Evo, za razliku od vas koji se suzdrzavate, meni se bas nesto pise. Ovako...
Prvo bih htio da od srca cestitam Aleksandru i Nemanji na plasmanu. Svaka cast momci, zasluzili ste! Sem znanja pokazali i odredjenu dozu stalozenosti i koncentracije, sto kod mene nije bio slucaj.
Znanje koje sam imao bilo je dovoljno za Trake i Egipat. E da, pre nego sto nastavim, hocu da vam kazem da ja mrzim foliranje. Znate ono tipa "znao sam uraditi, ali ne znam sta mi je bilo". I mene cak nervira kada mi neko tako nesto kaze. Eto, pre 10 minuta sam zavrsio oba zadatka, sto govori da je jedini razlog jucerasnjeg rezultata lezao u mentalnom sklopu. Ne znam, vjerovatno se radilo o velikom pritisku i ocekivanju mnogih da cu proci, i ja naravno kazem sebi: "Ne kucaj obicna resenja, trazi neko koje ce raditi za veci broj primjera", znajuci da mi je to jedini nacin da prodjem dalje.
Tu sam, moglo bi se reci, i bio u pravu. Ali jednostavno nisam mogao normalno da razmisljam. Gledam u liniju koda u kojoj mi je greska, citam je iznova milion puta i ponavljam: "Ovo mora ovako da radi". Ali nece. I nece. I nece...
Sve u svemu, najvise mi je zao moje profesorice i razocarenja koje je ona dozivjela kada sam izasao iz kabineta.

Ove dvije sedmice smo vjezbali kao nikada do sad. Svaki dan od 10:00 do 19:00 smo bili u skoli, radili zadatke iz kojekakvih zbirki, sajtova... Cak sam i kod kuce ostajao budan do 2:00 vjezbajuci. Onda ustanem ujutru u 7 i vjezbam do skole. I stvarno je sve islo extra. Sad je pravo vrijeme da spomenem onu cuvenu:
Ko visoko leti, nisko pada.
He, he... Ja kad se raspisem, ja se
bas raspisem.
Najkrace receno, ocikavali smo vise
sa razlogom. Ali smo jednako bitne sitnice izostavili, i to nam je najveca greska. Najpametnije bi nam bilo da krenemo na casove joge ili neceg slicnog. Zasto? Pa samo nam jos smirenost fali za uspjeh, jer sve ostalo imamo.
To bi otprilike bilo sve sto se tice mog neuspjeha. E sad da prokomentarisem ostatak takmicenja.
Prvo, tu je proslogodisnji prvak Bosne i Hercegovine
Zeljko Toroman sa njegovih 400 akcija Banjalucke berze. E, slatko smo se nasmijali Zeljku

i njegovom ultra-mega kratkom govoru koji cu da citiram:
Citiraj:
"Drugovi i drugarice, ja se akcijama ne bavim, ali... Hvala!"
E, Srecko svaka ti cast! Lik si, nema sta. Jesu li prepravili ime?
Da, dok nisam zaboravio... Nemanja, ti i *some_unknown_guy* ste dijelili 5. mjesto ali je (koliko sam ja vidio) samo on dobio put u Sloveniju a ti 400 akcija. Jesam li u pravu? Ako jesam to mi je onda pomalo cudno...
Sta ima jos da se kaze...
Pa ne znam, to bi otprilike bilo sve. Nadamo se da ce sledece godine biti *malcice* bolje... Jos jednom cestitke svim ovogodisnjim pobjednicima i sad zapnite ko ludi da pokazete svijetu ko ste i sta ste! Zivjela informatika!
Odjava i kraj.