalog...
Pa za 250€ nema šanse da uzmeš n73 (možda sad i može, al kad je tek izašla...), a zato možeš imat dobar aparat, a neki solidan tel koji ti služi za poruke i zvanje - što je prvenstvena svrha telefona.
Ja sam prije kupovala "sve u 1", al sad ni ne koristim mp3 na svojoj nokiji, a kameru još manje...
Al dobro, izbor je individualan, meni je bacanje para 600 maraka za tel (ranije mi nije bilo, a u zadnje 2 god bogme jest) jer je izašlo toliko solidnih telefona za male pare, da se uopšte ne mora grudvati nekim telefonima od 9820481047 maraka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
jer je izašlo toliko solidnih telefona za male pare,

Da to je tacno....

Citiraj:
Koji to odličan olympus kupiš?

Imas aparata bas solidnih za dosta manje od 500KM pogotovo sada....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
BlackHand je napisao:
kad kažeš da imaš telefon sa kamerom 5.0mgpx ja znam da ti imaš telefončinu

Komentar suvišan.

Anakin je napisao:
Ma cjena ti je sitnica Confused ....odličan olympus kupiš za 250KM...

Daj reci gdje imaju ti "odlični" Olympusi za te pare, uzimam dva!!!

Info je napisao:
Problem je sto je kod nas telefon statusni simbol

Odgovor dva citata više.

srdjan014 je napisao:
A, D900 je cista sminka...

:lol: :lol: :lol: Zamijenio je 3310 na tronu, sad on ide u komletu sa Golf II, kožnom jaknom i Paccioti "cipelama"!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Da, a Nokiu imaju samo gospoda, doktori, naucnici i pravi i istinski postovaoci tehnologije i beneficija koje ona donosi u svakodnevnom zivotu.

Kakve vi gnusne generalizacije ispaljujete i cime se vi opterecujete. Prestrasno...

Bolji sam covek jer imam nokiu i zato sto moj auto manje trosi od tvog... :roll:

Interesantno je da (na 90% ovakvih tema) nema ni jednog komentara koji se bazira na nekom precizno navedenom nedostatku jednog ili drugog uredjaja. Najcesce su sve same generalizacije i to od strane ljudi koji nisu imali ni jedan od navedenih telefona. Iskustva bazirate na "cackao sam", "moj drug je imao" i slicno... i kako onda vas savet uopste moze biti merodavan?

Naravno... kod nas je jos uvek prisutna ona "ni jedan telefon nije bolji od mog, osim naprednijeg modela istog proizvodjaca... a i taj ima neke nedostatke".

Dokle?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Interesantno je da (na 90% ovakvih tema) nema ni jednog komentara koji se bazira na nekom precizno navedenom nedostatku jednog ili drugog uredjaja. Najcesce su sve same generalizacije i to od strane ljudi koji nisu imali ni jedan od navedenih telefona. Iskustva bazirate na "cackao sam", "moj drug je imao" i slicno... i kako onda vas savet uopste moze biti merodavan?

Naravno... kod nas je jos uvek prisutna ona "ni jedan telefon nije bolji od mog, osim naprednijeg modela istog proizvodjaca... a i taj ima neke nedostatke".

Cjelo vrijeme ja ovo pokušavam objasniti....ali izgleda na pogrešan način...

:wink:

Citiraj:
Zamijenio je 3310 na tronu, sad on ide u komletu sa Golf II, kožnom jaknom i Paccioti "cipelama"!!!

Pa dobro nije svako gradska raja pa da vozi "makinu" Punta.... :-? i razgovara na Noki(j)u...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Sondri je napisao:
BlackHand je napisao:
kad kažeš da imaš telefon sa kamerom 5.0mgpx ja znam da ti imaš telefončinu

Komentar suvišan.

Suvišan? Kako? Zašto nisi kopirao ostatak rečenice?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Da, a Nokiu imaju samo gospoda, doktori, naucnici i pravi i istinski postovaoci tehnologije i beneficija koje ona donosi u svakodnevnom zivotu.

Kakve vi gnusne generalizacije ispaljujete i cime se vi opterecujete. Prestrasno...

Bolji sam covek jer imam nokiu i zato sto moj auto manje trosi od tvog... :roll:

Dokle?

Totalno netacno :wink: Ja sve vreme govorim zasto ne volim Samsung, zasto mi je nekoia dobra i kako SE nisam koristio i kako nemam komentara za taj telefon. Siemens i ostale firme necu ni da komentarisem. Koristio sam i NEC, koji je vrhunska marka u Japanu pa me nije odusevio a bio je jako skup, od Siemensa sam imao C25 i C35 koji su za to vreme bili super, od kad su izasli telefoni sa ekranom u boji i kamerom, Siemensa ni za leka :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ja kada sam sada kupovao telefon uopste me nije zanimala kamera, samo jedna vise stvar koja se moze pokvariti. Umjesto da ganjam nesto skupo kupio sam m600 a recimo da sam razliku do n95 od cirka 250 eura potrosio na mali kompakt aparat koji staje u dzep i daje neuporedljivo bolje slike, ima IS i sve neke druge dzidza bidze. Ionako ce telefon za cirka dvije godien biti za staro gvozdje ali aparat nece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tačno, Grunfe... Mada sam ja i aparat promijenila nakon 3god... Al moj nije bio loš, nego jednostavno iskočila prilika za bolji :D Inače mi se za aparat isplati dati bilo koje pare, a za mob ne jer svaki, al baš svaki dan izađe nešto novo, a aparatom uvijek možeš pravit dobre slike. Kupiš novi filter i odmah je neka druga priča...
Ja još uvijek imam ovaj mob iz razloga što nemam para za drugi, al moj idući mob će sigurno biti bez kamere, bitno mi je samo da mi za zvono može mp3 i da se dobro čuje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato i ja sada hocu da kupim kvalitetan telefon bez kamere i na prolece fotoaparat, zaljubio sam se u Sony T20:

Slika

Jos ako uzmem cool telefon (Nokia E61) bicu zadovoljan :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2007, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
zaljubio sam se u Sony T20:

Nije ti to neki aparat....odlično izgleda...mislim daleko od toga da je loš ali za te pare bolje kupi Canon, Olympus....to su ipak bolje marke što se tiče aparata...baš sam imao priliku da ih upoređujem....zato ti govorim-

Dok opet sa druge strane kamere Sony-eve, odlične su....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]