veljo1981 je napisao:
Sehxor je napisao:
Steta sto ne postoji neki cryptolocker za mozak...
Ja znam da ti kod Bill Gatesa otvaras vrata nogom i da imas potrebu da rasipas to sveto znanje po forumima, svaki imalo posjecen forum ima par takvih likova kojima se dize na neki updejt, bilo pc-a, mobitela, imas likove koji tvrde da je
custom bolji od stocka, da baja u supi tjunira auto da ide bolje i trosi manje i ne kvari se nego s mapom koju su radili najjaci strucnjaci svijeta i testirali godinama
S druge strane mene zaboli za win 10 i to sveto znanje, uzeo sam si Primorac off- i Tibhar Nimbus Sound, to mi je najnovija sala, i kad udarim top spin s pola stola il tri metra od stola ide gdje ja hocu i da moram birati da bacim Primorca ili racunare i mobitele ma ne bih razmisljao sekunde, sto napisah ovo, tebe to lozi, meni se gadi, draze mi je pinganje a poceo sam udarati prije 3 mjeseca
Sve gore navedeno nema veze s cinjenicom da je win 10 smece, sad vece od 8 ili ne nebitno, smece je smece i ova rasprava je ista kao i sto se raspravljalo kad su izasli Windows ME ili Vista a bili su manje smece, i ovako mozemo u nedogled

Poslano sa mog Z520 koristeći Tapatalk
Niko ne tvrdi da je custom bolji od stocka, po meni je custom bolju u smislu ako OEM ne izbacuje vise update, onda ima custom kao recimo CM koji updatuje android na vecu verziju i dodaje novi patch level. Za starije telefone je bolje AOSP/CM jer kako se aplikacije updatuju stalno OS postaje sporiji, ako umjesto TW-a ili neceg drugog zahtjevnog stavis AOSP/CM logino da ce raditi bolje. A ovo pricam jer sam licno submitovo patchove za CM preko gerita njihovog i znam kako android/linux radi, tako da nije prica u prazno. Ovo za tjuniranje se djelimicno slazem, ali nek radi svako kako misli da mu je dobro.
Sto se tice Windows 10 da je smece, to mozda tebi jeste jer ti gledas samo UI i ono sto se okom vidi, ono sto u pozadini radi i utice na sigurnost OSa ne vidis pa na osnovu izgleda zakljucujes da je smece, u Developer Preview verziji ubacuju BASH u windows sa komplet Linux subsystemom i call translation, ali ti ovo ne vidis pa ce prema tebi opet biti sranje, eto samo primjer...
Mali je zarazio racunar sa ransomware i ekriptovao 3TB podataka? Jel ti znas da svi ransomware programi enkriptuju samo male fajlove vezane za posao (word, excel, jpg, png itd...) sad ispade da ti imas 3TB toga? Znas li jos koliko vremena i CPU ciklusa treba da se enkriptuje 3TB podataka, da ne kazem jos prostora pored toga, pa da se prebrise prazan prostor na particiji... onda ispade da si ti pravi bilmez jer nisi primjetio da ti se danima enkriptuje hard disk i da sve sporo radi zbog toga...
Vrijeme je da se prestanes gubiti po forumu, jer stvarno nemas blage veze sa 90% stvari sto pises