Sale_123123 je napisao:
Che, lakse malo, ne znam da je iko isao iz Gimnazije na ljetni programirski kamp. Ja sam 2004 isao u Zadar, (nisam iz Gimnazije nego iz Tehnicke skole, a to je velika razlika u kvaliteti nastave - nasa je bolja naravno ).
E, greška gluvih telefona. Nije li gimnazija nov-novcata!?
Citiraj:
To sto sam ja isao treba da zahvalim svom profesoru Radovanu Marjanovicu, ciju sluku ti hoces da gadjas pikadom
, a to ti nije trebalo, koji je fino zamolio Ivu Separovica da me uopste primi, i najveca zahvala mojim roditeljima koji su dali 450KM + 200KM za moje ucestvovanje na kampu. Nikakve stipendije nije bilo, niti sam je ocekivao. Ej to je moj bed, malo izliv negative energije, u istom smo shitu. Htio sam da obrišem taj tekst (taj koji si citirao i onaj o Višegradu), ali sam zaboravio ...
Citiraj:
Sto se tice odlaska na CEOI 2004 da nije bilo pritiska mog direktora, profesora Radovana i prof. Dzavida opet bi morao platiti da idem.
E fino, jebiga, kod nas je svaki otpor samofinansiranju bio uzaludan (BORG)

Ostaje samo "Lucky, use the force!"
Citiraj:
A ovo sto se tice da imas znanja vise od mene (no coment). Znanje je tesko izmjeriti, a radi se o nijansama.
Bez ljutnje i puno pozdrava. (prof. Radovan rekao da napisam "Bez ljutnje i bez pozdrava"), ha ha, nemoj sad oped da planes, to je ipak sala.
Da, imaš pravo ... Zašto bih "planuo", moja greška, a i vjerujem kolegama

Izvini ako sam te uvredio, ništa nemam protiv tebe, gorčina od onog "ne mogu stringovi" mi je pokvarila čitavu nedelju (a i drugim ljudima)

Štaviše, eto primjera dobrog - učenik koga roditelji moraju da finansiraju za kamp ... a onaj postotak što se odbija za obrazovanje - e to ide u nečiji džep

Nema za nas

Ko hoće na kamp -
plati pa klati. Što je najgore, za malo pa da se međusobno pokoljemo

Dobro je što si se javio na vrijeme ! Inače bih se upecao na "Zavadi pa vladaj"

Sliku tvog profesora već imam ... a rekao sam mu da ću ga gađati pikadom

Šala mala ... Nemoj mi reći da čitate forum, i to čak i profesori!?? Svašta, ja sam mislio da
naši profesori ne znaju niti šta je forum (ili da znaju samo da gledaju u njega, ali ništa ne pišu - jer nije dozvoljeno koristiti stringove
).
Stvarno ono, što se tiče znanja,
povlačim izjavu, jebiga, napao sam krivog čovjeka, isfuracija, šta ćeš, živci ... i ono u vezi Višegrada je takođe
izliv ... ali ono "glavno" stoji

Sjebana su nam takmičenja do zla boga. Htio sam samo da odgovorim Maliću na pitanje
"čemu sve to" jer sam imao utisak da on smatra takmičenja beznačajnim. Zamisli da su obe priče istinite baš kao što sam ih opisao i steknućeš utisak da ima "nešto" u tim takmičenjima što vrijedi

Eto za kraj, ne znam jesi li dobio onaj Linux, dao sam desetak kopija učenicima a ostatak Fuadu, pa možda je jedna došla i do tebe ... Biće možda za državno nova verzija gotova, bez one "komercijale" i knjige Algorithms.
Da se samo malo osvrnem na komentar o tipu takmičenja,
Citiraj:
Да се вратим на ствар, не знам зашто се инсистира на рјешавању таквих типова проблема као на вашим такмичењима, јер просто не разумијем сврху тога. Нико од вас неће тражити да измишљате нове проласке кроз граф или стабло, нове алгоритме сортирања или алгоритме за проналажење узорака у тексту, нити ћете имати времена да пишете своје имплементације алгоритама и структура података и да се бакћете са тим, кад већ имате готове класе на располагању. Такви проблеми су све мање актуелни у информатичком домену и препуштају се искључиво математичарима. И сама математика није више толико заступљена у образовању "информатичара". Данас је вјештина написати робусну апликацију за што краће вријеме и уз што мање ресурса (што више користити већ готова рјешења). Та математичка такмичења, у овом смислу, немају никакве користи!
Nekako ne mogu da se složim sa tobom ... ne znam od kakve je praktične primjene buljenje u neki retardiran kod sa milion operatora, pokazivača na pokazivač ili čega već i predviđanja njegovog izlaza (ili greške) ... ako se Algoritmi i strukture ne mogu nigdje iskoristiti, onda koja je korist od toga? Ne bih bio ekscentričan pa bih rekao da su sve vještine potrebne !
Bez algoritama ... programi su nekako ... suvoparni? Kao word document? Šta je program bez algoritma? Šta je programer koji ne zna šta je graf?
A to što takmičenja iz programiranja postoje ovakva kakva su (dakle "matematička" kako ih vi zovete) to čitav svijet trenutno podržava, a ako ljudi budu mislili kao i vi, možda se jednog dana i promjeni, ko će ga znati
Potrebni su algoritmi. Definitivno. Džaba ti već napisan algoritam za graf, ako ti ne znaš šta je graf, koji ti algoritam treba, kakva struktura itd ... reći "ne" algoritmima znači ostati na nivou PHP'a ... Očigledno se razilazimo u mišljenjima, al' bezveze. Takmičenja su dobra ovakva kakva su. Ono, ipak to je "takmičenje". I na takmičenju iz matematike uvijek budu neki šašavi problemi sa bakicama, Ivicom i Maricom ili tako nešto ... Ima neka svrha toga, ipak, ta takmičenja organizuje "svjetska naučna elita". Zadaci takvi kakvi su, su veoma pogodni za mozganje ...
I još ponešto o "Baladi"
Pominju ljudi peticiju ... peticija je živa komedija ... savjetuje nam Digresija da se "žalimo ministarstvu" ... Istina je da njih zaaaboole briga za nas - tako da ništa od toga, ionako sam se (bar ja) rashladio od takmičenja

Mada ostaje ružno sjećanje ...
Poz.