banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2006, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
поздрав свима !

овако: хтио бих наравити веб-сајт о грађевинским радовима у бањалуци. видио сам рецимо на http://www.beobuild.co.yu i http://www.srpskosarajevo.com да они користе неке скрипте, па сам скинуо нешто што мислим да ради по истом принципу, php-nuke, међутим не знам како да то сад поставим ... тачније ништа ми није јасно, а упуства нема. може ли ми неко помоћи, препоручити неку од тих скрипти и дати упуте како да све то поставим ?

хвала унапријед,
- павле

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 16:19 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Павле, ја ти као прво препоручујем да прочиташ неку књигу, ако си озбиљно заинтересован у вези тих скрипти, а ако само хоћеш да натјераш ствар да ради, онда ти је тај "њук" који си узео сасвим довољан. Упутство долази уз њега 100% и вјероватно је у неком фајлу "README" или "INSTALL" ...

Најбоље би ти било да набавиш "хост" тј. домаћина, нпр. Блиц, купиш код њих простор, они ти дају ФТП налог и преко њега пошаљеш тај "њук". Када завршиш са преносом садржаја на сервер (хост), онда му можеш приступити преко домене, коју такође региструјеш код хоста (блиц) и ту ћеш требати да попуниш неке формуларе (база података, име корисника, администраторска шифра итд) за које би могао тражити помоћ од људи код којих си закупио простор.

Ако хоћеш прво да се "упраксаш" како то ради, нађи на интернету програм AppServ и инсталирај га на свом рачунару. Потом копирај "њук" фолдер у C:\AppServ\www и са својм претраживачем интернета отиђи на адресу http://localhost/nuke и ту ћеш моћи да видиш свој сајт баш као да је на интернету. Покушај ту да оспособиш тај њук па ако успјеш онда си спреман да то однесеш у блиц како би свој сајт начинио "јавним" ;)

Најлакше је да неког платиш да ти уради те техничке заврзламе, нађи неког пријатеља, плати му пиво и готово :)

А послије кад се тај њук инсталира, онда све пичи само од себе, пишеш новости као да си у Wordu - може и моја баба да се користи са тим ... (а има и таквих које држе блог!)

Поздрав

ЕДИТ: Ево АппСерв'а : http://www.appservnetwork.com/
А ево и програма који "њук" аутоматски инсталира, чисто добро дође за тестирање: http://prdownloads.sourceforge.net/apps ... e?download

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik

видим то што си ми препоручио има поприлично мегабајта, па јавим се кад скинем и пробам све то. поздрав и хвала чегевара :wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 18:51 
Urednik
Urednik

pavle051 je napisao:
видим то што си ми препоручио има поприлично мегабајта, па јавим се кад скинем и пробам све то. поздрав и хвала чегевара :wave:

Јесте, има ту доста за скинути, модемом :(

Молим и други пут.

Oh, you don't need to guv, it's all right. It's all in a day's work for... Bicycle Repair Man! -- Monty Python

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Pavle, jesi ti onaj sa Skyscrapercity foruma? Debili me banovali pa se štekujem preko proksija, boje kumaj.Postavio sam pitanje na Beobuild forumu da li hoće neko da pravi sličan sajt ali za Republiku Srpsku.Ako hoćeš, mogu da instaliram CMS po želji na jednom serveru bez reklama i dam ti Admin username/pass pa radi šta hoćeš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik

ma pusti, i mene su banovali ... ko ih jebe mamu im evropsku :wink: a koji ti je bio nick tamo ? inače ja sam htio raditi baš takvo nešto za republiku srpsku, ali u ekipi ne bi bilo nikoga za ostale gradove (sem ako znaš nekoga) pa sam odustao i skoncentrisao se za banjaluku. ako znaš nekoga iz nekih drugih mjesta u srpskoj ko je zainteresovan, javi. i ako imaš vremena da pomogneš što se tiče ovoga, hvala lijepo, pomoć dobrodošla :wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 20:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Pa kažem ti da mogu da ti dam CMS koji hoćeš.Znači, ja bi mogao da poslikam malo Bijeljinu i Prnjavor ali ni to baš često jer em nemam vremena em dosta sam u Sloveniji, idem na ispite itako.

Nik mi je bio danielwu i jednom su počeli "evropljani" da seru nešto o politici, Mladiću i tako da pljuju po nama Srbima iz RS i slično i ja im odgovorim kad oni se izgleda nisu slagali sa mojim mišljenjem i tužili me Janu koji je valjda glavni admin foruma i rokne meni ban.Ja se ponovo registrujem i odgovorim još jednom jer su mi poruku izbrisali a njihovu bljuvotinu ostavili kad ono IP ban sine :D.Rekoh, ma boje! Sad se mučim preko http://www.anonymization.org jer moram da vidim šta se gradi naokolo :).

Tako da ako hoćeš da uređuješ sajt, reci pa ćemo da sredimo to za čas posla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
@pavle051: PHP.net ti zlata vrijedi.

@moderator: Dolaz' 'vamo i moderisi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2006, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik

bsdpowa je napisao:
Pa kažem ti da mogu da ti dam CMS koji hoćeš.Znači, ja bi mogao da poslikam malo Bijeljinu i Prnjavor ali ni to baš često jer em nemam vremena em dosta sam u Sloveniji, idem na ispite itako.

Nik mi je bio danielwu i jednom su počeli "evropljani" da seru nešto o politici, Mladiću i tako da pljuju po nama Srbima iz RS i slično i ja im odgovorim kad oni se izgleda nisu slagali sa mojim mišljenjem i tužili me Janu koji je valjda glavni admin foruma i rokne meni ban.Ja se ponovo registrujem i odgovorim još jednom jer su mi poruku izbrisali a njihovu bljuvotinu ostavili kad ono IP ban sine :D.Rekoh, ma boje! Sad se mučim preko http://www.anonymization.org jer moram da vidim šta se gradi naokolo :).

Tako da ako hoćeš da uređuješ sajt, reci pa ćemo da sredimo to za čas posla.

hoću.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2006, 10:16 
Urednik
Urednik

altoid je napisao:
@moderator: Dolaz' 'vamo i moderisi.

Ma nema potrebe. Moderisanje je samo za riješavanje problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]