banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 20:15
Znam da postoje,ali dok ne budem u prilici da si to priustim,moram se snalaziti na druge nacine,ovo bi bila samo kupovina vremena ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
lil' jon je napisao:
Znam da postoje,ali dok ne budem u prilici da si to priustim,moram se snalaziti na druge nacine,ovo bi bila samo kupovina vremena ;)

Prvo, sumnjam da salju u zatvor ako nemas Windows na racunaru. Dakle, to se NE MORA IMATI. Postoje besplatni operativni sistemi.

Drugo, npr, ja bih veoma rado posjedovao Audi RS8, ali nisam u prilici da ga sebi priustim. Daje li mi to opravdanje da ga ukradem?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ovdje kod nas ne salju u zatvor ni kad imas ukradeno auto,a kamoli win :)
Ne vjerujem da ni vani negdje,u normalnom svijetu,salju u zatvor ako imas neki nelegalni program,jer je to regulisano na nacin koji mi pokusavamo da zaobidjemo :)
Za pirateriju,tj. sirenje piraterije salju.
Da ti neko ponudi na koristenje RS8 na koristenje jednu 6 mjeseci ili godinu dana,da li bi to odbio ?
Drugi operativni sistemi mi nisu zanimljivi kao XP i win 7 ...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kad sam spominjao zatvor, to se odnosilo na cinjenicu da NE MORAS IMATI Windows. Znaci na dobrovoljnoj je bazi. To poredjenje oko koristenja, nema veze ni sa cim, zna se koliko traje TRIAL verzija Windowsa, i zna se cemu sluze patcheve, crackovi, loaderi, WATovi, WGAovi, i tome sl.

Ni meni auto koji trenutno imam nije zanimljiv koliko i RS8, ali se nisam odlucio da ga ukradem, nego sam sebi priustio ovaj koji imam. Covjek se pokriva koliko je jorgan dugacak.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 16:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pazi, ja se slazem s tobom, ti si u potpunosti u pravu sto se tice kradje i nelegalnosti, ja samo trazim nacin kako da produzim vrijeme koristenja dok si ne kupim legalnu verziju. :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Svi vi koji imate trial windows ( koji lol u 3 p... m.......) imate mogućnost da isključite automatic update i učinite to jer ako uklonite sporan update pri slijedećem updateu biće instaliran ponovo. Pročitajte čemu služi koji update.
Inače što se tiče samog windowsa moram priznati da je ovo najbolji windows ikad. Osim toga meni lično je vista bila bolja nnego xp, i to 64bit. Ne znam zašto je to toliko ocrnjen OS, i na nekoj drugoj temi ću tražiti objašnjenje, osim toga šta se to toliko ljudima ne sviđa na visti a da ne postoji na sedmici, meni su ta 2 OS isti.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
jedno pitanje

gdje može da se skine legalna verzija windows-a 7 ali ruskog?

Imam laptop na kojem je oštećen Win
Win je na ruskom - legalan (V@nja mani me regionalizacije ne pomaže)
Čovjek nema DVD-a
Ima naljepnicu pa mi treba samo legalna verzija ruskog Win-a kojem ću da upišem serijski broj i to ej to

U pitanju je 32-bit Professional

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2010, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Posalji Ruji PP da ti potrazi na njihovim sajtovima :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2010, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
našao.... :D

samo umjesto google.ba ili google.com ukucaš google.ru i izbaci ti sve moguće stranice..

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Kako da instaliram nero9 i corel x4 ili x5 na win 7. izbudali me. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Klikneš na "install.exe" ili "setup.exe".
Imam Nero 9 i najnormalnije je instaliran.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
i kod mene je sedmica. na lap. nemam na njemu nista instalirano osim office-a i par pomocnih alatica... :oops: (nemam kad). cini mi se da je ok.
nema nakih velikih podesavanja (bar sto se promjena mreza tice a tu mi je XP poceo da pravi probleme (promjena mreza bilo putem utp ili wirelessa) poceo da steka, pocao da brka dns-ove, moras ih flushati iili rucno unositi i opet niej radio kako treba. zasad sedmica gura promjene bez velikih problema.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Klikneš na "install.exe" ili "setup.exe".
Imam Nero 9 i najnormalnije je instaliran.

Pametnice :P

Javljaju mi se problemi pri krekovanju. To me muci.Krenem da instaliram neru i on samo izbacuje poruku da je prosao 30-o dnevni period probe i ugasi se. Ne moze ni da se krekuje.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Benchmark je napravio test

Windows 7: x32 vs x64

Kada su rezultati našeg testiranja u pitanju, makar letimičnim pogledom na njih dileme o izboru verzije ne bi trebalo da bude – 64-bitna verzija operativnog sistema Windows 7 je u najgorem slučaju jednako brza kao i 32-bitna, a u mnogim i daleko brža...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A to sto su puni forumi kuknjave na x64 to nema veze. Zale se ljudi da nema drajvera i da je teze "prilagoditi" programe za nas siromasne. :)))

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema nikakvih problema sa x64. Možda ako neko ima prilično star hardver pa da je možda problem sa nekim drajverima, ali od kada je Vista izašla pošto je i ona imala x64 verziju proizvođači hardvera prave x64 drajvere. Nisam primjetio da su forumi puni kuknjave na Win7 x64. Čak je i kod Viste njena x64 verzija važila za dosta dobru i stabilniju od x86 verzije.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zna li neko kako da iskopam jednu opciju - imao sam na laptopu (koji ima bluetooth adapter) dole desno ikonicu za bluetooth, mogao lijepo povezati telefon sa njim i prebacivati slike... Ikonica je odjednom nestala (ne znam ko, kada, kako) i ne znam kako da je tu vratim ponovo. Nadjem negdje opciju da primim fajl preko BT ali ne radi - nema ostalih opcija koje sam mogao dobiti desnim klikom na ikonicu (izmedju ostalih i da dodam telefon) tako da mi je ta jedina koju sam iskopao beskorisna. Help!
Eh, da, windows 7, 32bitni.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ima li način da se promjeni jezik na Home Edition ili je to samo rezervisano za Ultimate Edition? Znam da službeno nema ali... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prvi rođendan Windowsa 7
Prije točno godinu dana počeo se prodavati Windows 7. Usprkos odličnoj prodaji i brojnim zadovoljnim korisnicima novi operativni sustav tek treba oteti tržište starim Windowsima XP
Sedma generacija Windowsa prije točno godinu dana naslijedila je nesretnu Vistu. Sada možemo zaključiti da je Vista, nakon dugog razvoja, lansirana prerano. Operativni sustav koji je Microsoft nazivao revolucionarnim pokazao se sporim, nepraktičnim za korištenje i problematičnim sa starijim aplikacijama. Izdavanje servisnih paketa nije bitno popravilo situaciju. Iz tog razloga je Microsoft ni pune tri godine kasnije predstavio nasljednika, Windows 7.

Aktualni Windowsi su ispravili brojne Vistine mane i postali operativni sustav kakav je Vista trebala biti. Korisnici su to vrlo brzo prepoznali pa je Windows 7 po lansiranju postao najbrže prodavan operativni sustav u povijesti.

Tome svjedoče i neki statistički podaci poput onog da su šest mjeseci nakon lansiranja Windowsa 7 sva nova računala u trgovinama bila prodavana s tim operativnim sustavom. Windows Vista se nalazio na tek 70 posto novih računala šest mjeseci nakon početka prodaje, a i tada se tražilo računalo više s Windowsima XP te su mnogi proizvođači računala sklapali posebne ugovore s Microsoftom kojima su produživali vijek starim Windowsima XP.

U godinu dana prisutnosti na tržištu prodano je 240 milijuna licenci Windowsa 7. U zadnja tri mjeseca svakih 8,35 sekundi je prodana jedna licenca novih Windowsa. Trenutno Windows 7 pokreće 17 posto računala u svijetu. Njegova najveća konkurencija je devet godina stari Windows XP koji se nalazi na većini aktivnih računala, ali trend pokazuje da svakim danom sve više računala prelazi na novi operativni sustav. Ukoliko se nastavi trenutni tempo zamjene starog OS-a novim, Windows 7 će prestići tržišni udio starog XP-a u trećem kvartalu 2012. godine.

I za kraj vam nudimo malo zanimljivosti. Microsoft je povodom prve godišnjice svog operativnog sustava iznio neke nevjerojatne statističke podatke, a oni kažu da će u mjesec dana meni Start u Windowsima 7 biti otvoren 14,1 milijun puta, da će Aero Snap biti korišten 151 milijun puta, da će Aero Shake biti korišten 20,6 milijuna puta i da će Jumpliste biti korištene 339,1 milijun puta.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 16:25 
Kako da mi dole ovaj dio bude providan, start meni i desno komplet i da ima blur, to sam vidjao na slikama, ali nje znam gdje se to podesava?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]