banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 224 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2007, 19:09 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Poštovani

Na sad već tradicionalan način započinjem novu temu na kojoj ćemo se baviti pretežno Informatičkim takmičenjima koja će se održavati u 2007. godini. Srećom za sve profesore informatike iz BiH, ja neću biti tamo, ali me to neće sprečiti da upetljam svoje prste ;)

Očekujem osim srednjoškolskih takmičenja (BHOI, BOI, CEOI, IOI, ovo posljednje se održava u lijepoj njihovoj!) i dosta takmičenja organizovanih od "partnera" TopCodera, Sun'a i Googlea. Zatim tu je i USACO kog Kolstad i dalje nudi besplatno, zato trk dok se nije predomislio (žali se dosta da mu ponestaje para, hehe). A tu je i Programming Challenges ...

Osim toga biće ovaj put i dosta o studentskim takmičenjima, jel, koja mene sad posebno interesuju. Osim dobro poznatog ACM'a čuo sam i za mnoga druga takmičenja na kojima se rade i "nesamoalgoritamski" problemi, tipa robotika, java enterprise itd.

Pa onda, čitamo se. Prošle dvije godine su bile izuzetno popularne (bar na ovom forumu) zahvaljujući "aferama", jel, a ove godine nadam se da će više nas učestvovati na tim takmičenjima, pa da ćemo imati i šta da pričamo jedni drugima. Eto, još ako ovaj fakultet koji sam upisao bankrotira ili zahvaljujući novom ustavu ostane bez profesora, možda se i vratim u Banja Luku, hehe, da vas smaram uživo 0X

Novo!
ImagineCup Microsoftovo njesra, tj. razlog zbog kog sam upisao RAF (prosle godine je ovaj fakultet uzeo drugo mjesto u kategodiji "Hoshimi project") , ukupno 9 kategorija i ima za svakoga po nesto, dakle nije samo za programere

Par linkova za zainteresovane:
TopCoder (PS: ciko dobio majicu za proslogodisnji TCCC! )
USACO Train
Z-Trening UPOZORENJE: kupujmo naše!
BHOI - "mi", moderni interijeri (TM)
Programming Challenges
ACM
ACM - ICPC
Challenge 24h

Happy hacking.

Poslednji put menjao che.guevara dana 17 Jan 2008, 22:48, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 10:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Ove kodine bice dosadno bez tvojih ispada, mada su sigurno mnogi profesori jedva cekali da osvane dan, da je takmicenje iz informatike i da tebe nema. :D

Ova godina bice stvarno cudna na takmicenjima bar u RS dva nasa najbolja su otisla Vilic i Toroman, a iz federacije otisao je na fakultet i Alvin. Znal iko kad ce biti takmicenja i gdje?

U tekstu mislim na skolska takmicenja u BiH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 11:00 
Urednik
Urednik

Nemanja666 je napisao:
Ove kodine bice dosadno bez tvojih ispada, mada su sigurno mnogi profesori jedva cekali da osvane dan, da je takmicenje iz informatike i da tebe nema. :D

Ova godina bice stvarno cudna na takmicenjima bar u RS dva nasa najbolja su otisla Vilic i Toroman, a iz federacije otisao je na fakultet i Alvin. Znal iko kad ce biti takmicenja i gdje?

U tekstu mislim na skolska takmicenja u BiH

Zaboravio si i Drazena, mislim da je i on sad na fakultetu. IIRC bio je vise puta na olimpijadi od Vilica? Extra lik :-) Zajebant teški ... Što se tice profesora, slobodno neka oni tako misle, ja cu biti tu, samo u ulozi posmatrača iz svečane lože ;)

Profesor Grbić, ja i jedan čovjek kojeg neću da imenujem smo napravili plan da se održava dodatna nastava i kampovi za programere, predložili to ministarstvu i oni su nas odbili, tako da ne znam šta će biti ove godine. Znam samo da se u Sarajevu spremaju na takav način već godinama i da će ove godine, ako ne bude čudo, 6 ljudi otići na olimpijade samo iz Sarajeva :P Mislim to su gruba predviđanja, ono meni se tako čini, ali ko zna možda se nađe neko srećan, npr. vi iz Gradiške ili ovi moji iz Gimnazije, naime nešto smo mi malo vježbali dok još nisam otišao na fakultet, pa ako su me poslušali i odradili ono što sam im zadao, možda se i neko od njih provuče. Problem je to što su dvojica 4. razred a jedan treći :P

E što se mene tiče, ova naša takmičenja su jako zanimljiva i prava zajebancija i šansa da se na nekog izgalamite, ali i prava šteta jer ne dajemo sve od sebe niti nam društvo omogućava da ostvarimo svoje potencijale :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nesjecam se Drazena odaklen je? Sto se tice bice tesko provuci se na olimpijadu zbog onih iz Sarajeva koji imaju mnogo vece pripreme (mi nemamo skoro nikakve), ali di si dokazao da se moze i pobijediti.

Ljetos sam trebao ici u "Lijepu njihovu" na pripreme ali na kraju nebi nista, izgleda da ce i ove godine moje pripreme biti od mene samog.

PS. Kako fakultet Che

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 11:13 
Urednik
Urednik

Dražen je iz Modriče, ako se ne varam. Onako, pametan dečko, dva puta uzeo dovoljno bodova i prošao dalje :) Išao je na IOI 2005. (bio 20 bodova ispred mene, te sam godine ja išao na CEOI) i 2006. na BOI (bio je 6. mislim, pogledaj bhoi.net). Za razliku od Vilića, on je imao dosta sreće :)

Fakultet superiška :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2006, 10:20
Eh šteta che što te ove godine neće biti kod nas da gnjaviš organizatore... :cry:
Moramo se sami snaći. ali mislim da neće biti problema, dobri ljudi ti organizatori, nam uvijek pruže razlog za prigovor... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:31 
Urednik
Urednik

Pero aj raspitaj se kod profesora o rasporedu takmičenja? Pošto ja ću biti u BL tokom aprila neke dvije sedmice pa bih vas mogao malo "napucati" za to vrijeme, a interesuje me raspored čisto da znam da li će već biti kasno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa ovako, prvo takmičenje (na tabeli piše gradsko?!) treba biti najkasnije do 15. maja, bar za sad tako kažu. Meni je Grbić rekao da sastavim tim, pa eto, ide stara ekipa, ja, Rele, Igor i jos trojica likova. Sve mi se čini da nećeš doći na vrijeme, ako možeš nekako ubrzati...

Uglavnom, možda bude i kasnije, jer me zbunilo to gradsko takmičenje, to prije nije bilo, na tabeli lijepo piše školsko->gradsko->regionalno->republičko.... Možda ga preskoče pa bude odmah regionalno, tada bi datum vjerovatno bio pomjeren za april.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:48 
Urednik
Urednik

E jebiga valjda za to gradsko možete i sami da se spremite :-?

Dobro je, ako republičko/regionalno bude u maju onda će sve biti OK... Vidimo se :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2007, 12:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
E jebiga valjda za to gradsko možete i sami da se spremite

Valjda. :roll:

Salim se, tu bi zadaci trebali biti prilicno retardirani, ali uz sva ogranicenja organizatora (do sad se nisu mogli koristiti "stringovi", ove godine se prica da ce zabraniti i upotrebu tastature i monitora...), mogao bi i to biti izazov. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 00:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

peromalosutra je napisao:
Pa ovako, prvo takmičenje (na tabeli piše gradsko?!) treba biti najkasnije do 15. maja, bar za sad tako kažu. Meni je Grbić rekao da sastavim tim, pa eto, ide stara ekipa, ja, Rele, Igor i jos trojica likova. Sve mi se čini da nećeš doći na vrijeme, ako možeš nekako ubrzati...

Uglavnom, možda bude i kasnije, jer me zbunilo to gradsko takmičenje, to prije nije bilo, na tabeli lijepo piše školsko->gradsko->regionalno->republičko.... Možda ga preskoče pa bude odmah regionalno, tada bi datum vjerovatno bio pomjeren za april.

Obicno regionalno bude u Pocetkom aprila. Znali itko tacno kad je regionalno takmicenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2007, 13:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Avg 2006, 22:48
Regionalno je, kako mi profesor rece, 31. marta( subota)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 14:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Jeste, 31. mart u elektrotehničkoj školi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danas smo i mi dobili potvrdu da je takmicenje 31. marta u Elektro Tehnickoj skoli u Banja Luci. Kao i prosle godine na tom takmicenju mimo skola iz Banja Luke nastuice i Tehnicka skola(Moja skola) iz Gradiske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 06:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Takmičenje je za 5 dana. Da li se negdje može vidjeti spisak učesnika, koji će se kompajleri mogu koristi ili bilo šta vezano za ovo takmičenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 09:03 
Urednik
Urednik

Sve ce to vama Fudo da objasni - pet minuta poslije takmicenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 09:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U mojoj skoli direktor nas dodatno motivise tako sto je obecao kipiti laptop svakom onom ko prodje na neku od olimpijada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 12:43 
Urednik
Urednik

Nemanja666 je napisao:
U mojoj skoli direktor nas dodatno motivise tako sto je obecao kipiti laptop svakom onom ko prodje na neku od olimpijada.

To se cijeni. Ja sam od svoje direktorice dobio knjigu sa retardiranom posvjetom, sramota me bukvalno :evil:

Drzavno ce biti na ETF-u u Banja Luci, negdje pocetkom maja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Znaci kod mene na faxu. Dolazis li i ti Che da prisustvujes u ulozi posmatraca?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 18:34 
Urednik
Urednik

Leg0las je napisao:
Znaci kod mene na faxu. Dolazis li i ti Che da prisustvujes u ulozi posmatraca?

Mooožda :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 224 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]