banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2006, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jan 2002, 01:00
Instalirao sam Slackware 11 sa kernelom 2.4.33.3 da li postoji patch MPPE/MPPC za ovaj kernel koji je potreban za podešavanje wirelles konekcije. Na zvaničnom sajtu postoji samo za 2.4.31

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2006, 10:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Instaliraj 2.6 kernel iz extra (i module) pa ćeš imati MPPE modul po default-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik

Da li to znači da nije potrebno patch-ovati ni ppp kako stoji u Blicovom uputstvu za podešavanje wireless konekcije na linux-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 06:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pule je napisao:
Da li to znači da nije potrebno patch-ovati ni ppp kako stoji u Blicovom uputstvu za podešavanje wireless konekcije na linux-u.

Za kernel >= 2.6.12 nikad nije ni bilo potrebno pečovati ppp (ako je ppp noviji od 2.4.2), nego samo pečovati kernel, i to ne sa stranice koju blic navodi, nego iz -mm serije sa http://www.kernel.org (taj peč je na kraju i ušao u kernel 2.6.15).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik

Kompajlirao sam kernel 2.6.17.13, ali nisam siguran kako da provjerim radi li mi mrežna i access point. Dmesg mi izbacuje sledeće:

eth0: RealTek RTL 8139 at 0xec00 IRQ9
eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139'

malo dalje stoji ethernet link down ili nešto slično.

Može li mi neko tačno reći šta treba da uradim, pošto je ono uputstvo od BLIC-a totalno nerazumljivo. Znači sistem je Slack 11, gore navedeni kernel, ppp i rp-pppoe sa slack 11 diska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 12:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2003, 18:24
ned123 je napisao:
nego samo peèovati kernel, i to ne sa stranice koju blic navodi, nego iz -mm serije sa http://www.kernel.org (taj peè je na kraju i u¹ao u kernel 2.6.15).

Postoje dvije implementacije MPPE-a za Linux kernel, i ona koja je navedena u BLIC-ovom uputstvu radi korektno sa BLIC-ovim PPPoE koncentratorom.
Druga implementacija uzrokuje probleme koji se manifestuju kao periodicno "zaglupljivanje" PPP konekcije. Pomalo cudno, ali tako je. Ne znam sta savjetovati u vezi sa tim nakon 2.6.15.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dsimic je napisao:
Postoje dvije implementacije MPPE-a za Linux kernel, i ona koja je navedena u BLIC-ovom uputstvu radi korektno sa BLIC-ovim PPPoE koncentratorom.
Druga implementacija uzrokuje probleme koji se manifestuju kao periodicno "zaglupljivanje" PPP konekcije. Pomalo cudno, ali tako je. Ne znam sta savjetovati u vezi sa tim nakon 2.6.15.

Koristim MPPE implementaciju sa http://www.kernel.org još od vremena kad je bio u -mm stablu (i koji je sad dio stable kernel-a). Nikad nisam imao nikakve probleme (barem ne one koji su poticali sa moje "strane"). Veza je uvijek bila neznatno stabilnija i osjetno brža nego u Win-u

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]