Digresija je napisao:
Prolog trazeniji od Pythona? Prvi put to cujem u zivotu, a u IT bransi sam vec godinama... Da li mozes tu svoju izjavu potvrditi nekim argumentima, linkovima i sl.?
Ja licno ne poznajem nikog ko se bavi programiranjem u C#, jer ljudi uglavnom koriste ili C++ ili Javu, a osim toga je prisutan i ASP.NET (VB.NET) kao i PHP, djelomicno i Delphi.
Da li ce u buducnosti biti velika potraznja za C# aplikacijama i samim time i programerima, pokazace vrijeme...
Sto se tice tvog projekta, zasto ne pokusas prvo osmisliti citavu ideju tog projekta, koji resursi ti trebaju (hosting, platforma, ljudi, ulozeno vrijeme), da li ce biti komercijalan ili ne, da osmislis neki koncept, kojim bi privukao jos potencijalnih saradnika... ?
Digresija:
ASP.NET se moze raditi i u C#.NET i u VB.NET, koliko sam informisan C# je u .NET 2005 bacen u zapecak i vise su se okrenuli C++-u.
U sustini C# je hibrid Jave i C++-a, VB je u .NET-u napokon postao punokrvni OOP jezik.
Sto se tice same .NET platforme verujem da ima posla i da ce biti ... cak imamo sada i na linux platformi .NET ->
http://www.dotgnu.org/ tu je jos mono i grasshopper (ne znam tacno da li su ova dva samo IDE-i ili IDE-i sa .NET kompajlerom).