banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 09:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 24 Apr 2009, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Windows 7 RC Download Build 7100 x86 and x64 Leaked!

http://windows7center.com/news/windows- ... 64-leaked/

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Breaking: Windows 7 to have Windows XP Mode

http://windows7center.com/news/breaking ... s-xp-mode/

slike:

http://www.winsupersite.com/win7/xp_mode_pre_shots.asp

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2009, 10:01
Sedmica....hmm nije toliko lose, bolje od viste cini mi se, vistu btw. prezirem :-)
ali sto je vec neko spomenuo, service pack viste... slazem se sa time...
ipak cu sad da nabacim ubuntu 9.04 da vidim sta je reci :-) windows xp
po meni je "najrevolucionarniji" windows do dan danas... vista i sedmaja
su lose kopirani fazoni iz osx-a i linuxa...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Windows 7 RC (7100) domaći test

http://www.pcaxe.com/rubrike/edukacija/ ... erformanse

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 17:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Speed Test: Windows 7 May Not Be Much Faster Than Vista - PC World

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 15:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Kraj besplatnog Windowsa 7
Microsoft je bio veoma darežljiv omogućavajući ljudima da se igraju probnim verzijama Windows 7 operativnog sistema potpuno besplatno. Ali i ova darežljivost ima granice. Oni koji žele da isprobaju Release Candidate Windows 7 imaju vremena samo do 15. avgusta da preuzmu kod. Nakon tog datuma, možete instalirati kopiju koju ste preuzeli ali većina korisnika neće biti u mogućnosti da dođe do koda sa Microsoft-ovog sajta. Sa druge strane ukoliko ste preuzeli neku od beta verzija Windows-a 7 njihovo važenje prestaje 1. jula, od kada će se softver gasiti na svakih sat vremena, da bi beta verzija u potpunosti postala neupotrebljiva nakon 1. avgusta.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
milic_alex je napisao:
Microsoft je bio veoma darežljiv omogućavajući ljudima da se igraju probnim verzijama Windows 7 operativnog sistema potpuno besplatno. Ali i ova darežljivost ima granice. Oni koji žele da isprobaju Release Candidate Windows 7 imaju vremena samo do 15. avgusta da preuzmu kod. Nakon tog datuma, možete instalirati kopiju koju ste preuzeli ali većina korisnika neće biti u mogućnosti da dođe do koda sa Microsoft-ovog sajta. Sa druge strane ukoliko ste preuzeli neku od beta verzija Windows-a 7 njihovo važenje prestaje 1. jula, od kada će se softver gasiti na svakih sat vremena, da bi beta verzija u potpunosti postala neupotrebljiva nakon 1. avgusta.

Uh, jako darezljivi :) Kao da oni ista rade bez licne koristi, to sto su pustili u opticaj probne verzije uveliko im je pomoglo da otklone mnoge greske i neispravnosti u samom sistemu, upravo preko sistema koji je ugradjen u sam Windows 7.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
WeeBoo je napisao:
Uh, jako darezljivi :) Kao da oni ista rade bez licne koristi, to sto su pustili u opticaj probne verzije uveliko im je pomoglo da otklone mnoge greske i neispravnosti u samom sistemu, upravo preko sistema koji je ugradjen u sam Windows 7.

Ne vidim šta je tu loše. Činjenica je da smo dobili Windows 7 godinu dana na besplatno korištenje. Ja sam sasvim zadovoljan.
Release Candidate upravo zato i služi, i sigurno da je ovo bolje nego da je Release Candidate postao završna verzija Windowsa 7. Ne bismo dobili Windows 7 godinu dana besplatno, a na kraju bismo dobili polu-proizvod koji bi nakon mjesec dana morao biti krpljen servisnim paketima.
Zaključak: da meni neko da Peugeot 407 Coupé da ga probavam godinu dana, ne bi li proizvođač pohvatao sve eventualne greške i greškice prije izbacivanja završnog proizvoda, objeručke bi to prihvatio.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kolja je napisao:
WeeBoo je napisao:

Ne vidim šta je tu loše. Činjenica je da smo dobili Windows 7 godinu dana na besplatno korištenje. Ja sam sasvim zadovoljan.
Release Candidate upravo zato i služi, i sigurno da je ovo bolje nego da je Release Candidate postao završna verzija Windowsa 7. Ne bismo dobili Windows 7 godinu dana besplatno, a na kraju bismo dobili polu-proizvod koji bi nakon mjesec dana morao biti krpljen servisnim paketima.
Zaključak: da meni neko da Peugeot 407 Coupé da ga probavam godinu dana, ne bi li proizvođač pohvatao sve eventualne greške i greškice prije izbacivanja završnog proizvoda, objeručke bi to prihvatio.

Ja nisam rekla da je to lose, nego je recenica postavljena tako hvalospjevno u stranu M$-a, da prosto nisam mogla a da ne primjetim.
Sto se tice besplatnog koristenja Windowsa, tu si u pravu, da konacno pocasti svoje user-e za godine nerviranja i patnje. Yay za M$. :)
A za Peugeot-a, e jbg, nije software tak'a roba, nista od tvog autica. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 23:29 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Kolja je napisao:

Samo izvoli, Darvinovac pravi, na kraju bi se vjerovatno ubio vozeći se.

Zaključak: dobio sam Pežoa, punog grešaka, poslije mjesec dana imam jedno slomljeno rebro i potres mozga, kočnice su malo otkazivale - ali dobio sam Pežoa (!!!) džaba na testiranje, slupan je i više ni ne radi, ali ništa me nije koštalo, čim izađem iz bolnice, dobiću novog na testiranje :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
che.guevara je napisao:
Samo izvoli, Darvinovac pravi, na kraju bi se vjerovatno ubio vozeći se.

Zaključak: dobio sam Pežoa, punog grešaka, poslije mjesec dana imam jedno slomljeno rebro i potres mozga, kočnice su malo otkazivale - ali dobio sam Pežoa (!!!) džaba na testiranje, slupan je i više ni ne radi, ali ništa me nije koštalo, čim izađem iz bolnice, dobiću novog na testiranje :D

хахахахаха :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
milic_alex je napisao:

evo ga 2. jul i meni pezo k`o podmazan. Ne gasi se svakih sat vremena

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
milic_alex je napisao:

evo ga 2. jul i meni pezo k`o podmazan. Ne gasi se svakih sat vremena

Pochece, pochece :)
Vjerovatno imas RC.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 23:49 
Veteran
Veteran

Vjerujete li ja jos win 7 nisam probao, vistu instalirao i odmah izbrisao i dalje furam xp.Covjece bas zaostajem :bounce: :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 05:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
nisi jedini :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 17:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Imam RC x64 (build 7100). Lijepo to goni, zasad nemam zamjerki... ATI već neko vrijeme spremio Catalyst za 7cu tako da nikakvih problema nema... sav ostali hardver je funkcionalan.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:14 
Veteran
Veteran

Windows 7 na popustu
Kako vreme odmiče sve se više informacija pojavljuje o Microsoft Windows 7 operativnom sistemu. Uprkos činjenici da sledeći operativni sistem ovog giganta neće biti dostupan do oktobra meseca, veliki broj ljudi preplavljuje Amazon.com i druge online maloprodavce u nadi da će dobiti priliku da iskoriste prednost specijalnih cena u predprodaji. Windows 7 je vodeći na listi dostupnih softverskih proizvoda na Amazon.com a popust od 50% će biti dostupan do 11 jula. Amazon prodaje upgrade za Windows 7 Home Premium za $49, što je manje od predložene maloprodajne cene u iznosu od $119, dok se Windows 7 Professional upgrade prodaje upola cene, za $99.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 07:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Windows 7 je mnoooooogo ne dovrsen pun rupa tj. ne bas rupa nego rupetina, tako reci provalija ili ponora. Da su ga pustili u prodaju ovakvog bilo bi veselo. S obzirom da je to ipak RC moze se reci da je dobar. Sto se tice onih koji misle da je XP najrevolucionarniji ja se sjecam pojave istog kad se prelazilo sa win 2000 na xp na isti nacin na koji se sad prelazi sa XP na vistu ili 7. Ljudi su tad govorili da je win 2000 najbolji. Sve u svemu masu vuce nostalgija za windowsom koji ih je toliko sluzio, isto je bilo i sa mnom. Ali onda se pojavila gizdava vista, lijepo to izgleda, pa je stabilnija nego xp, pa ne zivcira ko xp kad izvadis cd/dvd pa moras vratiti nazad da prestane izbacivati poruku da ga vratis, pa vidi 90% hardvera bez ikakvih drajvera... Mane viste u odnosu na xp su hardverska zahtjevnost (moras imati minimalno 2gb rama dual core procesor i hdd sa bar 8mb cache-a) i nekompatibilnost sa starijim programima ( nero, alcohol,itd). Znaci ma kakav OS izabrali mi pristajemo na kompromise, ali gledamo sta nama vise odgovara. Ja dosta svog vremena igram igrice i za mene je linux beskoristan OS. Ali drugim ljudima koji imaju drugacije prioritete linux je idealan. Mi imamo vrlo dostupan piratski software tako da se prednost linuxa bas nesto i ne vidi, ali o tom cemo pricati kad se i kod nas uvedu rigoroznije zabrane ili se oteza piraterija. Ko pozeli instalirati linux neka priceka vrijeme kad se to bude moralo (ili plati masnu cijenu za windows). Za sad windows je apsolutni vladar na tom polju, a koji windows, e to se dogovorite sami sa sobom. A ako imate bijesnu pilu koja moze da zadovolji potrebe viste ili 7, te novije programe koji mogu da zamjene stare, ruku na srce, vista je bolja.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Rodjak je napisao:
Sto se tice onih koji misle da je XP najrevolucionarniji ja se sjecam pojave istog kad se prelazilo sa win 2000 na xp na isti nacin na koji se sad prelazi sa XP na vistu ili 7. Ljudi su tad govorili da je win 2000 najbolji. Sve u svemu masu vuce nostalgija za windowsom koji ih je toliko sluzio, isto je bilo i sa mnom.

Upravo tako. Windows 2000 - najpouzdaniji, najstabilniji. Mi se razumijemo. XP je djetinjast - vidi kakav djetinjast Start meni ima! Na kraju su svi prešli na XP - i to ne nakon što je izašao Service Pack. Dakle, isti taj Windows po kojemu su pljuvali. Sada je ista situacija, dosta šarana pljuje po Windowsu 7 zato što nemaju dovoljno jake računare ili ne žele/ne mogu da se prilagode novom interfejsu, pa im ne preostaje ništa drugo nego da ostanu zauvijek na Windowsu XP.

Naravno, svi će za godinu-dvije preći na 7. Windows XP je star i oronuo i ne može da se nosi sa novim tehnologijama - to je činjenica. Svoje je odradio, veoma uspješno, ali svemu dođe kraj.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 08:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Teske mane viste su napravljene, po mom misljenju, namjerno. Ne vidim razlog da vista nemoze da podrzi neke starije programe. I sa 7 su poceli zajebavati. Nero 6.6 koji vista nece da pokrene sedmica ga pokrece, ali 7 nece da pokrene nod32 antivirus 3, za razliku od viste koja ga pokrene. Opet su sve pobrkali tako da ne znam koji su programi kompatibilni sa windowsom. Vista je izgleda prtrpila tezak fijasko, nije ni cudo kad znamo da ni sad dosta kompjutera ne moze svojim resursima iskoristiti vistu na odgovarajuci nacin, sto znaci da oni mogu pokretati vistu ali se xp dosta bolje ponasa. Zamislite sam da je sve ostalo pri windowsu 2000, da se nisu pojavljivali novi windowsi. Meni je 2000 bio dobar, tesko sam se navikao na xp al sad znamo da je xp bio bolji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]