Poštovani
Na sad već tradicionalan način započinjem novu temu na kojoj ćemo se baviti pretežno Informatičkim takmičenjima koja će se održavati u 2007. godini. Srećom za sve profesore informatike iz BiH, ja neću biti tamo, ali me to neće sprečiti da upetljam svoje prste
Očekujem osim srednjoškolskih takmičenja (BHOI, BOI, CEOI, IOI, ovo posljednje se održava u lijepoj njihovoj!) i dosta takmičenja organizovanih od "partnera" TopCodera, Sun'a i Googlea. Zatim tu je i USACO kog Kolstad i dalje nudi besplatno, zato trk dok se nije predomislio (žali se dosta da mu ponestaje para, hehe). A tu je i Programming Challenges ...
Osim toga biće ovaj put i dosta o studentskim takmičenjima, jel, koja mene sad posebno interesuju. Osim dobro poznatog ACM'a čuo sam i za mnoga druga takmičenja na kojima se rade i "nesamoalgoritamski" problemi, tipa robotika, java enterprise itd.
Pa onda, čitamo se. Prošle dvije godine su bile izuzetno popularne (bar na ovom forumu) zahvaljujući "aferama", jel, a ove godine nadam se da će više nas učestvovati na tim takmičenjima, pa da ćemo imati i šta da pričamo jedni drugima. Eto, još ako ovaj fakultet koji sam upisao bankrotira ili zahvaljujući novom ustavu ostane bez profesora, možda se i vratim u Banja Luku, hehe, da vas smaram uživo
Novo!
ImagineCup Microsoftovo njesra, tj. razlog zbog kog sam upisao RAF (prosle godine je ovaj fakultet uzeo drugo mjesto u kategodiji "Hoshimi project") , ukupno 9 kategorija i ima za svakoga po nesto, dakle nije samo za programere
Par linkova za zainteresovane:
TopCoder (PS: ciko dobio majicu za proslogodisnji TCCC! )
USACO Train
Z-Trening UPOZORENJE: kupujmo naše!
BHOI - "mi", moderni interijeri (TM)
Programming Challenges
ACM
ACM - ICPC
Challenge 24h
Happy hacking.