banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2007, 16:03
Blizzard je napisao:
Draco_the_UNTAMED je napisao:
E ljudi, ja čuo daju besplatno POKATOLIČAVANJE ako sa mobisa pređete na eronet ;)

I to je za ljude... Slika

Zavisi kako definises rijec "ljudi"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nasao sam kako se prebacuje, ima sve na njihovom sajtu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nikad nisam volio Mobi's ali imaju dosta inovacija u zadnje vrijeme. Kao prvo

Citiraj:
Imali su govnari ne tako davno 20 minuta priče uključenih u pretplatu, pa ukinuli...

Laž...
Bonus još uvjek postoji, evo na mom zadnjem računu kulturno mi je odbijeno 20 minuta razgovora. Kao drugo, ukinuta je čuvena integralna minuta, pa sad plaćaš onoliko koliko pričaš, kao treće, uskoro bi trebalo da se ukine i onih 5 km poreza na mobilni telefon, jer je zakon o ukidanju izglasan, a kao četvrto preuzimanje od strane Telekoma Srbije može da donese samo još poboljšanja. Ne branim ih, ali zasad ne osjećem neku veliku potrebu da ih mijenjam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Nitro je napisao:
Laž...

Ma nemoj. Za pretplatnike "Start" paketa tih famoznih 20 minuta ne postoji, ali još postoji odrednica od 5 maraka poreza na upotrebu telefona, pa još na to 17 posto PDV-a.
Što se tiče preuzimanja od strane srbijanskog telekoma, ne treba se tu baš puno radovati, jer ni njegovi korisnici s one strane Drine nisu baš uživali u nekim velikim pogodnostima.
Govnari ipak ostaju govnari...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
još postoji odrednica od 5 maraka poreza na upotrebu telefona, pa još na to 17 posto PDV-a.

To nema veze sa Mobisom, već sa vladom RS. Poreze plaćeš državi, a Mobisu telefonske usluge. A kao što rekoh, izglasano je ukidanje poreza na mobilni telefon, a PDV je PDV. Ne sviđa se nikome, ali i on se plaća državi...

Citiraj:
Za pretplatnike "Start" paketa tih famoznih 20 minuta ne postoji

Zato je najniža cijena razgovora od 14 pfeninga u tom paketu. Gore dole Mobis, Eronet sve izađe na isto, kako mi se čini. Eronet ima nešto jefitnije impulse, ali Mobis ima taj bonus od 20 minuta. SMS je u Mobisu 7 pfeninga, u Eronetu 9. Poziv prema Hrvatskoj je iz Eroneta 60 pfeninga, a iz Mobisa 1 km, ali je poziv oz Eroneta za Srbiju 60 pfeninga, a iz mobisa 40 itd... Trebalo bi tu dosta računati da se vidi isplativost prelaska na Eronet, iako se na prvi pogled čini da je povoljnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 13:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Nitro je napisao:
Trebalo bi tu dosta računati da se vidi isplativost prelaska na Eronet, iako se na prvi pogled čini da je povoljnije.

To stoji, međutim isplati se preći na Eronet zbog odlične ponude dobrih telefona po povoljnim cijenama, čime je ovaj operater otišao daleeeeeko ispred Mobisa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
preuzimanje od strane Telekoma Srbije može da donese samo još poboljšanja

Ja bih iskreno volio, ali mislim da poboljšanja dolaze od prisustva ozbiljne konkurencije a ne od preuzimanja manjih kompanija od strane jačih. Neće ni Telekom Srbije imati neki interes da ovde mobilnu telefoniju učini povoljnijom ako ne budu morali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nitro je napisao:
ukinuta je čuvena integralna minuta, pa sad plaćaš onoliko koliko pričaš

Sad je integralnih 10 sekundi, tarifira se 10+1

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Stoji da teba provjeriti jer je recimo pozvi sa eroneta za srbiju skuplji ali zato ne zovu svi ljudi u srbiju, neko cak rijetko kad i ovdje zove vec salje poruke, ali i ako zove tada gleda ko je isplativ i koliki je porez na razgovor ili ti dopunu i sl. i koliko ko skida sa racuna da li je to prava cijena impulsa ili se krade, a takodje i ko daje povoljnije mobitele i sl. ma nema se tu sta reci sloboda izbora i nek uzima ko sta hoce.

Eronet je po mom misljenju No.1

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Smanjene cijene dopuna za mobilne telefone
Ukidanjem poreza na upotrebu mobilnih telefona "Mobis" će od od subote, 12. maja, svojim korisnicima ponuditi značajne pogodnosti u odnosu na dosadašnju cijenu vaučera za dopunu - saopšteno je iz "Telekoma Srpske".

U saopštenju se precizira da će "Mobisovi" korisnici "pripejd" računa, umjesto dosadašnjih 5,5, 11, 22 i 33 KM, vaučere za dopunu plaćati 5, 10, 20, odnosno, 30 KM.

Korisnicima "postpejd" servisa na iznosu mjesečnog računa neće biti obračunat porez na upotrebu mobilnog telefona u iznosu od pet KM, osim za mjesec maj za koji će biti obračunat proporcionalni dio ovog poreza za dane do 12. maja.

"Korisnicima najatraktivnijih modela 'Start' i 'Smart' biće odobren popust u visini navedenog dijela poreza" - navodi se u saopštenju i dodaje da će ovi korisnici, umjesto dosadašnjeg popusta na mjesečnu pretplatu, imati još 35 minuta besplatnog razgovora u "Mobis mreži".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Još uvijek nisu promijenili na sajtu i stoji i dalje da im su im u 20 KM pretplate uključeni pozivi samo unutar Eronet mreže, ali ne i prema ostala dva operatera u BiH.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]