Konacno, nakon dugo vremena zavrsio sam F.E.A.R. - na kraju kad sumiram utiske, odusevljen sam. Jedan od ponajbojlih (ako ne i najbolji) FPS koji sam igrao. Jedina zamjerka je ta sto cak i na hard tezini, posljednja 2 chaptera su jednostavno prelagana. Ako budem imao vremena, mozda probam odigrati i na extreme tezini. Cini se da bih tada mozda mogao i popuniti neke 'rupe' u prici koje imam od ovog prvog igranja.
SPOILER
Sto se same price tice .. point man je definitivno prvi prototip. Kada ukljucite jedan od kompjutera u samom postrojenju, vas komandir govori 'They talk reffer Fettel as the 2nd prototype ..'
Citiraj:
Može biti da je Fetel povremeno prenosio Almine poruke, mada nisam stekao takav utisak. ('she is afraid of you' i sl., govori o njoj u trećem licu)
Ja sam stekao utisak da je Fettel bio neka vrsta sinteze, Almine i svoje licnosti, kao da je Almin duh zivio unutar njega. Tako se ponekad javljala ona, a ponekad on.
Zasto je Alma htjela ubiti svoje prvorodjence? Mozda zato sto je ona stekla utisak da ju je on izdao .. Ipak se mi vodimo kao 'uspjeli' eksperiment. Mozda je i cilj prvog prototipa bio upravo integracija u 'normalno' drustvo. Mozda mu namjena nije bila da bude vodja armije klonova. Mozda je on 'god among men' trebao biti na drugi nacin ..
Kada se govori o uspjehu prvog prototipa ? Poslije creditsa ? Ja ih nisam odgledao .. izgleda da cu morati.
Harlan mi je jos uvijek ostao enigma .. da li je on nju htio ubiti ? Sta je onaj debeli Mapes radio ? Da li je on htio zataskati sta se tamo desavalo pa mozda ipak pokusati 'iskontrolisati' Almu ili Fettela ? Nisam ni taj dio bas najbolje shvatio ..
Alma je Harlanova druga kci .. znaci Fettel i ja smo mu unucici :) Kakva uvrnuta familija :)
Kakve su ono 'utvare' koje izlaze iz onih crnih rupa u posljednja dva chaptera ?
Citiraj:
dozvolio je da ga ubijemo zato da ga Alma ostavi na miru, ili iz griže savjesti šta je pod njenim vođstvom radio.
Ovo je vrlo moguce.
P.S.
Jeste li skontali da na svim laptopima koji otkrivaju storyline pise "ALIENWARE" ? :) Kakva reklama ..