Vader je napisao:
Time trek je napisao:
Zavisi sta podrazumjevas pod uci programiranje.
Učenje programiranja u nekom od programskih jezika.
Ovde kod nas na ETF-u imaš smjer računarstvo i informatika a to je ta neka "Computer Science", ali se samo programiranje uči tek na jednom do dva predmeta.
Ispade malo duzi odgovor.
Ne postoji predmet programiranje(ili programski jezici kako se zove na Etf-BL).
Nesto najbilize bi bili software engineering, software design i intro to computer science koji je uvod u sve.
Takodje predmeti nisu vezani za odredjene jezike, nego je to po izboru profesora obicno, jer je sam programski jezik sporedan onome sto se predaje. Ja sam do sada radio(u sklopu nastave) u Pythonu, Javi, Haskellu, Cu, i Javascriptu, od toga sam imao jedan predmet, uvod u CS koji se djelomicno bavio sintaxom/programiranjem u Javi(te god. su ga nazalost u Javi predavali) ali vecinom data strukturama, kompleksnosti itd.) i jedan koji se dosta bavio funkcionalnim programiranjem, znaci sintaxom itd Haskella. Sve ostale stvari se nauce usput, citat prof "C mozete nauciti sami pomocu interneta, ja vam predajem bitnije stvari).
Ali vecina predmeta ukljucuje programiranje, ako npr. imas predmet Operativni Sistemi ili Mreze(koje vidim i na Etf Bl), normalno da ces implementirati OS ili network stack u sklopu nastave, tako da vecina predmeta koji nisu teorija ukljucuje ogromne kolicine programiranja zbog cega mi pitanje nije najjasnije