Borba u Witcheru ide ovako nekako, na početku trebaš kliknuti jednom (ili dva puta?) na protivnika (taj početni dio nisam najbolje shvatio pa kliknem par puta

), nakon toga klikneš samo kad se kursor u obliku mača pretvori u plameni mač, kada dobije žutu boju. I to je sve. Ako tada klikneš onda tvoj lik odradi combo udarce koji pogađaju protivnika. Ne treba klikati prije ni poslije plamenog mača. Kažu da kasnije kako napreduješ tvoji combo udarci budu dosta raskošni i lijepi za gledanje. Uz to imaš one modove borbe, na Y su ti udarci spori ali jaki (za jače i oklopljene protivnike), na X su brzi ali slabi (za agilne protivnike), a na C se boriš dobro protiv grupe protivnika koji te okruže. Meni se dešavalo da prestane da se pojavljuje plameni mač u toku borbe pa opet pokoji put kliknem na protivnika da bi se valja ušlo u tu sekvencu sa plamenim mačem. Inače tvoj lik Gerald navodno sam izbjegava i blokira udarce pa ti to ne moraš raditi, osim što te dvostruko klikanje na kursore tastature u toku borbe baci u tom smjetu, to je kao neko izbjegavanje.
Tek treba da vidim koliko pravilan izbor režima borbe zaista doprinosi borbi, i tek treba da vidim za koje protivnike je bolji koji režim. Kako rekoše na onoj temi sve je lijepo objašnjeno i u samoj igri, u Journalu imaš isto sve opisano, nisam Journal sinoć nešto puno čitao jer je bilo kasno a htio sam više igrati i preći. Danas ću to pročitati a i pokušati shvatiti one Talents, izgradnju karakterisktika i Skill-ova svog lika.
Već na početku igre ima Alhemije, djeluje mi da će je biti dosta. Vidio sam da kada držiš SHIFT onda možeš kursorom klikati po interfejsu, promjeniti oružje, popiti napitak i tako to.