Čisto da podijelim svoje impresije sa vama ... Sa ovog sajta :
http://www.mpsoftware.dk/
sam skinuo dva programa - navedena u naslovu - i jednostavno nemam riječi. Baš su dobri! PHPD. sam koristio ranije i verzija koju sam imao nije bila 100% funkcionalna, međutim ova koju sam sad isprobao (čak ni ona nije najnovija) je zaista odlična ...
PHP program ima odličan layout pogotovo dobar za monitore sa visokom rezolucijom (drugim riječima, font i raspored prozora neće baš najbolje stati na 15'' monitorima sa 1024x768 rezolucijom, međutim možete sve prilagoditi naravno ...), cool highlightingom, ugrađenim FTP browserom, prozorom za "snipete" (komadiće koda), šablone ...
Ugrađen je i project manager kao i običan file browser. Sve fino uklopljeno. Program se bez ikakvih problema konfiguriše (samo treba navesti lokaciju php.exe fajla - npr C:\php5\php.exe), ima više "skinova" (koji se odnose na izgled menija), ima zgodan "todo" bar, i fin "code output" (izlaz nakon pokretanja php skripte) ...
Moj izbor što se tiče php'a. Šteta što nema neki ovakav program sa podrškom za psp i jsp (Python i Java Server Pages) ...
HTMLGATE je manje više isto što i PHPDesigner, od iste firme, takođe Donationware (freeware, ali autori vas mole da donirate koji dolar preko paypal'a), a ono što razlikuje ovaj program od PHPD. je WYSIWYG editor !!! Nevjerovatno! Kao da koristite dreamweawer ili frontpage u nekoj od ranijih verzija!
I Htmlgate ima ugrađen ftp browser, cool highlighting, dosta već predefinisanog koda, ima Tidy ugrađen, ma - cakli se ...
Eto preporučujem vam ako ste već u nedoumici koje editore da koristite, da probate ove programe i možda i donirate koji $$$
Special Review for you,
Dr. Che.Guevara
Komentari btw?