Dak je napisao:
"Molim Te, pomozi mi..."
Ma sve stoji osim ovoga sto sam citirao
Poz i hvala Ti
Nemanja, druže ne razumijem što se toliko qrčiš

Kakvo znanje, kakvi bakrači, jebote da izvučem pouku? Kakvu pouku? Nemoj biti 21. ? Budi bolji nego što možeš!? Nemoj napraviti grešku? Pa to nisu pouke
Digitalne slike - ma tu ne treba nikakav algoritam! Potrebno je samo dosta koda napisati (pretpostavljam). Eto to je sve.
A u vezi stabilnih brakova, lol, našao si ime i sad si faca!? Tamo nećeš imati google ili knjižice ... Elem, prevod je bio loš. U prevodu je problem bio objašnjen kao
strogo jednostavno bipartitno uparivanje koje je takođe vezano sa "brakovima" - ali ne sa stabilnim. Nego, ja kad sam uradio zadatak, i poslao ga, nije prošao na testu. Kontam šta mu je - i onda pročitam englesku verziju i skontam da je stable marriage. I onda ti se krenem petljati i ne završim ... I šta sad mogu sa tim ! Dok sam pokušavao da uradim taj (nije mi se ostavljao, imao sam osjećaj da mi samo još malo fali da popravim prvo riješenje) isteklo mi vrijeme i nisam stigao Troodos mount ni da pogledam! Pod takvim okolnostima 100 bodova je bio maximum. Dobro je što sam farmera uradio kako treba.
O stabilnim brakovima ... On se najlakše riješava network flow'om, a o network flowu možeš fino naći članak na topcoder.com/tc (gdje ti preporučujem da se registruješ, imaš odlična takmičenja za srednjoškolce, možeš i dosta para da zaradiš) - registruj se tamo (
obavezno stavi "srele" kao referenta, ok?) i onda pročitaj tekst pa marš na takmičenje
Evo ja sam baš danas bio dobar, šteta što je takmičenje bilo nesponzorisano, inače bih dobio oko 80$ za mjesto

A pod HighSchool je čista zajebancija (ja sam na "ovom" professional ili kako se već zove) i nećeš imati problema.
Eto, sretno ti sa zgrtanjem novca i znaj da mi stable marriage nije strana stvar, ali skontaj da ja nisam nikog niti obrukao, niti mogu ikakvu pouku da izvučem - jednostavno, svijet je takav kakav je i tačka.
Micelijus pomagaj