banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Ja sam poslusao savjet Vadera za x64 bitnu verziju ako imas procesor a imas i 2 gb rama instaliraj je slobodno.Ne razumijem kako ce raditi sporije. Meni radi odlicno. Skini ne taknutu verziju a za aktivaciju se mozes lako snaci na netu :wink: .
@milicalex

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Нисам баш сигуран како функционише то око активације.. :)
То ћеш ми помоћи ^^

А не знам, наводно је 2 ГБ минимално за инсталацију 64-обитне верзије те ако покрећеш мало више програма и играш по неку игрицу онда ваљда штопа...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 01:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
XentoniX je napisao:
Нисам баш сигуран како функционише то око активације.. :)
То ћеш ми помоћи ^^

Dva klika misem i gotovo!
XentoniX je napisao:
А не знам, наводно је 2 ГБ минимално за инсталацију 64-обитне верзије те ако покрећеш мало више програма и играш по неку игрицу онда ваљда штопа...

Kad upalim komp zauzeto je oko 780 mb. Kad mi rad firefox, msn, gtalk, winamp.Imaj u vidu da firefox al bas jede memoriju zauzeto je

Slika

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
А да упалим Корел, Фотошоп или Премиер.. :0?
Мислим да ћу се морати поновити са још једно гб рама..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja ti preporucujem da instaliras 32-bitnu sedmicu, bas zbog 2gb rama. Meni na laptopu koji ima 4gb rama (instalirana 64-bitna sedmica), zauzece je negdje oko 1.2-1.4gb, samo koristenjem firefoxa i winampa. Na desktopu na kojem imam 2gb rama je 32-bitna verzija zauzece je oko 700MB. Ja smatram da je za sve ispod 4gb nepotrebna 64-bitna verzija OS...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
richa je napisao:
Ja ti preporucujem da instaliras 32-bitnu sedmicu, bas zbog 2gb rama. Meni na laptopu koji ima 4gb rama (instalirana 64-bitna sedmica), zauzece je negdje oko 1.2-1.4gb, samo koristenjem firefoxa i winampa. Na desktopu na kojem imam 2gb rama je 32-bitna verzija zauzece je oko 700MB. Ja smatram da je za sve ispod 4gb nepotrebna 64-bitna verzija OS...

Nisi u pravu, x64 je brži od x86 i to je sasvim dovoljan razlog. BTW izvadi iz laptopa 2 GB rama pa ćeš onda viđeti kolko će ti vući istog dok radi. Na desktop dodaj još 2GB i tad će ti vući više resursa, jer se ti oprativni sistemi prilagođavaju okolini.
Što više rama imaš, on ga više koristi, i obrnuto.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rodjak je napisao:
richa je napisao:

Nisi u pravu, x64 je brži od x86 i to je sasvim dovoljan razlog. BTW izvadi iz laptopa 2 GB rama pa ćeš onda viđeti kolko će ti vući istog dok radi. Na desktop dodaj još 2GB i tad će ti vući više resursa, jer se ti oprativni sistemi prilagođavaju okolini.
Što više rama imaš, on ga više koristi, i obrnuto.

Ne znam po cemu mislis da je brzi, po teoriji koja cesto u praksi ne znaci puno ili mi to ne mozemo da primjetimo. U svakom slucaj 64-bitni sistem ima vece opterecenje na ram nego 32-bitni. Jednostavno receno ona nece nista dobiti sa 64-bitnim win 7 na 2gb rama u odnosu na 32-bitni, moze samo da izgubi, tako sto ce mu racunar koristiti puno rama kad ga natrpa raznim programima, kad sistem malo ostari i sl. Isto to ce se desiti i sa 32-bitnom verzijom ali u manjoj mjeri, jer u startu 64-bitni vuce vise rama...Napominjem ovo je moje misljenje i ja sam ovako kod sebe kuci uradio na desku i lapu. Uostalom na svakom od nas je kako ce da koristi iskustva drugih, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Dobro, u pravu si. Ni ja ne volim da me neko uvjerava u neke stvari, ali uvjeri se sam. Uzmi jedan fajl u rar formatu i napravi extract sa winrar na desktop (tj bilo đe) i izmjeri vremenski kolko to traje. To uradi sa kompjuterom sa 3.25 rama sa 32bitnim windowsom. Nakon toga na istom kompu izvadi karticu rama da sad ima "samo" 2GB i instaliraj x64 os i učini istu ekstrakciju fajla pa mjeri. Kod mene je winrar na win7x64 sa phenom 9600 radio doslovno 5x brže, doduše sa 4GB rama, nisam testiro sa 2, al vjerujem da vađenjem jedne kartice ne bi mnogo izgubio. Ovo nije mišljenje, ovo je iskustvo: 2GB rama je sasvim dovoljno za x64 vistu i sedmicu, i treba isto rama koliko i 32bitnim verzijama ovih programa.
A ovo je mišljenje: bolji je 32bitni XP od 32bitnih i viste i sedmice. Tako da se 32bitne vistu ili sedmicu ne isplati uopšte instalirati.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svako ko se sjeća malo onih vremena zna da između Win 98 SE i Win XP je bila gomila smeća iz porodice Win.

Mene zanima da li je Win 7 u odnosu na Win XP, ono što je bio Win XP u odnosu na Win 98 Se?

I koji nabaviti? Ultimate ili Pro?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno da jeste, Win 7 ima odlicnu podrsku za starije programe, a ako neki slucajno i ne radi ima odlican compitability mode koje stvarno fenomenalno radi. Meni na istoj masini na kojoj je bio XP, Win 7 djeluje dosta brzi sistem, a imam ga vec 3 mjeseca (mozda i malo vise) i nema onog smaranja kao kod XP poslije nekoliko mjeseci da potpuno uspori i da moram da radim format, igre rade brze, primjetno je da manje vrslja po HDD, a samim tim je i ljepse za uho... Sve u svemu mislim da je MS napokon napravio nasljednika sad vec legendarnog XP-a, a Glista ce veoma brzo da bude zaboravljena kao sto je to nekada bi Win ME... I da svakako skini Ultimate verziju, mozes samo da dobijes a nista izgubiti neces...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 01:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
filozof sa vrbasa je napisao:
Svako ko se sjeća malo onih vremena zna da između Win 98 SE i Win XP je bila gomila smeća iz porodice Win.

Mene zanima da li je Win 7 u odnosu na Win XP, ono što je bio Win XP u odnosu na Win 98 Se?

I koji nabaviti? Ultimate ili Pro?

Izmedju 98 SE i XP, bila je 98 ME i 2000. Ovaj prvi je najgore smece, ovaj drugi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji OS Microsofta do danas.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Windows 7 SP1
Već je poznato da kompanija Microsoft vredno radi na izradi Windows 7 Service Pack-a i Windows Server 2008 R2 Service Pack, ali pored toga nije poznato ništa više. Ipak, glasine kao i uvek postoje pa se tako može očekivati da Windows 7 SP1 bude dostupan u dve beta i dve release candidate verzije. Oni koji budu vršili testiranje dobiće prve beta verzije početkom decembra meseca ove godine, dok bi za javnost one trebalo da postanu dostupne u toku januara meseca naredne godine. RTM je zakazan za leto 2010 godine a finalni RTW stići će u jesen 2010 godine. Za sada nema zvaničnih potvrda ovih informacija od strane Microsoft-a.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
da to nije PR caka, jer dosta ljudi nece na novi OS dok ne izadje bar jedan SP

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
http://www.bug.hr/vijesti/windowsi-7-sm ... 99382.aspx

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jedna od mana koje je imao Win 98, a koja je isrpavljen u ostalim novijim Win je bila famozna defragmentacija. Poslije nekoliko pisanja i brisanja slobodni prostor je čudno nestajao.

Rad sa RAM memorijom je takođe bila loša, tada su bile makine sa 64 , 128 , 256, a o 512 MB nije bilo ni govora. Win 98 iz nekoga razloga nije znao isprazniti RAM poslije završetka aplikacije pa ste morali ručno pomoću nekog programa prazniti memoriju.

Sve to je nestalo, a to je ono što je mene ispaljivalo.

Mene zanima još nešto , šta je sa Win NT i za koje je mašine on bio predviđen. Ja sam čuo da je on žario i palio u svoje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 23:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
NSA helped with Windows 7 development
Privacy expert voices 'backdoor' concerns, security researchers dismiss idea

Microsoft denies it built 'backdoor' in Windows 7
Don't worry, company tells users; NSA involved only in security compliance standards

:D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
MuskoBre je napisao:

2000. je jedan od najboljih, ako ne i najbolji OS Microsofta do danas.

definitivno!!!

vidjećemo šta kaže 7.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Evo instalirah Win7... sa beta verzijom sam bio zadovoljan (dok nije istekla) tako da sam odlucio da ga koristim i dalje... Ako nista ovo mi je bar original Win za razliku od XP... Jedino sto mi je predstavljalo problem, na beti, je nedostatak drivera i programa koji mogu da se koriste na Win 7, ali sada su i to resili tako da funkcionise kako treba

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
E sada malo o problemima, za sada samo dva....
1. Ne prepoznaje mi Web kameru, a instalacioni CD koji sam dobio uz nju je samo za Win XP, trazio sam na njihovom sajtu ali ni tamo nema za 7icu, tako da sam trenutno bez nje
2. malo vazniji problem je zvuk. I kada sam beta verziju koristio imao sam probelma sa zvukom, a to se i nastavilo... Imam dve zvucne karte i na jednoj su mi slusalice i mikrofon, a na drugoj zvucnici i oni mi predstavljaju problem... Ponekad je zvuk sa ehom i krene da mrmlja, a ponekad je normalan, cak i kada ugasim komp zna da se cuje zujanje u zvucnicima kao u trafo stanici :lol: :lol: :lol: Dok su se instalirali driveri problem sam imao sa tom zvucnom karticom jer nije mogao da nadje drivere, ali se juce update-ovao i instalirao je i nju, ali problem i dalje postoji. U pitanju je Realtek AC'97
I evo sta mi nije prepoznao, ovaj RAID Controller mi je bio problem i sa Win XP
Slika
Ako neko zna resenje za moje problemcice nek mi javi :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za kameru probaj drajvere od Viste. Na jednom racunaru sam imao slican problem da nije htio sa drajverima od Win 7, ali je zato proradila sa Vistinim...
Za zvuk probaj sa ovim drajverima http://www.realtek.com/downloads/downlo ... Down=false

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]