banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 18:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 03:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
ja sam preshao na VIP, povoljnije mi je.
jedino shto se javljam ili zovem samo kad sam u Gradishkoj na granici (radi rominga), al jebi ga povoljnije mi je dosta :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 07:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
points je napisao:
FLASH je napisao:
The Godfather je napisao:
a joj Boze ko bi nama udovoljio...najbolje da pricamo cijeli mjesec i na kraju da nam daju po 20 marki........

Slazem se...

Ja skoro vise ni ne citam ovu temu, pa ako ima nekih neprikladnih poruka posaljite mi pp sa linkom :) , jer nemam volju da nadgledam ovu temu gdje se pisu kilometarski postovi, a sve se svodi na isto, isto, isto, isto, isto, isto, isto... (isto, isto, isto...).
Znam da je forum za razmjenu misljenja i slazem se, ali stalno pricati o jednom te istom... pa dokle? :-?

Dokle god se nešto ne promijeni, znači postoji mogućnost da zauvijek pišemo isto, isto, isto...

a jarane nije ovo knjiga zalbi mobis'a nego forum..nece ti FLASH mijenjati tarifne modele

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
AdelonE je napisao:
jedino shto se javljam ili zovem samo kad sam u Gradishkoj na granici (radi rominga), al jebi ga povoljnije mi je dosta :wink:

jebi ga kti k'o cuko na lancu onda imas radijus kretanja :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 06:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

da da al' ja sa 50 kuna pola godine izdrzim :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
AdelonE je napisao:

Pravilno je "u Gradišci".
The Godfather, ja se nikome ni ne žalim, ovo je forum, a on služi za diskusiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 10:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Pravilno je "u Gradišci"

ja mislim da moze i jedno i drugo, al to nije tema danashnje emisije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne. Ne može Gradiškoj, jer se tako mijenjaju pridjevi, a Gradiška je, očito, imenica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
E pa knjizevnici moji ne kaze se ni u Gradiskoj ni u Gradisci vec GRADISKI isto kao sto se ne kaze u Bosci vec Boski.
Al posto pravopis nije tema necu da komentarisem.
Points nemoj misliti da ti nesto pametujem ali za moj pojam tebi je povoljnije ili da se prebacis na pre paid ili na BH Mobile post paid (15KM uz %KM bonusa) ili Eronet 9KM bez bonusa ali sa povoljnijim razgovorom ili sa bonusom od 31 sms.
Adoleone mislim da ovo sa VIP si ispao simpatican ali znam na sta ciljas.Kao sad BH Mobile ili Eronet imaju los prijem .Eronet u BL ima ako ne bolji onda podjednako dobar prijem kao i Mobis.Uostalom znaju ljudi sami prebaciti i vidjeti ima li prijema.
Slash Ovo oko profita pa normalno da ih drugo ne interesuje ali ako je isplativo onda je bolje da se bave i time pogotovo ako je to bliska djelatnost.
Normalno da s neta pa ovako bi morao potrositi 1 dopunu.Slazem se ovo sto kazes o posl;ovnim partnerima ali kad su nam losi operateri a i ja jos nisam poslovan tako da mi i nije puno bitno.
Jesi li ti svjestan sta pricas kao ja upisao Elektro zato sto nisam mogao Ekonomsku.E pa druze kad sam ja upisivao prijemni na Elektro bio je puno tezi nego na ekonomskoj skoli i upao sam u 1. roku.Toliko o tome.
Sto se tice akedemskog okruzenja da jeste nije ali opet moramose bar u nekim granicama normalnog izrazavanja kretati.
Opet ponavljam nema idealnih bar za sad operatera.A sto se tice o neprelasku ljudi to je iz razloga sto ili nisu informisani ili iz patriotskih razloga ili nece da mijenjanju broj pa cekaju da nece slucajno biti bolje.
Cuj drzava je nemocna.Mocna je ona samo je pitanje htjenja volje i znanja da kontrolise monopole.U drugim drzavama regulatorna udari kaznu operaterima koji se dogovaraju o ujednacavanju cijena.Frisak primjer Francuska.Novi vlasnik ce se ponasati kao i do sad ako ostala 2 oper.budu drzavna-tako da nije lud da gubi profit.Tako da se rjesimo zabluda da cim se 1 privatizuje da ce biti puno bolje.On mozda hoce htjeti preuzeti lidersku poziciju ali ne i odaskakati sa cijenom.Moguce da i kad svi budu privatni ali je manje vjerovatno.U takvim slucajevima treba da reaguje regulatorna agencija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
nece da mijenjanju broj pa cekaju da nece slucajno biti bolje.

Tako je sa mnom. Međutim, meni je MOBI'S i ovako dobar.
I ja sam mislio da je Gradiški jednako pravilno kao i Gradišci, ali prema mojoj profesorici srpskog jezika, isključivo GradišCi je pravilno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 20:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Samo da se osvrnem na pravopisno pitanje vezano za Gradisku:
Pravilno je oboje: i Gradisci i Gradiski. Toliko o tome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi dodao da je GradiškOJ ekstremno nepravilno, a to moram naglasiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ljudi, ode ova tema u skroz drugom pravcu.
Mislim da bi trebala da se zakljuca!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2006, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dogovoricemo da se samoukinemo :D a i tema je zastarila

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 02 Jun 2006, 17:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Mar 2005, 21:01
...

Poslednji put menjao lopta dana 17 Jul 2007, 11:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sinni to je bar lako na pre paid ne znam koliko je minuta tacno mislim 0.47KM/min
Postupak obracuna je sljedeci 0.47/60*broj sekundi(s tim da broj ispod 10 sek ne vazi).To je to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo stigao je odgovor BH Mobile na post paid pakete MOBIS'A.
Mislim malo je reci da je BH Mobile potukao MOBIS i HT Mobile sa novim postpaid paketom TRIM samo 8KM i jos ukljuceno 30 SMS.Jos im je sms 0.06KM i sad su uveli i poziv prema telekom fiksnoj mrezi je 0.22KM.I obracunski interval je sekunda(koju primjenjuju od samog pocetka rada) a ne ko na 065 10+1.Ocigledno su povoljnji.A uskoro vec u ovom mjesecu su najavili telefone uz potpisivanje ugovora.

Na 063 Vikend najpovoljniji 9KM,Mobis 10KM=5KM poreza(koji ga stvarno opterecava i dok god je njega 065 i da hoce ne moze biti najjeftiniji).
Evo izvod iz BH Mobile vijesti
TRIM 8 KM 30 SMS poruka prema mrežama unutar BiH
TRENDI 16 KM 30 minuta razgovora unutar BH Mobile mreže 60 SMS poruka prema mrežama unutar BiH
TRIJUMF 22 KM 60 minuta razgovora unutar BH Mobile mreže 90 SMS poruka prema mrežama unutar BiH
Domaći saobraćaj (KM/min; svim danima 00 h-24h) TRIM TRENDI TRIJUMF
Unutar BH Mobile mreže (061 i 062) 0,25 0,19 0,17
Prema fiksnim mrežama unutar BiH 0,19 0,19 0,18
Prema drugim mobilnim mrežema u BiH 0,35 0,35 0,25
Pozivi prema izabranom broju («Naj» broj) 0,125 0,095 0,085
Pozivi unutar grupe - za korisničke grupe od 5 do 15 pretplatničkih brojeva 0,12 0,12
Pozivi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
BL Boy je napisao:
Mislim malo je reci da je BH Mobile potukao MOBIS i HT Mobile sa novim postpaid paketom TRIM samo 8KM i jos ukljuceno 30 SMS.Jos im je sms 0.06KM i sad su uveli i poziv prema telekom fiksnoj mrezi je 0.22KM.I obracunski interval je sekunda(koju primjenjuju od samog pocetka rada) a ne ko na 065 10+1.Ocigledno su povoljnji.A uskoro vec u ovom mjesecu su najavili telefone uz potpisivanje ugovora.

Ovo je izuzetno dobar tarifni model, mislim da je ubjedljivo najpovoljniji u BiH trenutno. Pogotovo što onih 5 KM poreza zaista opterećuju Mobis, a oni su dovoljno bezobrazni pa neće da ljudima smanje pretplatu na 5 KM, tako da ukupno fiksno opterećenje ne bude veće od 10 KM. Još kada bi ove godine zaživjelo prenosivost broja pa da zadržim svoj 065, a uzmem ovaj TRIM od BH Mobila...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 07:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da to bi stvarno bilo dobro da kao sto je u Hrvatskoj odavno da pomijenis operatera a da broj ostane isti.To je konkurencija,a ne ovo.Ali ovi kod nas bas i igraju na tu kartu,kao i na nacionalnu i drze ljude na granici strpljenja da promijene operatera.Ako se ne ukine ovih 5KM nameta na 065 sumnjam da ce i neko mko kupi mobis se moci nositi s tim.Prije mislim da ce lobirati kod vlade da se to ukine.Ne vjerujem da ce 5KM biti pretplata na mobisu ovakvom kakav je sad.A ako se ne privatizuje do izbora bogam ce se to otegnuti,a i ovako se oteglo s tim(sad nesto kazu da prvo zeleno svjetlo mora da da skupstina pa tek onda da se krene s tim).A ko ce glasati za to opozicija nece a nece ni SDA garant.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ili jos bolja opcija ima neki fazon da se umetne i onda mozes koristiti istovremeno 2 kartice ali nema to nigdje kupiti kod nas,a i skupo bi bilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
e pretera ga kume

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]