Nemanja666 je napisao:
Ovako mi je lakse objasniti. Inace kod sebe to cistim na jedinstven nacin. Posto nevjerujem AV software-ima koristim zbirku alata koje sam napravio. Na ovom principu radi. Preko ADS-a na svaki fajl dodam potpis (Nakon instalacije sistema i software-a). Svako 10-15 dana pregledam sve fajlove koji su nastali (znaci bez potpisa). Naravno prvo se brsi internet cash i jos ponesto(da se smanji lista novih fajlova). Program koji sam napravio skenira trazeci fajlove bez potpisa (ADS-a koji sam dodao) i nekim tehnikama iz liste izbacuje log fajlove (i jos poneke) koji ima jako mnogo. Uglavnom dobijem listu oko 500 koje rucno pregledavam.
tako nesto mozes odraditi koristeci samo jedan program... ne treba ti "zbirka alata".
imas programe (kao sto je npr Ashampoo UnInstaller Suite) koji mogu praviti snapshot-e sistema periodicno (ili kad ti to hoces) i porediti razlike, kako u file-ovima tako i u registry-ju... naravno, mozes isto odrediti koje file-ove ili dijelove registry-ja da ne skenira.
mnogo je jedostavnije (samo jedan program), detaljnije (pored file-ova prati i promjene u registry-ju), brze (skeniranje traje 10-ak sec i samo jednim klikom moze ukloniti razlike, ako to zelis) i uz sve to ne trpas nepotrebne podatke u file-ove, tj te potpise.