banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 19 Okt 2009, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Evo jos boljeg rjesenja za problem refresh rate-a. works like charm :D

http://www.sevenforums.com/tutorials/25 ... tings.html

update>>>

rijesios am problem sa zvucnicima, kajnje debilno ali je upalilo.

dakle svi koji budu imali slican problem evo rjesenja

1. prvo skinite odgovarajuce drajvere za win 7 (NE za vistu jer ce PCI 3D audio configuration programcic da se otvara oko 15 minuta sa 4 GB RAMa; win7 ce ponuditi drajvere za vistu)

link za drajvere http://www.cmedia.com.tw/drivers.html

2. restartujte win 7

3. otvorite PCI 3D audio configuration program i pritiscite po zvucnicima na slicici i mijenjajte redoslijed cinceva koji su stavljeni u izlaze nakartici, naposlijetku ce svi kanali imati svoej zvucnike

4. kad ste vec u PCI 3D audio configuration program i namjestite System input na dva kanala tj. 2 CH, a output mode na 6 CH tj. sest kanala.

sad bi trebalo da radi. huh

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 00:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
http://www.whylinuxisbetter.net/index_ser.php?lang=ser

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ymbB8RT6Aas[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
http://blogs.techrepublic.com.com/opensource/?p=1009

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 12:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Sep 2009, 20:10
<Enter_name> je napisao:

Kad se uvede krivicna odgovornost za odabir Windowsa za upotrebu u javnim tijelima i institucijama, to ce dati nekog efekta. Sve do tada, upozoravanje na mane Windowsa u skolstvu, zdravstvu, sudstvu i drugim javnim institucijama samo prije je putokaz mufljuzima kako da dodju do jos jednog placenog ljetovanja, auta, vikendice, nego upozorenje da tu nesto ne valja,i to na duze staze - mufljuz procita ovako nesto, sabere 2+2 i samo zovne predstavnistvo M$-a i pita "kol'ko mene ima tu?" :P

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
ljekovity je napisao:

Kad se uvede krivicna odgovornost za odabir Windowsa za upotrebu u javnim tijelima i institucijama, to ce dati nekog efekta. Sve do tada, upozoravanje na mane Windowsa u skolstvu, zdravstvu, sudstvu i drugim javnim institucijama samo prije je putokaz mufljuzima kako da dodju do jos jednog placenog ljetovanja, auta, vikendice, nego upozorenje da tu nesto ne valja,i to na duze staze - mufljuz procita ovako nesto, sabere 2+2 i samo zovne predstavnistvo M$-a i pita "kol'ko mene ima tu?" :P

Gospode Boze.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 07:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dva nova bug-a

1 - stampac hp p1005 ne radi tj. negdje hoce da stampa negdje nece.
2- ni po jada za stampac nego sto mi internet odjednom posandrcao, naime, nakon npr. 8 sati veza se zakuca i moram restartovati da bih ponovo imao net i tako u krug. da li je neko pronasao rjesenje, sve na sta sam ja nabasao jeste da iskljucim ipv6. :mad:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 07:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Utopija je napisao:
nakon npr. 8 sati veza se zakuca i moram restartovati da bih ponovo imao net i tako u krug

Meni se ovo dešava zadnjih nekoliko dana, prije se nije dešavalo. Od kada se tebi dešava? Ovo da moraš restartovati, misliš na restart windowsa ili rutera (ako imaš ruter)? Meni pomaže restart windowsa. Mada sam do ovog tvog posta sumnjao na nešto drugo, i baš sada o tome tražim i čitam po netu, zadnjih desetak dana koristim Steam pa se to poklopilo sa gubljenjem internet konecije, pa sad tražim ima li to veze sa njim, mada ne bi smjelo. Juče sam u toku dana jednom ili dva puta izgubio konekciju, a noćas sam ostavio kompjuter da nešto skida (torrent + Steam) i jutros sam vidio da je konekcija u toku noći pukla, mada je Steam na svu sreću uspio prije toga skinuti to što je trebao.

Moguće je da je neki od windows update-ova zeznuo stvar ovih dana, jer ovaj problem nije postojao.

Tražiću još danas a ako i ti nešto nađeš javi.

A za štampač ne znam šta da ti kažem. Da li koristiš regularne Windows 7 drajvere za njega?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod mene vec nekih 5-6 dana, tako da je moguce da je do nekog od update-ova. Za sad nisam nabasao na rjesenje

sto se tice stampaca nije frka, HP je najavio izlazak kompatabilnih drajvera do kraja novembra, nije da ga puno koristim samo me malo pocinje iritirati slaba podrska win7 za drajvere tj. nesaradnja sa postojecim. posebno me nervira ovo kad je rijec o nvidia-im drajverima koji ni sad ne funkcionisu kako bi trebalo tj. i dalje imam slab flicker na tv-u koji povremeno postane nepodnosljiv (promjene refresh ratio-a i rezolucije nije urodilo plodom). Probao sam isto sa laptopom koji ima ati i sve radi kao ustimano, sad samo cekati nove drajvere.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I kod mene isto tako nekih 5-6 dana, tu negdje. Koristiš li Steam? Pretpostavljam da ne ali ipak da pitam.

A za podršku drajvera u Win7 rekao sam ti da noviji OS-ovi (tako je bilo i sa Vistom) imaju problema sa štampačima i skenerima, tj. ti drajveri ne izlaze često, posebno ako su u pitanju iole stariji štampači i skeneri. To je do proizvođača tog hardvera, nema Windows ništa sa tim. Baš sada sam čitao neki valjda support forum za Linksys rutere i neko je rekao da Windows ne pravi drajvere već oni iz Linksys-a naprave drajvere i pošalju Microsoftu na testiranje, odobravanje i integraciju u Windows.

A ovo za nVidiju, o čemu se radi? Pominješ TV a ne monitor. Jesi li probao neke malo starije drajvere? Nekad znaju biti bolji od najnovijih. Jesi li se raspitao na forumima? Možda neko zna rješenje ili verziju drajvera sa kojima radi fino.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo sad gledam Update History za Windows Update, 20. oktobra je instalirao "Update for Windows 7 for x64-based System (KB974431)". Hm...da nije to zeznulo stvar?!?
A 16. oktobra je instalirao "Security Update for Windows 7 for x64-based System (KB975467).

Uz to je tih dana u par navrat instalirao "Definition update for Windows Defender", ali koliko vidim te definicije redovno instalira, svaka 3-4 dana.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Zbogom Visto, na (ostatak znate iz Save Kikinde) :)

E sad, prvi problem :).
Instalirao 7cu (32bit), ali pri instalaciji NOD32, mi kaze da ta verzija nije kompatibilna sa ovim Windowsom. Ima neko rijesenje, ili da trazim neki novoji nod?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Za mrezu se u zadnje vrijeme pojavilo dosta ljudi kojima se desava upravo ovo isto sto i vama, tj. pucanje veze, poslije cega pomaze samo restart. Neki su problem rijesili instalacijom najnovijih mreznih drajvera sa sajta proizvodjaca (maticne ploce ili proizvodjaca cipa, npr. realtek)...

Nod32 sasvim lijepo radi na win 7 (32-bit, 64-bit). I nod ima svoje verzije od 32 i 64 bita, tako da potrazi odgovarajucu. Kod mene na desktopu fino radi 3.x, a na laptopu 4.x verzija. Ako ni tako nece onda probaj na setup Nod32 desni klik pa Run as Administrator.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, na drugom forumu su mi neki rekli da imaju iste probleme prethodnih dana. Jedan je imao taj problem prije par dana ali mu sada radi kako treba. Ja ću sačekati da vidim da li će se samo od sebe srediti, ako se ne sredi skidaću najnovije drajvere. Inače imam Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller (ploča je Asus P5Q Pro).

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I kod mene problem sa pucanjem veze, lan ok, ali od rutera ka blicu puca.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

svasta, btw kako da saznam koja je moja ploca i gdje da iskopam svjezije drajvere. :oops:

btw ja imam win7 64bit i nod 4 64bit i sve radi ok.

btw ipv6 sam iskljucio jutros u 8 i jos uvijek s enije zakucala, ako izdrzi do jutra onda bi s emoglo govoriti o rjesenju (bar dok ms ne izda pravu zakrpu).

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Za provjeru svih komponenti u sistemu najbolji je Everest. Skini njega i znaces sve sta tacno imas u racunaru....
Kako god, ja ipak mislim da je problem drajverima, one sto MS Update su samo privremeno rijesenje....

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Neko reče da je ranije slične probleme riješio tako što je umjesto windowsovih drajvera za mrežu stavio najnovije sa sajta prizvođača.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni veza nije pucala kasnije, evo drzi vec par sati bez problema.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 06:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

od juce u 8 nije pucala, ne znam da li je do one cake koju sam ranije pominjao ili neceg drugog, ali eto da se zna. :)

Btw sto se tice nvidie, njihovi drajveri i onaj control panel nikad nisu bili dobri. ili se zamrznu ili se sami od sebe pobrisu ili ili. da na tv-u sam izvukao signal preko vga kabla i imam taj refresh ratio problem. probao sam i na slicnom tv-u i na njemu je sve ok??? go figure :confused2:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 08:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ni meni veza nije pucala preko 24 sata, ništa nisam čačkao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]