banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 13:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1596 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 80  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: najave igara
PostPoslato: 12 Nov 2010, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Crytek: Crysis bi mogao biti velik poput COD-a
"Nema razloga da ne bude!"- kaže Nathan Camarillo, izvršni producent Cryteka.

Activisionov Call of Duty jedna je od najvećih FPS franšiza svih vremena, a posljednji naslov u franšizi, Black Ops, po svim očekivanjima bit će najveća igra u 2010. godini - međutim Crytek tvrdi kako se njihova FPS franšiza može nositi sa popularnošću COD-a.

"Mi kažemo zašto ne?" - odgovorio je izvršni producent Cryteka, Nathan Camarillo, na pitanje može li Crysis postati "velik" kao Call of Duty.

"Očito, sa Crysisom 2 moramo postaviti ljestvicu kvalitete visoko i pridobiti pažnju igrača sa svih platformi. To je naš cilj s ovim naslovom. Kako se Crysis razvija, ne postoji razlog da ne postane velik poput COD-a" - ustrajan je Camarillo.

"Ono što je vrlo privlačno kod Crysisa je bliska budućnost. Igra privlači i ljubitelje znanstvene fantastike zbog svojih ZF elemenata. Međutim u isto vrijeme to nije 'svemirska opera'. Igra nije smještena 300 godina u budućnosti, već u bliskoj budućnosti, za 13 godina."

"Igrač se može potpuno povezati sa ulogom i napraviti taj mali skok u nepoznato, u ovaj svijet. Igra nudi odličnu kampanju, odličnu mrežnu komponentu i nešto svježe, nešto drugačije od onoga što klasičan vojnik može - to je prilično moćan osjećaj."

Odlazeći nešto više u budućnost, Camarillo je potvrdio da Crytek planira izdati još igara u serijalu.

"Ovo je početak nove budućnosti za Crysis. Pristupamo svemu ovome prilično ozbiljno. To je sve što zapravo mogu reći. Ne bismo uložili toliko truda u cijelu tu priču da je ovo kraj puta. To ne bi imalo smisla. U našem je najvećem interesu od Crysisa napraviti dugotrajnu franšizu. Možda to znači Crysis 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9... Crysis Infinity."

"Naš je plan napraviti veliku franšizu. Stoga si ne činimo uslugu ako ne vjerujemo u maksimalni potencijal svakog Crysis naslova koji izdajemo."

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2010, 21:45
Oce li se praviti Zoo Tycoon 3, posto sam cuo da su BlueFang games i Microsoft prekinuli saradnju, al u wikipediji pise da je igra u izradi, a na nekim forumima i youtube-u da se nikad nece napraviti. Da li neko zna nesto vise o ovoj igri?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Opšte je poznato da Assassins creed ima najbolje trailere...Evo launch trailer za Brotherhood...launch trailer za konzole jer PC verzija dolazi puno kasnije..skoro za pola godine...tim gore što sam pogledao trailer
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uj6eDBK2isc[/youtube]

Između ostalog pored glavnih negativaca, nova istoriska ličnost je i Nikola Kopernik

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prvi dio je po mnogima i po meni odličan i neopravdano podcijenjen.

Psychonautse 2
Tim Schafer ne krije kako bi volio napraviti nastavak Psychonautsa, igre koja je nezaluženo financijski podbacila

Psychonautsi su uz Beyond Good and Evil vjerojatno najveći marketinški neuspjeh gledamo li kvalitetu igre, prodajne rezultate i zastupljenost u medijima.

Developerima kapa dolje za zabavnu i originalnu igru koja nažalost nije bila dovoljno eksponirana da bi se isplatila, no šef Double Finea Tim Schafer nedavno je izjavio kako se uz pravog izdavača spreman upustiti u izradu nastavka.

"Spreman sam ga napraviti", kaže Schafer i dodaje da je samo upitno pronalaženje izdavača koji su ih spremni poduprijeti. Nadamo se da će se takvi javiti uskoro.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
ajoj sto bi nastavak bio odlican, prvi dio sam igrao kao hipnotisan, hehehe

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobra je bila ideja, likovi i donekle izvedba, samo ne znam, meni igra nije sjela...

evo šta radi posada u najboljoj igri svih vremena, ili najvećoj propasti industrije zabave...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OMeC8qPjHUc[/youtube]

Iskreno ne sviđa mi se to što samo jednog liak sa sobom mogu voditi u misiju...Bolje dva, kao u prijašnjim kotorima i mass effectima...al svejedno moj hype-o-meter je off the charts

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zna li se kad tacno izlazi?
jel sigurno da je besplatno?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
zna li se kad tacno izlazi?

ne...
alkibijad je napisao:
jel sigurno da je besplatno?

...i ne

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 22:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
ID Software: Rage.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"Igre su preskupe" - THQ
Brian Farrell, predsjednik THQ-a je na nedavno održanom konferencijskom skupu rekao kako cijene igara smatra previsokima

"Nije bitno koliko ćemo novca zaraditi, bitno je koliko ćemo korisnika imati." - ovom izjavom Brian Farell, predsjednik THQ-a, mogao bi razveseliti mnoge ljubitelje virtualne zabave. Njegovo se nezadovoljstvo odnosi na cjenovnu oznaku od 60$ (60€ u Europi) koju nose mnogi novi naslovi. Brian tu cijenu smatra previsokom i kaže kako je baš to razlog što mnogi odustaju od kupovine novih igara.

Farellovo je razmišljanje kako bi se prodajom igara po povoljnijim cijenama broj kupaca drastično povećao, proširujući tako bazu potencijalnih korisnika koji će naposlijetku kupiti DLC. Mnoge izdavačke kuće u posljednje vrijeme smatraju da će baš prodaja DLC-ova i mikrotransakcije biti glavni poslovni model za budućnost.

THQ je nedavno objavio prihode za posljednje tromjesečje koji su iznosili 149.4 milijuna američkih dolara, što je bitna razlika u odnosu na 243.5 milijuna koje su zaradili prošle godine u istom periodu. Stoga nije neobično što pokušavaju osmisliti novi model zarade.

Znače li ove izjave THQ-a da ćemo vidjeti nižu cijenu njihovog nadolazećeg velikog naslova Homefront? Vrijeme će pokazati...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 00:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Psychonauti 2 upitni zbog piratstva
Tim Schafer požalio se kako je teško pronaći izdavača za nastavak brilijantnih Psihonauta

Ovo je još jedan primjer, na kojem vidimo kako piratstvo, suprotno vjerovanju većine "principijelnih pirata" (Lopovi s OpravdanjemTM), najviše šteti onom najkvalitetnijem dijelu industrije igara.

Ako upitamo razvijatelje igara, neki će odgovoriti da bi bezuvjetno radili za mali, inovativni studio, kada bi samo mogli; čak će dati otkaz u velikim firmama, samo da bi mogli sudjelovati u razvoju igara s idejom, mozgom i inovacijom.

Nažalost, mnogi će nam reći, da bi najradije radili za takav studio, ali i da takav ne plaća režije, tj. da je vrlo čest slučaj da mali studiji ne nude dovoljno novca i kratko žive.

Ako upitate igrače, konzumente njihovih proizvoda, većina će odgovoriti da radije igraju jednostavne, zabavne i inovativne igre, umjesto skupih, velikih, overhypeanih igretina koje traju četiri sata.

Mnogi pirati će reći da su nezadovoljni kvalitetom i cijenom igara i da zato piratiziraju, da pokažu velikim pohlepnim izdavačima da im to ne odgovara, odnosno da glasaju novčanikom.

Žalosno je što, na isti način glasaju i protiv onih igara koje to nikako ne zaslužuju.

Sjetimo se Demigoda i kako je završila priča o kvalitetnoj igri bez zaštite, a zbog slične situacije možda ni nećemo vidjeti priču o kvalitetnom nastavku kvalitetne igre.

Kritički i igrački odlično prihvaćen Psychonauts loše je prošao na legalnom tržištu, dok se u podzemlju itekako igrao. Iz tog razloga, Tim Schafer, kreator legendarnog Monkey Island hita, boji se da će teško naći izdavača za nastavak Psychonauta, jer rijetko koji izdavač želi ulagati u igru koja će se slabo prodati.

S obzirom da se Double Fine studiju, (kreatoru Psychonauta), pridružio i Ron Gilbert (još jedan od autora Monkey Islanda), zaista je šteta čuti ovako nešto i razmišljati o tome kako mnoge dobre ideje ne ugledaju svjetlo dana, zbog slabe podrške igrača onima koji podršku najviše zaslužuju.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Diablo 3 i na konzolama?
Na službenim stranicama Diabla III je nedavno osvanuo oglas u kojem se traži nekoliko stručnih suradnika za rad na konzolaškoj adaptaciji poznatog akcijskog RPG-a. Blizzard smatra da Diablo III uz pravilnu prilagodbu može biti igriv i na konzolama. U oglasu su također upozorili da on ne znači najavu konzolaške verzije Diabla, kao i da se igra radi prvenstveno za PC i Mac. Zaključili su rekavši da razvoj verzije za konzole, ako uopće dođe do njega, neće utjecati na datum izlaska same igre.

Blizzard je i ranije znao spomenuti da bi se stil igre Diabla III mogao prilagoditi konzolama, no ovo je prvi put da su odlučili nešto konkretno učiniti u vezi te mogućnosti. Sam datum izlaska igre još uvijek nije otkriven, iako se očekivalo da će se to dogoditi na ovogodišnjem Blizzconu.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Shift 2: Unleashed najavljen
EA je danas najavio sledeću igru u serijalu Need For Speed. Novi nastavak zvaće se Shift 2: Unleashed, i poput prvog NFS: Shift naslova, biće bliži simulaciji nego arkadnoj vožnji. Izlazak igre očekuju se tokom proleća 2011. godine.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Portal 2 odložen
Valve ne bi bio Valve kada barem jednom ne bi promenio datum izlaska igre na kojoj radi. Tako je i Portal 2, koji je bio planiran za februar 2011. godine, odložen za osamnaesti april. U saopštenju za štampu autori se šaljivo diče činjenicom da je ovo "najkraće odlaganje u istoriji kompanije". Iako nam dodatna dva meseca čekanja teško padaju, verujemo da će nadležni ovo vreme iskoristiti na pravi način.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mU-rQ3VOeaM[/youtube]

Moram prizati, da već odma nervira highlight itema i svega ostaloga, pogotovo onaj indikator municije, shvatam, da je to neki "očni upgrade" ali, šta ću, kad sam sitničav...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam igrao Deus Ex (osim malo na početku) mada znam da je imala velike ocjene i pohvale, za razliku od drugog dijela.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2010, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OjcYqcL0v0Q[/youtube]

Prokleti UBIsoft...glupi konzolaši ovo već igraju, a mi normalni 2011 godinu čekamo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Važno, važnije, F1
Codemasters želi F1 pretvoriti u važnu franšizu poput FIFA-e

Formula 1 Codemastersu bi trebala postati važna kao FIFA Electronic Artsu, što bi značilo da u narednim godinama možemo očekivati godišnja izdanja ove simulacije najbržeg prizemnog sporta na svijetu (najbrži je ipak Red Bull Racing).

Kažu, kako su licencu dobili, jer im je oktan u žilama umjesto krvi, odnosno, jer su trkače igre za Codemasters kao nogometne za Electronic Arts.

Uz ogromnu ljubav, izražavaju i samouvjerenost, tvrdeći kako "nisu baš sigurni da netko drugi može napraviti tako dobru F1 igru".

Codemasters je licencu navodno dobio plativši manji iznos od drugih ponuđača, ali naravno, opravdavši to kvalitetom proizvoda. S tim na umu, nadaju se da će im licenca, koja traje do 2012. godine, bez sumnje biti produžena.
Unatoč visokoj dozi entuzijazma, s obzirom na brojne game-breaking greške pri izlasku, nije posve jasno koliko su u Codemastersu svjesni konkurencije.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

LOTRO: Rise of Isengard
Iduća ekspanzija za Lord of The Rings Online nosi naziv "Rise of Isengard" i stiže na jesen 2011. godine.

Codemasters je najavio da ekspanzija neće biti besplatna i da će donijeti nekoliko novosti.

Osim dizanja maksimalnog nivoa likova, donosi proširenje borbe s čudovištima i pristup "legendardnom Orthancu", tornju usred Isengarda, domu zloglasnog Sarumana.

Kako kaže Kate Paiz, LOTRO je tijekom 2010. godine doživio neočekivani rast, posebice zbog uvođenja besplatnog igranja, koje je, zahvaljujući lukavoj psihologiji, donijelo veću zaradu Codemastersu.

Pomalo zamrloj masovki, od ove godine budućnost je uistinu svijetlija i igra je, po Codemastersu, ali i pričanjima aktivnih igrača, naglo "živnula".

Ne sumnjamo da će pristup Isengardu, još više oživjeti ovaj MMO.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li je previše Call of Duty igara
Activision kaže "Ne!"
Sljedeće godine jedan (vjerovatno MW 3, ili neki space-age)
Godinu nakon toga TPS CoD...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1596 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 80  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]